To wstawię jeszcze fotkę mojego ulubionego w tej chwili fragmentu . Wiem, że już był pińcet razy ale za każdym razem gdy na niego spojrzę, szczególnie o poranku, to mi się gęba śmieje .
CUDNIE!!!
Jak fotka reklamowa mebelków
W kwietniku mam styropian i na to ziemię, ale chyba nieco za dużo tego styropianu dałam bo wilczomlecz tak sobie rośnie Nie chciałam nic cięższego bo Budapest wisi na jednym gwoździu wbitym w starą i cienką już deskę.
No szczęk mi opadł na widok wody w basenie i i zwieszających się nad nią hortensji - efekt woow !!!
a drugie woow to te zdjęcia traw z tojeścią rozesłaną. Po prostu uwielbiam tę roślinę!!! zawsze proszę Irenkę Miłkę przy okazji spotkań o wygrzebanie jej dla mnie z bruku w jej ogrodzie niesety to małe sadzoneczki id dopiero za rok będą tak pięknie płynąć po donicach jak u ciebie ale już cudnie wychylają się spod innych roślin
Miluniu, jeśli kolory to tylko róże - raczej takie chłodne, delkatne, fiolety (kolor lawendy, a bardziej kocimiętki).
Po pierwsze w tym roku muszę zamówić nową różę na pniu bo ta moja mnie denrewuje. Przeglądnęłam oferte i nie mogę się zdecydować, może ktoś mądrzejszy podpowie:
Uetersens Rozenprincesin
Herogin Christiana
Jasmina
marchenzauber
nautica
baronesse
Chippendale
chodzi o ten kącik:
Teraz stoi tu róża uetersen rosarium
poza tym jednoroczne do tych szarych skrzynek na parapet w tym różu jak pod spodem to dzwonki milion bells. Ciężko je utrzymac tak jak petunie czy surfinie. Trzeba non stop ogławiać niestety....
Jesienią na pewno poprzetykam kwiaty w donicach wrzosami no i poustawiam chryzantemy - kocham je !!!!!
a no i nie widziałam w Ikea tych donic takich wysokich, wąskich szarych. Muszę podjechać za jakiś czas. Chcę przesadzić eukaliptusa, który pięknie się rozrasta - widać go na zdjęciu za dzwonkami