Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 13:48, 23 sie 2016

eee_taam napisał(a)

to raczej nieliczni ....a nawet jesli to po 5 -7 latach i tak trzeba remont robic wiekszy mniejszy wiec czym sie przejmujesz

Zgodzę się Justynko-dom jeszcze nie pomalowany docelowo-a już osiągnął tryb o malowaniaPrzynajmniej człowiek nigdy się nie nudzi-nie myśli o depresjach i narkotykach, jak gwiazdy Hollywood, które mają wszystko od razu
kasja83 13:50, 23 sie 2016

anna_t napisał(a)
hahhha jak czytam o wprowadzaniu się do niewykończonego domu to przypomina mi się jak ja rok temu naczynia w bidecie myłam serio stolarz zamiast miesiąc to kuchnie 4 miesiące robił a ze blat i zlew z kamienia mialam to kolejne 6 tyg czekania ale byl kosmos
dobrze że to juz przeszłość

Szczęsciaranie mogę sobie pozwolić jednak na tak długie robienie kuchni,bo już mieszkam w domu-liczę, że stolarz się zepnie.Ale i tak przy najlepszych wiatrach-to parę dni czeka mnie kiełbacha z grilla,albo z jakiej farelki ustawionej w kotłowni.Biwak będzie
AniMa 13:51, 23 sie 2016

Dziewczyny odnośnie much - nie macie gdzieś w okolicy fermy drobiu, ubojni, wysypiska??? Może stamtąd muszyska lecą??? Warto sprawdzić i w odpowiednie miejsce pisemko puścić...
nawigatorka 14:07, 23 sie 2016

U mnie wystarczy kilka koni na wsi
LyraBea 14:40, 23 sie 2016

kasja83 napisał(a)

Bardzo mi miło, ze do mnie zajrzałaś. Nie uwierzysz, ale też przymierzałam się do odwiedzin u Ciebie, bo spotykamy się na tylu wątkach. Teraz to już konieczna rewizyta jest.
Pomysł na kuchnię mam od dawna. Biała kuchnia wysoki połysk, dębowe blaty, wyspa na środku i Wielka szafa od sufitu po podłogę na jednej ścianie-za nią ukryta spiżarka.
Prawie jakbym czytała o swojej kuchni. Piszę prawie, bo...Wyspa na środku się nie zmieściła, ze spiżarki za ścianką musiałam zrezygnować, bo mi drzwi nie chciały się ładnie wpasować, blaty zamiast drewniane mam z granitu. Czyli niby wszystko miało być tak samo a wyszło zupełnie inaczej Ciekawa jestem Twojego projektu.

Madzenka napisał(a)
Jedna rabata a tyle uroku i jak cieszy!

Blat drewniany? Nie ptrzetrałby u mnie roku...polecam biały konglomerat, a czarny granit przeklinam
Czemu? Że źle się czyści? Karcherem do szyb wycieram, sekundka i zero zacieków
kasja83 napisał(a)

NIe-absolutnie nie.Zdjęcia są na necie-ale wiadomo, że są czyjąś własnością,a chciałam się nimi posłużyć, zeby pokazać klimat.
To wystarczy link podać. Każdy sobie wejdzie i podejrzy
AnnaCh napisał(a)
Chyba wszyscy mają tak samo Rzadko kiedy ktoś się wprowadza do super urządzonego domu
My jak się wprowadziliśmy, to też nie mieliśmy wielu rzeczy, stopni na schodach np. Powoli wszystko się zrobi. Łazienkę fugowałam jak już mieszkaliśmy. Teraz aktualnie wykańczam pokój-graciarnie dla Jasia i Marysi robię remont. Góra będzie prawie, prawie, bo sypialnia czeka jeszcze na szafy
Pozdrowiemia.

No to ja Was przebiję. W październiku będzie 2 lata, jak zamieszkałam w domu. Do dzisiaj nie mam wewnętrznych drzwi i głównej łazienki.
LyraBea 14:42, 23 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
U mnie wystarczy kilka koni na wsi
Dokładnie. Za miedzą rolnik, krówki się pasą. Blisko mam fajne źródło obornika. Niestety much też :/
LyraBea 14:47, 23 sie 2016

anna_t napisał(a)
hahhha jak czytam o wprowadzaniu się do niewykończonego domu to przypomina mi się jak ja rok temu naczynia w bidecie myłam serio stolarz zamiast miesiąc to kuchnie 4 miesiące robił a ze blat i zlew z kamienia mialam to kolejne 6 tyg czekania ale byl kosmos
dobrze że to juz przeszłość
Bidet? Co za luksus. 3 dziurki wystają z kafelków. Tam kiedyś będzie bidet Ja przez jakiś czas zmywałam naczynia pod prysznicem. Zresztą do tej pory nie mam szyby, która ma być docelowo tworząc kabinę prysznicową i kotara prysznicowa z IKEA musi wystarczyć.
anna_t 14:48, 23 sie 2016

LyraBea napisał(a)

Czemu? Że źle się czyści? Karcherem do szyb wycieram, sekundka i zero zacieków

No to ja Was przebiję. W październiku będzie 2 lata, jak zamieszkałam w domu. Do dzisiaj nie mam wewnętrznych drzwi i głównej łazienki.

w czarnym granicie nie samo czyszczenie najgorsze bo ja też ściereczki do szyb uzywam i jest spoko ale to że brud widac non stop, po kazdej pracy w kuchni
2 lata bez drzwi to naprawdę gigantka jesteś
AnnaCh 14:50, 23 sie 2016

A moskitiery w oknach? Mam i nic nie wlatuje Do tarasowych okien takie otwierane drzwi.
Polecam.
LyraBea 14:59, 23 sie 2016

AnnaCh napisał(a)
A moskitiery w oknach? Mam i nic nie wlatuje Do tarasowych okien takie otwierane drzwi.
Polecam.
To też luksus ^_^ Zwłaszcza jakbym miała kupić takie stale bo przy mojej suwance 4 metrowej inaczej się nie da. Koszta ogromne
W drzwiach wejściowych, skąd najwięcej much chyba mi w przeciągu wpada taką panelową z sieciówki powiesiłam, ale przy 3 kotach i psie, to już na wykończeniu. Czyli cytując Kasję
Co do much- (...) -wszystko pootwierane.Muchy czują się u mnie wspaniale.