Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:23, 20 gru 2018

Do góry
Zimaaaa...
A teraz to już w ogóle - sypieee

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:22, 20 gru 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:21, 20 gru 2018

Do góry
Wianek poprawiony.

Był, a jest Który lepszy? Moim zdaniem - obecny. Dołożyłam różu, czerwieni, pomarańczu, zieleni. I jabłuszka zieloniutkie. W donicach tzw. "wiechcie" z bombkami i eukaliptusem oraz farbowanymi na burgundowo jagodami.

Obmiotłam z grubsza świeczki do latarenek z odzysku wstawiłam, w święta przyjedziemy z ławką, to sobie choć chwilę posiedzimy nad wodą
Na poduszce oczywiście.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:19, 20 gru 2018

Do góry
Byłam oczywiście, widziałam
Mój ogrodowy pamiętnik 17:50, 20 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam taką propozycję

Zamiast cisa możesz dać co uważasz. Mogą byc i tuje, albo pozwolić tujom sąsiada przeleźć przez siatkę na Waszą stronę, wtedy będzie żywopłot za darmo.

Pięknie to jest wymyślone.
Tylko ja się strasznie boję większych drzew. Podobają mi się bardzo ale jedyne co wymyśliłam to tego judaszowca na płaskiej części.
Nawet migdałka kupiłam nisko szczepionego .
Imperata super bo jeszcze jej nie miałam a zawsze chciałam mieć. Czy ona da radę na skarpie?
Myślałam żeby na dole (tam gdzie ozdobny płot ) dać znowu tuje np. golden szmaragdy ale te świerki to byłby dobry pomysł. Mój mąż by się ucieszył. On uwielbia iglaki. Czy one rosną szeroko?
Miskanty by mi się też podobały.
I te wiśnie kuliste...
Myślałam, żeby jak zwykle dać niskie rośliny ale przekonujesz mnie do tych większych .
Mój ogrodowy pamiętnik 17:28, 20 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Takie porozłażone Wojtki, to warto zwiążać czarnym niewidocznym sznurkiem, aby kształt łądnej zwięzłej kolumny zachować, a górą ciąć poziomo, wtedy powstanie taki ładny walec. Sznurek zarośnie. Widzę że masz takie porozciapywane na boki

Porozciapywane . Dobrze powiedziane .
Poza tym te zeszłoroczne przyrosty jak widać na zdjęciu takie jakieś łysawe są. To moje jedyne cisy i jakoś błędnie myślałam, że skoro one rosną kolumnowo a nie formuję ich w jakiś kształt to nic nie trzeba z nimi robić.
Dziękuję za radę. Tak zrobię.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:15, 20 gru 2018

Do góry
Kwiatek w kalendarzu na 2019 rok (jako 8 z kolei w żółtych liściach)
Jeśli macie chęci pomóc - zamieszczam apel

Kalendarz jest naścienny A3 na spirali, okładka + 12 stron. Na okładce zdjęcia 30 psów, którym już się poszczęściło i mieszkają w swoich kochających domach. Kwiatek jest jedną z gwiazd na okładce Na stronach poszczególnych miesięcy profile psów, które wciąż czekają na swojego człowieka. Koszt tego kalendarza to 35 zł + 14,50 zł przesyłka. Wszystkie, uzbierane środki przeznaczone będą na operację stawów kolanowych schroniskowej podopiecznej weteranki - Mani.
Wydarzenie Mańki: https://www.facebook.com/groups/271896820403433/

Jeśli chcieliby Państwo zakupić taki kalendarz, proszę o przesłanie pieniążków na poniższe dane i informację mailową z adresem do przesyłki. Dane do przelewu:

Justyna Czyż-Michowska, Lublin
nr konta: ING Bank Śląski 44 1050 1953 1000 0023 1204 4528
tytułem: kalendarz A3
adres mailowy Justyna Czyż-Michowska <czyzyk333@wp.pl>

Mokradło... i mój ogród 15:05, 20 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przepraszam za tak późne przeniesienie, ale nie zauważyłam, że trzeba to zrobić. Poradziłaś sobie już z tym problemem? To zapewne bardzo stara sprawa

Witam. Dziękuję. Już jest dobrze.
Sama miałam przerwę od forum z powodów rodzinnych. Mam dużo do nadrobienia. Pozdrawiam
Mój ogrodowy pamiętnik 12:41, 20 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam taką propozycję

Zamiast cisa możesz dać co uważasz. Mogą byc i tuje, albo pozwolić tujom sąsiada przeleźć przez siatkę na Waszą stronę, wtedy będzie żywopłot za darmo.

Jak ja zazdroszczę takich umiejętności. Patrzysz na pusty plac i widzisz co będzie dobrze wyglądało. Rach ciach i projekt gotowy
Mój ogrodowy pamiętnik 10:54, 20 gru 2018

Do góry
Mam taką propozycję

Mój ogrodowy pamiętnik 10:46, 20 gru 2018

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Na sezon 2019 planujemy zająć się skarpą, która przyznaję się, że trochę mnie przerasta i nie wiem jak się do tego zabrać. Co posadzić? Skalniak czy jednak nie skalniak? Chcemy też zasłonić ozdobne „panele” sąsiadów. Zrobimy jeszcze małą rabatę w zacienionym miejscu dla funkii i innych cieniolubnych. Na listę chciejstw wpisałam judaszowca Rising Sun i zawilce Whirlwind.
Skarpa jest na wystawie wschodniej i częściowo jest usypana z ziemi z wykopów pod kostkę. Trawa na niej rosnąć nie chce.

Toto na 1 zdjęciu zasłoń świerkami serbskimi, albo ekranem z cisa na wys płotu a ponad płot kuliste drzewa, korony nad płotem. Ale świerki będą najlepsze.

Skalniak w żadnym wypadku nie rób. Zrób rabatę, nieco złagodź zejście do trawnika.
Możesz poszerzyć.
Mój ogrodowy pamiętnik 10:44, 20 gru 2018

Do góry
Nowa12 napisał(a)
I jeszcze mam jedną prośbę. Czy ktoś podpowie mi jak wiosną podciąć moje cisy Wojtek? Mam je 3 sezon i jakoś nie wpadłam na to, żeby je ciąć. Czy mam je mocniej skrócić czy tylko wiosenne przyrosty? Widać je w tle. Niestety nie znalazłam lepszego zdjęcia.

Takie porozłażone Wojtki, to warto zwiążać czarnym niewidocznym sznurkiem, aby kształt łądnej zwięzłej kolumny zachować, a górą ciąć poziomo, wtedy powstanie taki ładny walec. Sznurek zarośnie. Widzę że masz takie porozciapywane na boki
Zdjęcia Roku 10:42, 20 gru 2018

Do góry
Dobre Aleśmy wczoraj poszaleli do późnej nocy
Coś jeszcze, coś więcej... 10:38, 20 gru 2018

Do góry
Sebku, jak duży masz balkon, bardziej mnie interesuje szerokość. Michał ma dwa balkony, ale wąskie Ustawiłeś jakieś mebelki?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:07, 20 gru 2018

Do góry
Na gwiazdkę pod choinkę zafundowałam nam (Wiciowi i sobie) super podwójną ławkę, tak jakby dwa fotele razem złączone stolikiem (z dwoma poziomami). Jeden poziom na wino, drugi na ciasteczko Albo na książkę.

Ustawimy tyłem do słońca i będziemy kontemplować widoki na jeziorko z grzybieniami. Mam nadzieję, że będziemy mieli więcej czasu na nasze fajne rozmowy i snucie planów co gdzie i jak.
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:04, 20 gru 2018

Do góry
Jak tam, skusiłaś się na Mirę? Ja mam Clematis "Danuta" róży nie ma, albo o takowej nie wiem
Z ogródka na wsi 09:51, 20 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Radziu, ta choroba nie przechodzi, ja też łażę po stronkach i szukam róż, albo co innego. Choroba jest nieszkodliwa, daje radość.

Gogo - ostróżki hahaha, jednak.

Róż też już wypatrywałem. Znalazłem kilka, które chciałbym zamówić wiosną.

Aaaaa i jeszcze widziałem wernonie Napatrzyłem się na nią u ciebie tego roku, a że na lokalnym rynku nie ma szans na jej kupno, będę musiał zamówić
Ptasi gaj 00:34, 20 gru 2018

Do góry
Kurniki to straszne grubasy, ale zieleń mają ładną.
Z ogródka na wsi 00:29, 20 gru 2018

Do góry
Radziu, ta choroba nie przechodzi, ja też łażę po stronkach i szukam róż, albo co innego. Choroba jest nieszkodliwa, daje radość.

Gogo - ostróżki hahaha, jednak.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies