Sylwia, ależ dawka piękna.... zachwycające te kolory w Twoim ogrodzie! Ubywające, ale nadal jest moc. Czy to ambrowiec tak pięknie bursztynowy? A po jego prawej stronie? Serce się rozkleja na takie widoki. Dzięki za to!
Czasem tak bywa. Ambrowca kot mi oskalpował. Udało się go uratować. Ambrowca oczywiście.
Strzępki się zaczęły przebarwiać. Za jakieś dwa lata może wreszcie będą bardziej widoczne z bocznego okna.
Pigwa - jedno z piękniejszych drzew. W kwitnieniu nie ma sobie równych. Jesienią długo trzyma zielone liście i pożytek z jej owoców. Zerwałam 2 takie kosze. Będzie nalewka i już jest w słoiku do herbaty i ciast.
Odpozdrawiam serdecznie.
Kret grasuje sprawiedliwie po całym osiedlu. A jeże chyba polubiły ogród, bo sporo jest młodych osobników.
Jesień w liściastym ogrodzie to samograj. Zawsze się dobrze prezentuje. Nawet na zdjęciach niewprawnego fotografa.
Aga, jak ja Ci zazdroszczę tych Twoich drzewiastych nasadzeń. Liściaste drzewa jesienią tworzą niesamowity spektakl. Szkoda, że nie mogę ich mieć więcej.
Chciałabym mieć z tarasu dłuższą perspektywę z drzewami w tle. Mam jakieś namiastki, ale i tak cieszą, bo zapewniają minimum intymności
Lazurowe niebo jest ładne. Temperatury w okolicach 25 stopni i słońce wprawiają w dobry nastrój. Ale... stęskniłam się za ognistymi barwami. Cudna jest ta nasza złota jesień. Chyba mamy szczęście, że mamy cztery pory roku. Mimo gołoledzi, pluch, mgieł, zamieci.
Lubimy obie gęste nasadzenia.
Kopce kreta zniknęły pod silnym strumieniem wody. Tylko liści nie zebrałam kosiarką, bo linka napędu się zerwała. Mus było odwiedzić zakład naprawczy.
Ewo, cudownie, że tu jesteś!
Ależ subtelności nam serwujesz na Twoich fotkach jeśli kogoś w życiu omija szaleństwo ogrodowe, to naprawdę wiele go omija To ujęcie chwyta za duszę.
Heptacodium pięknie kwitnie, widziałam u forumowej Alicji w ogrodzie, ale kwitło na biało i zupełnie inaczej. Kalaminta - nie znałam, a piękna. Dzięki, że znalazłaś chwilę na wrzucenie fotek. Trzcinnik z różami to moim zdaniem bardzo udane zestawienie!
Zgrałam 600 fotek.....będę pokazywać najładniejsze lub najciekawsze jak będę mieć czas
nad rowem gdyby nie zamulenie i chwasty, które na amen zarosły ażur i rabaty byłoby całkiem fajnie...