Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Hirutkowy raj:)) 22:24, 14 cze 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Krysiunia! A czy Ci się przypadkiem tawułka nie zrewersowała? Bo tam taką zieloną odnogę widzę... Ale bierz poprawkę, że ja źle widzę ... Jakby co, to tnij! Uważaj też na tę niebieską wydmuchrzycę... Straszliwa łazęga, szybko zdominuje wszystko! A szkoda by było ładnych rabatek. Bogato już! Ta czerwona szałwia bardzo dodaje smaczku... A co to jest - takie "motylki" nad trawką? Ładne to-to...

Elu dzięki wielki,że uważnie patrzysz na moje rabatki.Ta zielona odnoga to inna roślinka,tawuła kwitnąca na biało ,takie drobniutkie kwiatki ,ale do przesadzenia w inne miejsce
Te motylki to irys ale nazwy nie pamietam ,mam karteczke na działce Na wydmurzyce będę uważać ,właściwie nie sadziłam ,że się przyjmie ,chyba już ja przesadze na koniec działki dzieki
Hirutkowy raj:)) 22:05, 14 cze 2012

Do góry
Krysiunia! A czy Ci się przypadkiem tawułka nie zrewersowała? Bo tam taką zieloną odnogę widzę... Ale bierz poprawkę, że ja źle widzę ... Jakby co, to tnij! Uważaj też na tę niebieską wydmuchrzycę... Straszliwa łazęga, szybko zdominuje wszystko! A szkoda by było ładnych rabatek. Bogato już! Ta czerwona szałwia bardzo dodaje smaczku... A co to jest - takie "motylki" nad trawką? Ładne to-to...
Hirutkowy raj:)) 21:54, 14 cze 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Krysiu ostróżki boskie! Muszę koniecznie dokupić Masz szałwię omszoną? Kupiłaś gdzieś w okolicy? Szukam i szukam i nie ma Jednoroczne, szałwia omączona jednoroczna (podobna do omszonej, ale jednoroczna... Daj proszę cynka, chcę z 5 szt

pozdrówka!

Karolina ja mam swoją szałwię omszoną wysianą z nasionek ,miałam sporo sadzonek ,nawet porozdawałam
Hirutkowy raj:)) 21:51, 14 cze 2012

Do góry
Krysiu ostróżki boskie! Muszę koniecznie dokupić Masz szałwię omszoną? Kupiłaś gdzieś w okolicy? Szukam i szukam i nie ma Jednoroczne, szałwia omączona jednoroczna (podobna do omszonej, ale jednoroczna... Daj proszę cynka, chcę z 5 szt

pozdrówka!
Hirutkowy raj:)) 21:46, 14 cze 2012

Do góry
Dzisiejsze fotki - kwitnie ostróżka,jeszcze bratki,szałwia omszona,powojnik zaczyna
Ogródek Hanusi po zimie 20:36, 14 cze 2012

Do góry
Haniu, moja szałwia dostana od ciebie została w starym ogrodzie, na wiosnę była zielona. Zapomniałam wykopać
Ogród dla Agusi 18:19, 14 cze 2012

Do góry
Dziewczęta bardzo mi miło że ta grzęda sprawia Wam przyjemność patrzenia choć jeszcze nie wszystko na niej widać.Ja czekam na pełny jej rozkwit.A rosną tam jeszcze ,między tawułami -szałwia i od prawj za Gożdzikiem sinym-Akant,za tawułą -malwa,za żurawką -jeżówka różowa,na lewo od niej -Przegorzan,koło niego- Budleja i krwawnik,obok na lewo-Mak orientalny i malwa.Widać więc jak ten obrazek będzie się zmieniał w czasie.Będę wklejała nowe jego odsłony ,zapraszam do wspólnego podziwiania roślin.Oczywiście dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
Miniaturowy ogródek 11:44, 13 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Jak to nie obsługuje? Ja regularnie jestem u niej z klientem po 5 traw i 10 żurawek. Zdarza mi się wpadać do niej po 3 rośliny. Tylko ona jest strasznie zajęta, więc nie da się u niej przyjść i oglądać i pytać co to i ile kosztuje itp.Ale podjechać i spytać o coś konkretnego, pewnie. Rzeczywiście, najlepiej zadzwonić.
Namawiam ją na zamieszczenie oferty na stronie, mówiła że to zrobi.
Najwięcej ma traw- miskanty, rozplenice, carex,
Paprocie, hosty, byliny - zurawki, tiarelle, liliowce, bodziszki, przywrotniki, żelaźniak, brunnery, ligularie, szałwia omszona, orliki, kosaćce, pragnia, jeżówki.... Tyle pamiętam.

Ło matko, jaki wypas!!! Ja też chcę taki sklep!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:00, 13 cze 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Irenko uważaj na siebie w ogrodzie , teraz dużo tego lata ... na meszki szczególnie ...

juz raz mnie pogryzły w tym roku, ale szybko zadziałałam;
ale wlazło mi jakieś lumbago i bolą mnie stawy w dłoniach i barku, czyli praca w ogrodzie, to nie zawsze relaks!
dzięki Madziu za troskę

rabat z przetacznikami, roślinkami od Ani asc; widać też naparstnicę, która ma pąki kwiatowe; w tle orliki od Karoliny

czekam kiedy ta szałwia zakwitnie; wkoło nasiała sie firletka, ona jest u mnie wszędzie, ale niech sobie rośnie, jest ładna

a tę roślinkę dostałam od Weroniki i prawie kwitnie, nazwę zapomniałam

liatra też zaraz zakwitnie
Miniaturowy ogródek 10:10, 13 cze 2012

Do góry
Jak to nie obsługuje? Ja regularnie jestem u niej z klientem po 5 traw i 10 żurawek. Zdarza mi się wpadać do niej po 3 rośliny. Tylko ona jest strasznie zajęta, więc nie da się u niej przyjść i oglądać i pytać co to i ile kosztuje itp.Ale podjechać i spytać o coś konkretnego, pewnie. Rzeczywiście, najlepiej zadzwonić.
Namawiam ją na zamieszczenie oferty na stronie, mówiła że to zrobi.
Najwięcej ma traw- miskanty, rozplenice, carex,
Paprocie, hosty, byliny - zurawki, tiarelle, liliowce, bodziszki, przywrotniki, żelaźniak, brunnery, ligularie, szałwia omszona, orliki, kosaćce, pragnia, jeżówki.... Tyle pamiętam.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:32, 12 cze 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

[takie coś kwitnie mi na skalniaku, nie wiem co to

]

Przetacznik Ci kwitnie.

no ty Gabi mówisz przetacznik, tego tez mam, a Marta, że szałwia, chyba że to jakas odmian inna
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:30, 12 cze 2012

Do góry
Martek napisał(a)
A szałwia urocza.Są przecież takie srebrne,ale to nie ta którą znam

w innym miejscu mam jakby typowe, Ametyst, w dwóch odcieniach fioletu

jasniejsza

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:13, 12 cze 2012

Do góry
A szałwia urocza.Są przecież takie srebrne,ale to nie ta którą znam
ogrodoweimpresjejolki 23:04, 12 cze 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)
zdecydowanie szałwia z akcentem na sza : )

Dzwonek karpacki tak się rozrasta? Super będę dopingować moje drobiny sadzonkowe, żeby się na Jotkowych wzorowały też w takie poduchy przystroiły...

Weroniko, dzwonek karpacki dość szybko się rozrasta i można dzielić kępy
Rajski ogród Ani 22:14, 12 cze 2012

Do góry
Wiciokrzew Serotina

szałwia omszona

ogrodoweimpresjejolki 12:57, 12 cze 2012

Do góry
zdecydowanie szałwia z akcentem na sza : )

Dzwonek karpacki tak się rozrasta? Super będę dopingować moje drobiny sadzonkowe, żeby się na Jotkowych wzorowały też w takie poduchy przystroiły...
W cieniu - zacieniona 12:01, 12 cze 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Wiem, wiem, że Ani .
Dawała inspiracje Tobie Bogusiu a zainspirowała mnie .

Ta szałwia to jednoroczna chyba?
Miałam w tamtym roku i ją wywiało .
Szałwia trójbarwna jest rośliną jednoroczną,w ubiegłym roku wyrosła do 1,5 m....
W cieniu - zacieniona 11:47, 12 cze 2012

Do góry
Wiem, wiem, że Ani .
Dawała inspiracje Tobie Bogusiu a zainspirowała mnie .

Ta szałwia to jednoroczna chyba?
Miałam w tamtym roku i ją wywiało .
ogrodoweimpresjejolki 10:00, 12 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jako nieświadoma ogrodniczka wsadziłam to ...

i myślałam, że to szałwia... A dzięki Ogrodowisku wiem, że to przetacznik

A ja myśle że to szałwia, liscie ma szałwii. Przetacznik ma długie i wąskie.
Szałwia...na pewno.
W cieniu - zacieniona 09:50, 12 cze 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Które to są siewki szałwi trójbarwnej?Wysiewałam jak szalona jednoroczne w tym roku,ponad 50 paczuszek i zupełnie nie wiem co jest co i gdzie,bo nie wstawiałam oznaczników.
Szałwia trójbarwna jest pośrodku,postaram się zrobić "zdjęcie bardziej osobiste".
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies