Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:39, 08 cze 2019

Do góry
Róża "Minister... Przepiękna też ja mam zapach rozlega się daleko. Mam ją 2 sezon pąków dużo może się słyszę na krzaki bo warto mieć nawet kilka.
Danusiu jak długo ja masz czy rośnie w słońcu. Moja do południa w słońcu po południu już ma brzozowy cień.
W zeszłym roku ja słońce jej kwiaty sparzyli może, że młoda zobaczę w tym roku.

Odnośnie eMow też mam pomoc np trawników nie obsługuje. Tak się eM wyrobił że się nie wtrącam. Dużo robi sam roboty techniczne nie na moją głowę.
Nie znosi sadzenia i kupowania roślin działa jak płachta....

Idę ogladac
Ptasi gaj 03:48, 08 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Przychylic galazke do ziemi przysypac ziemia. Mozna duzo roslin tak rozmnazsc.
Bluszcz zimozielony tak wiosna zrobilam. Odnoga na 3 metry przytwiedzilam W kilku miejscach i przysypalam ziemia na wiosne rozsada jak znalazl.

Dzieki kochana. Zajme sie tym jak tylko się ogarne z bieżącymi sprawami.
Rododendronowy ogród II. 23:48, 07 cze 2019

Do góry
Bogdziu pięknie masz. Piwonie czuję tutaj zapach.
U mnie tylko 2 sztuki jedną kwitnie druga trzeba wysadzić w inne miejsce.

Ten niebieski przynajmniej tak wygląda to Alfred?

Jednak obrywacie już przekwitłe kwiatostany.

Piszesz że masz ścisk w krzewach ale z fotki widać że to pięknie wygląda.

Odnośnie mojego rododendrona którego ratowałam pięknie kwitl, chciałam zrobić fotkę i czekałam aż się cały rozkwitnie przyszla ulewa i kwiaty wytrzepał.
Przyrasta bardzo ładnie już oberwany.

Bogdziu pozdrawiam
Pamiętajcie o ogrodach 23:19, 07 cze 2019

Do góry
Jeżówka jeżowce nie równa nad jednymi trzeba się trząść a nad drugimy nie.
Miałam jeżówki kilka lat wstecz i nie za bardzo rosły i padły. Dostałam 2 lata temu od Ewy "ogród za grosik" posadziłam zrobił się las i się nie trzęsę.
Piszesz o ziemi mieszaj swoją ziemię z kompostem nie musi być dobrze przerobiony sam się rozłożył w ziemi.
Skoszona trawa oczywiście bez nasion wrzucaj na rabaty.

Bajorko pięknie wygląda widać, że roślinom tam dobrze.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:29, 07 cze 2019

Do góry
Dorotka piekna ta roza Charles Austin tj "Ausfather" bo jest i Yellou.
Mam podobna roze "Charming apricot" tez Austina myslałam ze tez mam "Charles".

Buszowałam Troche w necie i podoba mi się tez "Conte de Chambord", ale to jesienia dopiero kupie. Zbieram opinie na razie, kede kupowala krzaczaste, parkowe aby nie rosly wysoko.
Szukam aby byla ladna, miala zapach, nie chorowala.
U ciebie juz roze w duzym rozkwicie moje tylko pojedyncze rozkwity.

Piekne iluminacje, kule na czasie miedziane. Duzy plus dla ogrodu jak sie jest na miejscu. Moze tez kiedys na stale i bede miala dopieszczone wszystko.

Bardzo cieplo ludwo dysze.

Pozdrawiam
Bardzo lubię Charles Austin za obfite kwitnienie i sztywne łodygi, no i za kolor. Rzeczywiście sporo róż już mi kwitnie, ale jeszcze dużo przede mną.
Czy dobrze zrozumiałam, że Ty nie mieszkasz w miejscu gdzie masz ogród? Ja nawet z poranną kawą idę do ogrodu.

Moja Elfe, miałam dwie ale ta przy altanie przemarzła dwa lata temu.

Mój ogrodowy pamiętnik 21:42, 07 cze 2019

Do góry
Tez mam roze krolowe Szwecji od zeszlego roku juz ladnie zakwitla, ale czekam na wiecej.
Ma piekne kwiaty o delikatnym rozu czy sa trwale bo nieraz roze tak maja co dopiero zamwitnie i zaraz opadaja.

U nas piekielny upal 29 w cieniu siedze w domu w WWie bo nie da sie wyjsc. Wieczorami znowy komary gryza jak zyc.
Jutro z rana wyjezdzamy na dzialke bylam wczoraj ale trzeba tez tutaj posiedziec. Tam jednak troche chlodniej zielen wszedzie i przeciagi, woda.

Dzisiaj było gorąco a wczoraj była burza i trochę podlało. Nie wiem jak jutro ale mam zaplanowane kupę roboty.
Szwedka jest super . U mnie pierwsza zakwitła.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:55, 07 cze 2019

Do góry
Przelecisl kilkanaście stron od tyłu proszę mi powiedzieć na której focie Sylwia ma krotkie włosy. Jest tylko fotka gdzie widać 3/4 twarzy.

Str 604 druga fotka widać więcej niż 3/4
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:51, 07 cze 2019

Do góry
Przelecisl kilkanaście stron od tyłu proszę mi powiedzieć na której focie Sylwia ma krotkie włosy. Jest tylko fotka gdzie widać 3/4 twarzy.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:54, 07 cze 2019

Do góry
Dorotka piekna ta roza Charles Austin tj "Ausfather" bo jest i Yellou.
Mam podobna roze "Charming apricot" tez Austina myslałam ze tez mam "Charles".

Buszowałam Troche w necie i podoba mi się tez "Conte de Chambord", ale to jesienia dopiero kupie. Zbieram opinie na razie, kede kupowala krzaczaste, parkowe aby nie rosly wysoko.
Szukam aby byla ladna, miala zapach, nie chorowala.
U ciebie juz roze w duzym rozkwicie moje tylko pojedyncze rozkwity.

Piekne iluminacje, kule na czasie miedziane. Duzy plus dla ogrodu jak sie jest na miejscu. Moze tez kiedys na stale i bede miala dopieszczone wszystko.

Bardzo cieplo ludwo dysze.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 13:08, 07 cze 2019

Do góry
To jest w cieniu

Moja bajka 12:48, 07 cze 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

Dziękuję Kasiu .
Z jednej strony warzywnika cieszą piwonie, a z drugiej róże

Witam nie wiem cze bylam na twoim watku
Wszystko piekne co na powyzszych fotach widac piekne. Bujne piwonie a roza przepiekny bursztynowy kolor jak sie nazywa jak znasz nazwe.

Spotkanie - dobrze jest tak pozagladac w innych ogrodach. Ja zazwyczaj nie mam czasu ciagle grzebie w ziemi lub mam inne obowiazki.
Masz bardzo ladny ogrod roslinnosc bujna pewnie tez troche starszy od mojego.
Dobrze, ze przy tych wkzytach pogoda sprzyja.
U nas dzisiaj piekielny upał.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 12:28, 07 cze 2019

Do góry
Kamcia napisał(a)
Fajne klematisy Elu.

Nawet nie wiedzialam, ze tak latwo mozna je rozmnazac. Planuje to w tym roku zrobic.

Przychylic galazke do ziemi przysypac ziemia. Mozna duzo roslin tak rozmnazsc.
Bluszcz zimozielony tak wiosna zrobilam. Odnoga na 3 metry przytwiedzilam W kilku miejscach i przysypalam ziemia na wiosne rozsada jak znalazl.
Mój ogrodowy pamiętnik 12:23, 07 cze 2019

Do góry
Tez mam roze krolowe Szwecji od zeszlego roku juz ladnie zakwitla, ale czekam na wiecej.
Ma piekne kwiaty o delikatnym rozu czy sa trwale bo nieraz roze tak maja co dopiero zamwitnie i zaraz opadaja.

U nas piekielny upal 29 w cieniu siedze w domu w WWie bo nie da sie wyjsc. Wieczorami znowy komary gryza jak zyc.
Jutro z rana wyjezdzamy na dzialke bylam wczoraj ale trzeba tez tutaj posiedziec. Tam jednak troche chlodniej zielen wszedzie i przeciagi, woda.
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:59, 07 cze 2019

Do góry
Sasiadow sie nie wybiera. Pewnie podupadle gospodarstwo i wszystko rozwalone.
Ja bym go wykupila moze by poszedl na taki uklad.
Mozn postawic 2 slupy zepniete gora i przywiesic zaslone w zielone liscie.
Zaslona na pilota w zaleznosci od przeszkadzania ja przesuwac.

Widzialam foty u Grzegorza - bardzo ladny letni pokoj.

Ide jeszcze ogladac pewnie wszystko piekne jak zawsze

Piszesz, ze Nike nie cierpi na uwiad to ide kupic moze posadze z roza New Down dla kontrastu.

Pamiętajcie o ogrodach 10:51, 07 cze 2019

Do góry
Grzes to Ty? Szczuply przystojny gość. Gdzies blisko mieszkacie z Irenka?
Letni pokoj wizgtowy bomba.
Pieski Irenki mana dobrze co ktos przyjezdza to je przytula czy tarmosi.
Ogrod stewardessy 08:40, 07 cze 2019

Do góry
Kamila jesteś na Śląsku piszesz tam więcej pada u nas po tygodniu upałów znowu trzeba podlewać. Pada punktowo mała chmurką i 2 minut deszczu zawsze to coś

Tak prawdę mówiąc przez przygiecie odnogi do ziemi każdy krzak można rozmnożyć. W tym roku tak zrobiłam z hortensjami, jednym rododendronem, róża i teraz mi przypomniałaś że powojnik też tak można podgiac.

Napisałam o tym cięciu myślałam że nigdy nie przycinalas ja też bo małe mam.

