ojtam, ojtam nie siedź cichaczem Lubię zmiany i taki chciałam mieć ogród, nie lubię nudy, musi się zawsze cos dziać innego i fajnie że ktoś też tak odbiera mój ogród. On z jednej strony jest poukładany ale z drugiej jednak bałaganiarski, tzn nie 'linijkowy'
fajnie bo przypadki chodzą po ludziach Cieszy mnie również fakt, że się czymś zainspirowałaś. Zapewniam, że przy odrobinie zaparcia i pracy stworzysz coś co będzie Ciebie cieszyło
robinie wkop nie głębiej niż jest w donicy, jako uzupełniacz możesz dać frosted curls , amazon, lub którąś z niskich turzyc, np ice dance albo dla kontrastu żółtą trzmieline, którą można strzyc w taką niską kostkę
jakiej wielkości i jak nasłonecznione masz te rabaty, które chcesz obsadzać?
to była moja pierwsza improwizacja, wkopana w ziemie, ruszała się, przerastała trawą, a jak zaczęłam zmieniać rabaty to ja zwyczajnie wywaliłam. Czy dobrze nie wiem....nie potrafię powiedzieć.
tak, wcześniej gdy były w pąkach ochlapły przy -6 ale powstały, teraz był mniejszy przymrozek, ale przymroziło mi oregano aurea, liście w tulipanowcu, w grujeczniku, wierzchołki róż, jednego rh i mam nadzieję że tylko tyle bo rano tylko okiem rzuciłam przed wyjściem z domu...