Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród Ani :) 16:28, 23 sie 2016

Do góry
malgol świetną pigułkę przytoczyłaś zapisuje sobie w e-notatniku
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:07, 23 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
tylko na stronie floribundy ona ma zdrowotność 3/5 to za cienka do takich chorowitek jestem :/
Janka napisalabys u siebie swoje bordo/purpury?

Aniu, w roznych warunkach i okolicznosciach przyrody kazda roza moze chorowac, u mnie w tym roku nawet niektore ADRy podlapaly plamistosc, badz maczniaka

Moje purpury sa w wiekszosci takie same jak u Mazenki i w pelni sie zgadzam z jej klasyfikacja kolorystyczna.

A IMHO bordo to jest wlasnie ciemna czerwien; ani Ascot, ani Goethe czerwieni/bordo w sobie nie maja, to jest, jak juz wielokrotnie wspomniano, malina z odcieniem buraczka
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:43, 23 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ale ja nie chcę czerwieni, przeciez wiesz że u mnie różowo-biało na rózance gdzie mi tam czerwień pasuje..?
co to glify?

Łuki ma na swojej bylinowej ascot i tam bardzo gra kolorami. Ona bardziej malinowa.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 15:31, 23 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Kasia to jak bedziesz w tych szkolkach to zobacz mi variegatusa i gracimiliusa..moze jeszcze zdażą sie ukorzenic :/

Są te miskanty po 11-12
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 15:29, 23 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Kasia to jak bedziesz w tych szkolkach to zobacz mi variegatusa i gracimiliusa..moze jeszcze zdażą sie ukorzenic :/

A ile variegatusa chcesz? a gracki to u naszej pani były
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 15:27, 23 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
a Ty bedziesz? a w Skierniewicach dobre ceny traw czy nie pamiętasz?
Kasia no to ta brzoza chyba w takim razie po prawo gdzie warzywnik ale tam tez słońce by się przydało..a front już skończyłaś?

Nie pamietam traw w skierniewicach
Przodu to ja prawie nie zaczęłam bo jeszcze nie mam kostki przecież
Może u sąsiada posadze tą brzoze ?
U Agi - czyli słońce i piach 15:16, 23 sie 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Ja moje Nigry już obcięłam.
Aga trzeba wierzyć, że ta Twoja słabsza na wiosnę ruszy i dogoni swoją siostrę ..
Aniu, widziałam u Ciebie. Mam nadzieję, że teraz w korzenie idzie i w przyszłym sezonie dogoni

Kasya napisał(a)

Agnieszka sobie poradzi, mi trzeba pomoc !

A przy okazji zapytam, bo nie nie patrzyłem na skład jesiennego
Ale takie nawozy do kwitnacych, maja w przewadze potas i fosfor to chyba można jeszcze ? Czy złe mi się wydaje ?,
Kasiu, zbiorowe pielenie zrobimy najpierw u jednej później u drugiej będzie weselej!
I Dominika się przyłączy
hindsight napisał(a)

I mi też!! Może w przyszłym sezonie jakąś samopomoc zorganizujemy, jeden dzień tu, drugi tam itd. w kupie raźniej i szybko widać efekty

Ja teraz nie nawożę, bo dobrze wyglądają. Te do kwitnących zależy ile mają azotu. Niektóre mało, inne całkiem sporo. Chociaż wiecie, ja mam to swoje poletko od oczyszczalni, azotu tam jest na pewno sporo cały czas (nie nawożę w ogóle). Nigdy mi nic nie wymarzło z powodu niezdrewnienia. Jedynie trawy niektóre wygniły, ale to z nadmiaru wilgoci. Za to kupione wczesną jesienią cisy hillii wymarzły w 2/3 wysokości, na pewno były podpędzone i miały duże przyrosty. Ale sądzę, że w szklarni je tak pędzili.

anbu napisał(a)

Podpinam się do pytania
Przepis mam ale nie wiem jak stosować, może ktoś się zlituje i podeśle linka gdzie mogę zgłębić temat?

Wiem, że Poli chyba najpierw leje swoje trawy gnojówką z pokrzyw (kurcze nie pamiętam do którego miesiąca) a następnie gnojówką ze skrzypu (kurcze nie pamiętam od którego, do którego miesiąca :/).
Kto poratuje wiedzą?

anna_t napisał(a)
ja czytałam ze do konca lipca pokrzywa, potem skrzyp.
pod wszystko
do zeszycika muszę wpisać dzięki!
Ogród z pergolą 15:15, 23 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

jak myślisz Diamantino da radę w pełnym słońcu?

Nie wiem nie mam tej odmiany wiec polecałam ci litte lime która w ogóle się nie przypala od słońca. O diamantiono pytaj Bożenke z hortensjady
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:48, 23 sie 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)

Czemu? Że źle się czyści? Karcherem do szyb wycieram, sekundka i zero zacieków

No to ja Was przebiję. W październiku będzie 2 lata, jak zamieszkałam w domu. Do dzisiaj nie mam wewnętrznych drzwi i głównej łazienki.

w czarnym granicie nie samo czyszczenie najgorsze bo ja też ściereczki do szyb uzywam i jest spoko ale to że brud widac non stop, po kazdej pracy w kuchni
2 lata bez drzwi to naprawdę gigantka jesteś
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:47, 23 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
hahhha jak czytam o wprowadzaniu się do niewykończonego domu to przypomina mi się jak ja rok temu naczynia w bidecie myłam serio stolarz zamiast miesiąc to kuchnie 4 miesiące robił a ze blat i zlew z kamienia mialam to kolejne 6 tyg czekania ale byl kosmos
dobrze że to juz przeszłość
Bidet? Co za luksus. 3 dziurki wystają z kafelków. Tam kiedyś będzie bidet Ja przez jakiś czas zmywałam naczynia pod prysznicem. Zresztą do tej pory nie mam szyby, która ma być docelowo tworząc kabinę prysznicową i kotara prysznicowa z IKEA musi wystarczyć.
Na huśtawce miło płynie czas... 14:40, 23 sie 2016

Do góry
jakbyś wokół huśtawki za tą obwódka z bukszanu munstead dała szpaler to nawet sąsiad z pola by na siatce wisiał
Ogródek z futrzakami i kamieniami 14:35, 23 sie 2016

Do góry
aha czyli nic z niego nie bedzie?obojętnie nad którym ocziem?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:33, 23 sie 2016

Do góry
tylko na stronie floribundy ona ma zdrowotność 3/5 to za cienka do takich chorowitek jestem :/
Janka napisalabys u siebie swoje bordo/purpury?
Ogródek z futrzakami i kamieniami 14:19, 23 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
a powiedz mi jak artemis lub princess alexandra of kent wypusciły bata na metr to mam go kulkowac żeby zakwitła czy co robić?
u mnie generalnie słabe drugie kwitnienie w porównaniu do pierwszego, a dałam im magicznej siły z m-c temu...

Artemisa i Aleksandry sie nie kulkuje.
Mozesz uciac te dlugie pedy, by utrzymac zwarty kształt krzaczka
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 14:11, 23 sie 2016

Do góry
a Ty bedziesz? a w Skierniewicach dobre ceny traw czy nie pamiętasz?
Kasia no to ta brzoza chyba w takim razie po prawo gdzie warzywnik ale tam tez słońce by się przydało..a front już skończyłaś?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:09, 23 sie 2016

Do góry
bordo przeżyje i chcę nawet, gorzej z czerwienią a z maliną to padne trupem na bank!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies