Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 22:52, 09 cze 2019

Do góry
CD

świecznika zielona ma już kwiatostany.

Ptasi gaj 22:45, 09 cze 2019

Do góry
Bugenwilla muszę z niej wybrać ziemi zeszłorocznej i wsypać świeżej nie wyrobiłam się dzisiaj.
Ciągle coś ważniejszego.

Tak patrzę na te moje podpory do roz to wyglądają jak radary. Może kiedyś zarosną.

Ptasi gaj 22:39, 09 cze 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Ela jak u ciebie zachowuje się trzykrotka?
Mam ww kilku miejscach i szlag mnie na nią trafia, bo potrafi wwylegać

Kasiu u mnie nigdy się nie kładzie. Ostatnia fotka jest zrobiona od strony brzoz chyba mam fotkę to wstawię poniżej gdzie otoczona jest z jednej strony przytacznikiem a z drugiej tojescia kropkowana są dwie duże kępy przy oczku.
Mam jeszcze w innych miejscach i też jest wszystko ok.
Pewnie jakby lało długo to wszystko się kładzie.
Mnie znowu cholera bierze z prosem. Ładna trawa, ale większy deszcz czy wiatr od razu się kładzie.

Trawy mi już ładnie podrosły. Jest znowu bardzo sucho więc trzeba podlewać.
EM do sobie kupił węża o przekroju 1 cała i podlewa. We wtorek maja przysłać armatkę wodna taka jak mają w sądach. Skumał się z jakimś facetem który ma sąd i dał mu namiary.
Mamy studnie więc podlewamy. Armatka ma podlewać łąkę i drzewa bo mi schną. Brzoza to pijuska więc trzeba ją nawodnić.

Na tej fotce widać trzykrotke od strony brzoz no i od strony domu
Dopiero co zaczęły kwitnąć.

Wklejam foty jak lecą

Ptasi gaj 14:38, 09 cze 2019

Do góry
Tutaj mydło i powidło dopiero w przyszłym roku zrobię porządki.

Ptasi gaj 14:30, 09 cze 2019

Do góry
CD

Klon faierview flame bardzo ładnie rosnie tfu tfu ma ogonki czerwone.po prawej dąb błotny dziwny kolor liści.

Ptasi gaj 14:20, 09 cze 2019

Do góry
Santolina mam kilka krzaczków nie kwitla, podobno jak kwitnie robi się nie ladna

Ptasi gaj 12:50, 09 cze 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)

Zrobie lepsza fotke wstawie jak sie nazywa nie mam pojecia. Wiosna 4 lata temu zerwalam z rabaty na Ursynowie pare galazek i wsadzilam do ziemi i rosnie jak oszalały. WSpina, plozy sie wszedzie. POTRAFI KAZDA ROSLINE obrosnac wysoko na 2 metry.
Rododendronowy ogród II. 11:14, 09 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Bogdziu pięknie masz. Piwonie czuję tutaj zapach.
U mnie tylko 2 sztuki jedną kwitnie druga trzeba wysadzić w inne miejsce.

Ten niebieski przynajmniej tak wygląda to Alfred?

Jednak obrywacie już przekwitłe kwiatostany.

Piszesz że masz ścisk w krzewach ale z fotki widać że to pięknie wygląda.

Odnośnie mojego rododendrona którego ratowałam pięknie kwitl, chciałam zrobić fotkę i czekałam aż się cały rozkwitnie przyszla ulewa i kwiaty wytrzepał.
Przyrasta bardzo ładnie już oberwany.

Bogdziu pozdrawiam

Faktycznie jak piwonia nie kwitnie to trzeba przesadzic i pamiętac by posadzic płytko. Rh niebieski to Alfred. Kwiatostany obrywamy ale nie wszystkie , te stare przestają byc widoczne gdy zaczyna sie kwitnienie , częsc opada a częsc zasłaniają nowe przyrosty i kwiaty, tak ze jak kwitną to juz starych nie widac.To że nie ma zdjecia rh to mówi sie trudno , najważniejsze że kwitł i że lepiej wygląda. Pozdrówka.
Ptasi gaj 09:35, 09 cze 2019

Do góry
Dzisiaj piękna pogoda udało mi się wypielic najdłuższa rabatę pod szmaragdami. Ciężko było bo tam jałowce płożące badyle długie na 1,5 metra aby wyciagnac chwasty z korzeniami trzeba się natargac, ale zrobione spokój.
Teraz cięcie jałowców i skalniak do pielenia brzozy samosiejki już rosną

Po prawej choina kanadyjska ok. 4 metrów przepiękna tysiące bombelkow na końcu każdej gałązki

Elu, pięknie wszystko rośnie, kwitnie, cudowne róże i ta rabata kamienisto - trawiasta, no miodzio
Powiedz mi proszę z czego masz ten zielony dywanik na ostatnim zdjęciu bom trochę ślepawa
Ptasi gaj 00:14, 09 cze 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zapowiada się świetnie, ta ilość pączków jest imponująca. Lubię róże, które kwitną całymi bukietami.

