Starsza pani z łokciami opartymi o poduszkę stojąca w oknie... Znajomy widok Jak chodziłem do pierwszej pracy to aż jednej takiej dzień dobry zacząłem mówić, zawsze na posterunku
Sa tam - 5 grabów fastigata , z korona na wysokosci 1,5 M. A od strony ogrodu 4 brzozy, cos nie widzicie kolezanki tych drzew. Trzeba poczekac niech urosna, za chwilę będa za duze i będe skakać po drabinie z cięciem.
Ps. Nie stac mnie na dorobienie gabionów, teraz mam inne priorytety a nie budowa domu lub ogrodu. Trzeba tochę pożyć, podróżować, szkoda mi na gabiony pieniedzy
Wiesz my tu dyskusje lawendowe prowadzimy systematycznie. Skoro masz taka z brzydkimi dołami to trawka konieczna. Ja mam z lawendą kostrzewy sine
W tym roku będę częsciej pokazwyać przedpłocie. Qurcze jak mi znow go nie przekopie bo jakąs długą rurę dzisiaj widziałam na drodze.....
Hakone piękna trawa, mam całe dwie sztuki na próbę
Spotkanie fajna sprawa. Dwa razy byłam inicjatorem spotkania naszej grupy
Trudno się spotkać. Zawsze coś komuś nie pasuje dzień, miejsce, godzina. Teraz odpuściłam.
Jucca to najlepsza ogrodnicza w jakiej dotychczas byłam. Uwielbiam tam jeździć. Fajnie, że mają ogromny wybór roślin, nie trzeba brać czegoś co akurat jest w ogrodniczej tylko można wybierać i przebierać.
Madżenko mam dwa pytania:
1. odnośnie jeżówek - czy zakupione kłącza jeżówek w tym roku zakwitną?
2. Czy teraz można kupować hortensje np. Anabell czy to za wcześnie.
Czytam, że promanalem pryskasz, nie wiem czy pryskać czy to już za późno?
Kostrzewy powiadasz... hmm, nie pomyślałam, tak mnie sesleria zauroczyła.
No widzisz, a ja bym chciała, żeby w naszej drodze cosik pokopali, bo nam woda po ulewach regularnie stoi. Ale gminie się nie spieszy...
Doczytałam 6x5.
Póżno promanoliłaś, pąki naprawdę nie popękały jeszcze? Bo ja rzutem na taśmę w piątek oprysk zrobiłam, a dzisiaj już wszystko pęka.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.