Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Kindzia 20:28, 26 wrz 2012

Moje marcinki zdrowe, ale floksy aż białe były. Sprawiedliwie było
Bogdzia 22:17, 26 wrz 2012

No piękne jesienne zdjecia zrobiłas. Warto było ten dzień na zdjecia poświęcic.Pażdziernik będzie ładny dziewczyny dopiero listopad jest brzydki.
eliza3 22:26, 26 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)
No piękne jesienne zdjecia zrobiłas. Warto było ten dzień na zdjecia poświęcic.Pażdziernik będzie ładny dziewczyny dopiero listopad jest brzydki.

Ja też ma nadzieję, że październik będzie łaskawy, przecież grzybów jeszcze nie mam, trzeba by było trochę pobuszować po lesie
Milka 22:27, 26 wrz 2012

Eliza, tymi zdjęciami się zachwycam, biel i purpura, ale tak radosna, podświetlona promieniami słońca, lawendy wróżą ciepłą jesień, oj chyba przyjemny był spacer z aparatem wśród takich widoków
eliza3 22:27, 26 wrz 2012

Kindzia napisał(a)
Moje marcinki zdrowe, ale floksy aż białe były. Sprawiedliwie było

No własnie nie może wszystko być idealne, bo byłoby nudno
eliza3 22:33, 26 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
Eliza, tymi zdjęciami się zachwycam, biel i purpura, ale tak radosna, podświetlona promieniami słońca, lawendy wróżą ciepłą jesień, oj chyba przyjemny był spacer z aparatem wśród takich widoków

Skoro mówisz, że lawenda wróży ciepłą jesień to byłoby wspaniale, bo do zimy mi nie skoro Może w takim razie uda mi się jeszcze coś przesadzić, bo jak patrzę na Twój ogród to w kompleksy wpadam
Milka 22:41, 26 wrz 2012

ej, tam kompleksy, ja mam i ładne miejsca i nie łądne, ale od wiosny jestem stale w fazie rewolucji
spodobało mi się to, co pisałas u Bożenki?/Epodlas i tak trzymać
a przesadzac możesz aż do końca października; ja grupuje szkarłątke, bo tworzę nowa kompozycję i odcinam sadzonki winobluszczu trójklapowego i sadze pod mur; to samo robię z bluszczem, no i te cebule sadzę, ale juz mam wprawę powinno iśc szybko
eliza3 22:51, 26 wrz 2012

Irenko, patrzę i patrzę na Twój ogród i widzę ile pracy w tym roku w niego włożyłaś, dlatego jestem pełna podziwu. Ja jakieś tam malutkie plany mam, ale to chyba dopiero wiosną, a jesienią to tylko pielęgnacyjne. Jakoś jesienią nie mogę się zmobilizować do większej aktywności, już powoli szykuję się do snu zimowego
Milka 23:55, 26 wrz 2012

eliza3 napisał(a)
Irenko, patrzę i patrzę na Twój ogród i widzę ile pracy w tym roku w niego włożyłaś, dlatego jestem pełna podziwu. Ja jakieś tam malutkie plany mam, ale to chyba dopiero wiosną, a jesienią to tylko pielęgnacyjne. Jakoś jesienią nie mogę się zmobilizować do większej aktywności, już powoli szykuję się do snu zimowego

fakt, w tym roku było dużo zmian i pracy; dlatego jeszcze zrobie co zaplanowałam i też wrzucam luz; wiadomo, czeka grabienie liści, ale to juz można stojąc i gadając robic, tak na luzie
a zimą...chyba wykańczanie domku, bo ja też zimą jestem szybko bez formy, jak ciemno, to juz mi się wydaje, ze trzeba iśc spać!
dobrej nocki życzę
eliza3 10:41, 27 wrz 2012

W wątku u Agatki - ogród w Holandii powstała dyskusja na temat szałwii, aby nie zaśmiecać wątku Agatki swoimi zdjęciami umieszczam je u siebie.
Szałwia omszona, którą nabyłam w tym roku, kwitła gdy ją kupiłam, teraz niestety nie kwitnie, ale ponieważ jest wieloletnia to mam nadzieję, że zakwitnie w przyszłym roku.

Szałwia omączona, też kupiłam w tym roku, ale jako roślinę jednoroczną. Kwitnie całe lato i jest niebieska.