Tfu tfu a jaka zdrowa. Wszystkie maja mszyce a ta nie.
Przez piec lat razem wziete nje mialam tyle robactwa co w tym roku. Dwa razy pryskalam wrotyczem a One jeszcze sie rozprzeszczeniaja.wstaje rano wczesnje i pryskam srodkiem 2w1 do roz. Nigdy nie mialam maczniaka a wczoraj zauwazylam na jednej rozy i to zawsze zdrowej.
Co za rok komary tna.
Ide spac bo nie wstane.
Mirkowy ogród (początki) 00:08, 09 cze 2019

Do góry
Mirka odpisze juz dzisiaj. Zrob fotke serbow pokaz jak rosna.
W samym słońcu 23:44, 08 cze 2019

Do góry
Megi wybacz, że nie odpisałam, ale dopiero przed chwilą odczytałam u Mirki twój wpis odnośnie tej ciemnej rudbekii.
Nigdzie jej nie dostałam w sklepach w Wawie. Jest w internetowych sklepach nasiennych ale wysyłka plus nasiona to suma duża.
Trzeba polować jeszcze w sklepach. Namówię panią z pobliskiej szkółki może ona sprowadzi bo kilka roślin już sprowadziła jak jej poleciłam.
Aż mi się ostatnio śmiać chciało jak widzę u nich rutewke a w zeszłym roku się wzbraniala.
Wiesz często jest tak, że w tych szkółkach nie mają pojęcia co jest na topie.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:27, 08 cze 2019

Do góry
Mirka napisał(a)
Hej Hej Elusia Już powoli zaglądam, ale budowa w toku to z czasem krucho.
Wiesz że już mieszkamy

Piszę tutaj bo nie wiem czy piszesz u siebie dopiero zajrzę
Bardzo się cieszę, jak są pieniądze to szybko można mieszkać. Jeszcze twojeM pewnie dużo robot zrobił.
Siedzę na działce ten upał mnie wykancza, nawet tutaj gorąco. Teraz chłodniej.
Dobrze, że już będziesz pisać co tu dużo mówić Mirka brakuje cię tutaj.
Ptasi gaj 23:19, 08 cze 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
U nas też kapnęło jak z łaski i poszło sobie Szlag

Róża wygląda na bardzo ładną. Co to?

Kasiu ta róża to Charming Apricot - trzeci sezon u mnie w zeszłym roku przesadzona w to miejsce. Za ta róża rośnie podobna 2 sezon, ale późniejszą bo maleńkie paczki ma.

W pod Tarczynem i Konstancin eM jechał na przejażdżkę z Mają bardzo padało.
Już chyba padać nie będzie trochę chłodniej
Ogrodowy song 22:28, 08 cze 2019

Do góry
W jesieni zrobię zakup białych trzeba przemieszac z fioletowymi. Moje w tym roku fioletowe ładnie zakwitły z jednej cebulki już podwoiły kwitnienie.
W zeszłym roku jakiś nie byłam zadowolona z czosnków, ale jak podwoiły kwitnienie i zakryły im liście inne rośliny mogą być.
Wniosek jak ich jest więcej ładniej wyglądają

Pozdrawiam

No właśnie, podstawa to zakryć im liście. Ja mam je na wierzchu i wyglądają koszmarnie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:42, 08 cze 2019

Do góry
Dorotka dobrze zrozumiałaś zobacz u mnie wstawiłam róże Charming Apricot zib ile ma pąków fotki trochę blade bo i pogoda po przejściu chmur.

Wieczorem zajrzę.
Byłam, lubię róże z taką ilością pąków kwiatowych. Będę u Ciebie obserwować jej rozkwitanie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:33, 08 cze 2019

Do góry
Dorotka dobrze zrozumiałaś zobacz u mnie wstawiłam róże Charming Apricot zib ile ma pąków fotki trochę blade bo i pogoda po przejściu chmur.

Wieczorem zajrzę.
Ptasi gaj 18:27, 08 cze 2019

Do góry
Dwa razy wyszły czarne chmury i za każdym razem tyle deszczu, że idę podlewać
Dorotka to jest ta róża o której wczoraj pisałam u ciebie

Ptasi gaj 15:13, 08 cze 2019

Do góry
Przyszła duża chmura nawet zagrzmialo i sobie poszła. Deszczu nie ma.

Pojedyncze kwiaty za tydzień będzie czerwona

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:57, 08 cze 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Pięknie fenkuł wygląda z penstemonem. A na trzecim zdjęciu, w tle, czy to Anthriscus taki bujny?

U mnie fenkuł też rośnie gdzie chce nigdy go nie sądziłam pewnie ptaki roznoszą. Penstemona mam ok 4 lat bardzo ładna roslina całoroczna. Rozsiewa się mam dużo siewek wszędzie nawet w trawie. Trzeba ją w jedno miejsce przesadzić.

Danusiu kiedy mogę te samosiejki przesadzić aby się przyjęły już mają kwiaty to teraz nie za bardzo.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies