Elu dzięki wielki,że uważnie patrzysz na moje rabatki.Ta zielona odnoga to inna roślinka,tawuła kwitnąca na biało ,takie drobniutkie kwiatki ,ale do przesadzenia w inne miejsce
Te motylki to irys ale nazwy nie pamietam ,mam karteczke na działce Na wydmurzyce będę uważać ,właściwie nie sadziłam ,że się przyjmie ,chyba już ja przesadze na koniec działki dzieki
Krysiunia! A czy Ci się przypadkiem tawułka nie zrewersowała? Bo tam taką zieloną odnogę widzę... Ale bierz poprawkę, że ja źle widzę ... Jakby co, to tnij! Uważaj też na tę niebieską wydmuchrzycę... Straszliwa łazęga, szybko zdominuje wszystko! A szkoda by było ładnych rabatek. Bogato już! Ta czerwona szałwia bardzo dodaje smaczku... A co to jest - takie "motylki" nad trawką? Ładne to-to...
Krysiu ostróżki boskie! Muszę koniecznie dokupić Masz szałwię omszoną? Kupiłaś gdzieś w okolicy? Szukam i szukam i nie ma Jednoroczne, szałwia omączona jednoroczna (podobna do omszonej, ale jednoroczna... Daj proszę cynka, chcę z 5 szt
Dziewczęta bardzo mi miło że ta grzęda sprawia Wam przyjemność patrzenia choć jeszcze nie wszystko na niej widać.Ja czekam na pełny jej rozkwit.A rosną tam jeszcze ,między tawułami -szałwia i od prawj za Gożdzikiem sinym-Akant,za tawułą -malwa,za żurawką -jeżówka różowa,na lewo od niej -Przegorzan,koło niego- Budleja i krwawnik,obok na lewo-Mak orientalny i malwa.Widać więc jak ten obrazek będzie się zmieniał w czasie.Będę wklejała nowe jego odsłony ,zapraszam do wspólnego podziwiania roślin.Oczywiście dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
juz raz mnie pogryzły w tym roku, ale szybko zadziałałam;
ale wlazło mi jakieś lumbago i bolą mnie stawy w dłoniach i barku, czyli praca w ogrodzie, to nie zawsze relaks!
dzięki Madziu za troskę
rabat z przetacznikami, roślinkami od Ani asc; widać też naparstnicę, która ma pąki kwiatowe; w tle orliki od Karoliny
czekam kiedy ta szałwia zakwitnie; wkoło nasiała sie firletka, ona jest u mnie wszędzie, ale niech sobie rośnie, jest ładna
a tę roślinkę dostałam od Weroniki i prawie kwitnie, nazwę zapomniałam
Jak to nie obsługuje? Ja regularnie jestem u niej z klientem po 5 traw i 10 żurawek. Zdarza mi się wpadać do niej po 3 rośliny. Tylko ona jest strasznie zajęta, więc nie da się u niej przyjść i oglądać i pytać co to i ile kosztuje itp.Ale podjechać i spytać o coś konkretnego, pewnie. Rzeczywiście, najlepiej zadzwonić.
Namawiam ją na zamieszczenie oferty na stronie, mówiła że to zrobi.
Najwięcej ma traw- miskanty, rozplenice, carex,
Paprocie, hosty, byliny - zurawki, tiarelle, liliowce, bodziszki, przywrotniki, żelaźniak, brunnery, ligularie, szałwia omszona, orliki, kosaćce, pragnia, jeżówki.... Tyle pamiętam.
Które to są siewki szałwi trójbarwnej?Wysiewałam jak szalona jednoroczne w tym roku,ponad 50 paczuszek i zupełnie nie wiem co jest co i gdzie,bo nie wstawiałam oznaczników.
Szałwia trójbarwna jest pośrodku,postaram się zrobić "zdjęcie bardziej osobiste".