Kokoszko pierwszy raz jestem na tym samym etapie co Ty! Ale nie mam złudzeń, że zaraz wysforujesz się znów do przodu. Do mnie powoli dociera że Swięta idą.
Carexy- szkoda... Wiosną możesz podzielić te przy schodah, bo pewnie to już czas na odmłodzenie ich ( sa takie duże)
dziewczyny o czym wy gadacie ? w sensie"matryca" bo ja szukałam w google ale to chyba nie żadna roślina? ciągle tylko matryca...w postach się przewija.
Pewnie sie wygłupiłam z tym pytaniem.
Własnie to mnie martwi myśląc o tej matrycy bo na początku brzozy nie będą takie bardzo ukorzenione to nie będą zabierać tak dużo wody ale po latach no zobaczymy
u mnie jest ciemnica na końcu działki, potem duuża częśc w pócieniu a wjazd akurat z lawendą to patenia. Jak nie masz pełnego słońca na lawendę, to nie będzie za piękna, nie ma co.
to w 1 części daj tawułki 2 rodzaje różu zamiast liatr.
a białe na części z liatrami, ale niedużo.
o żurawkach pomyslimy jak bedzie widac ile miejsca itd.
Lirope spicata jako matryca jest super, można je tez mieszać dużymi plami z runianką. Ono kwitnie, ale te kwiatki sa bardzo nienachalne, właściwie kucnąć do nich trzeba. Za to jest niezwykle żywotne i kolor - ciemna zieleń przy nich jest super
No wtopa z tymi tawułkami ja musze przegląd chyba zrobić co mam io wstawić tu a może Magnolia podpowie co wywalić a co będzie pasowało do reszty bo zginę Matko jak się cieszę
Nic nie pisze tylko zaakceptuje to :
quote=magnolia napisał(a)]to tak- na 4 i 6 maja być nasadzenia, a na 5 żwierek i brzozy ( i przycupinięte rozplenice by było super jakby się znalazły w zwirku i na placyku co?)
Reszte do przemyślenie analizowania a rysunek będzie i to nakolorowo może musze kredki jakieś dobrze zakupić
Ale wieczorem będę tworzyć przy winku
to tak- na 4 i 6 maja być nasadzenia, a na 5 żwierek i brzozy ( i przycupinięte rozplenice by było super jakby się znalazły w zwirku i na placyku co?)
Jesli tak to trzeba dać trawę lub runiankę czy bylinę okrywową- matrycę i w tym plamy jarzmianek- mniejsze i większe i akcenty liatr. Jeszcze można gdzieniegdzie 'dosypać' naparstic, albo pustynniki, albo akanty ( w pólcieniu). I drobne cebulowe masowo. Może gdzies kępy host, bo miejsca tam dużo, lub żurawek jak masz na zbyciu.
warto to rozrysować.
spicata- pasuje, ale da wrażenie niewysokiego futerka. Do takiej formy bym dodała cos jeszcze- może być jarzmianka, albo kilka hakone jako dodatek- liripore jest ciemnozielone, fajna matryca dla poduch z hakone