Miłego pobytu dopiero co wyczytałam ty komunię robisz tutaj. Aby się wszystko udało. Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:50, 07 cze 2019

Do góry

O kurcze taka duża toż to kolos. Moje to ok. 1 m wysokości.

na str, 1408 nasz fotkę z powojniki z różą. Piękna ta róża jak pamiętasz Milka nazwę i te powojniki jakie to są.
U nas jeszcze opóźnienie wzrostowe w roślinach.

Elu, ona wiekowa, to nie ma co się dziwić. Moja ma tak między 6-7m wysokości i super obrosła słup, w końcu go nie widzę.
Ta róża to Charles Austin, a powojnik to Summer Snow, letni.

Róża prawie nie ma kolców, cudownie się zmienia, bardzo zdrowa. Powtarza kwitnienie.

Ptasi gaj 22:14, 06 cze 2019

Do góry
Przydrożne pobocze na wsi. Właśnie z wyka dzisiaj walczyłam na skalniaku tylko mniejszej ilości

To moja łąka z magaretek

Królowa Szwecji po lewej w pąkach drugi krzaczek rizwinieta

Piękna pachnąca róża Schöne Maid, na dole rozwinięte u góry w pąkach jest ich duzo.

Bylinowa łąka 22:10, 06 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Może tego mam??? Taki poziomy zupełnie Muszę poczytać.

Spotkanie miałyście, ale Wam fajnie

Dar jeszcze nie posadzony... cieszyłam się że nie pada.. a tu patrzę już popadało..

Po co zakładać ogród, wykoś tylko ścieżki w łące ..i będzie super

A kwiotki tu i tam...

Buziaki.. wracam walczyć z czasem.. i lecę po meliskę do ogródka.. bo padnę na zawał... wymiękłam już.

Aniu taki jest plan - łąka. I przed domkiem rabatka.
A wiesz, że tak mi się podobają takie kaliny o poziomym układzie gałązek, że kupiłam kalinę Cascade. Twoja to wina. Dużo roślin zgapiam od ciebie. A to ta kalina i kwitnąca Coral Sunset.

Gosiu też dokupilam kilka pluskwica brązowych 2 letnie sadzonki dosyć ładne po 15 zl. W zeszłym roku moje zielone kwitły kupione wiosna w Lidlu. Podobno tak pisała Irenka, że te zielone się lepiej trzymają.
Moje zielone bardzo wysokie i mają świece.
Brązowe są ładniejsze i pachną muszą mieć cieniste miejsce. Więc szukam takiego w ogrodzie. Dzisiaj cały dzień obserwowałam gdzie ewentualnie ja posadzić.

Poza tym wypielila s dużo i nie zarasta. U nas upał nie do zniesienia okna mam po otwierane aby wywietrzyć.

Pozdrawiam

Elu moja pluskwica ubiegłoroczna chyba ma pęd kwiatowy, a obok funkia T-Rex - ma być z tych największych. Już myślałam, że to pomyłka jakaś, ale zobacz jak duże liście wypuściła teraz.
A chwasty rosną, ja staram się bardzo dokładnie wybrać wszystkie korzenie jak przygotowuję ziemię do sadzenia bylin, potem na wiosnę ile się da to oplewię. Jak byliny się już rozrosną, to chwastów nie puszczają.
A upały u nas od jutra i burze też.

Bawarka 19:36, 06 cze 2019

Do góry
Kasiu tak to jest czarna pszczoła ma opalizujące granatowe skrzydła. Nie wolno ich zabijać. U mnie też była, ale nie zrobiłam fotki.

Kasiu piękne piwonie i dużo ich. Pszczela kolejka do pyłków - cudowne.
Montana przepiekny jeszcze kwitnie?

Elu wiem Ostatnio, cos calkiem przypadkiem przeczytalam o czarnej pszczole,jest pod ochrona Przez wiele lat nie bylo jej w Polsce, wymarla, a ostatnio znowu sie pokazala, tu rowniez i to cieszyAle jak mi takie wielkie cos, z glosnym fruuuu przelecialo kolo nosa, nie bylam...hm...szczesliwa Jest duza i dosc glosna
Piwoniowa kolekcja sie powieksza, mam ich okolo 60 sztuk i dalej szukam i bede zamawiac i sadzic Jak sie za mocno rozrosna, bede rozdzielac i sadzic na polu, na ziemi niczyjej- juz to uzgodnilismy z naszym urzedem Wiele osob ma nadwyzki roslin, czasami nie wiadomo co z nimi robic, wiec bedziemy sadzic w polu, fajny pomysl Ludzie naprawde sie angazuja, super Montany tak, jeszcze kwitna, chociaz juz bardzo, bardzo skromnie, mysle ze porzadniejszy deszcz zalatwi reszte kwiatow. W tym roku bardzo wczesnie zakwitl, dluuuugo kwitnie, moze dlatego ze dosc chlodno bylo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies