Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Brzoza - Betula 16:57, 23 sie 2015

Do góry
Chciałabym posadzić trzy brzozy pożyteczne "Doorenbos" na tle żywopłotu ze szmaragdów. Od tuj minimalna odległość to 2m a jaką odległość zachować między brzozami?
Pogubiłam się po drodze... 08:21, 23 sie 2015

Do góry
iwka napisał(a)
byłam i widziałam, ślicznie i chyba nie taka trudna w zrobieniu, znalazłam Ci nawet szałwię tu dobranoc

Za szałwie dziękujęprzyda się na pewno ja w tej rabacie dostrzegłem perovskie,werbenę,czyściec wełniastego,stipę,szałwie srebrzystą wszystko mam prócz tego ostatniego.ja. Bym u siebie jeszcze przytacznika dodała i szałwię tę co mam iwka to zestawienie pod brzozy może być?
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 00:40, 23 sie 2015

Do góry
Dzisiaj przycięłam wreszcie wszystkie berberysy, ogniki i lawendę. Ręce po łokcie mam pokłute i podrapane, cały dom pachnie lawendą, bo ją popęczkowałam i porozkładałam gdzie tylko się da. Zrobiłam też wkdę lawendową - będzie na zimowe kąpiele

Niestety za płotem ruszyła budowa. Skończył się spokój, cisza, brak sąsadów i piękne widoki
Teraz mam metaliczny szczęk maszyn, hałas piłowania i walenia młotkiem oraz niewybredny język członków ekipy budowlanej ...
Jak tylko będie można - sadzimy czekające już brzozy i trawy, a przy płocie granicznym chcemy stworzyć żywy pleciony płot z wierzby. Od razu mówię, że tam jest mokro i gliniasto z wodą gruntową na pół metra i żadne iglaki tam nie przetrwają. Za to wierzby i trzciny rosną na potęgę. Przy okazji taki płot z wierzby fajnie wygląda i odwadnia teren
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:39, 22 sie 2015

Do góry
Jak się będzie zrzymał to mu powiedz: kochanie, przytul się do brzozy, to uspokaja☺
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:27, 22 sie 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)

To możesz zrobić zawsze. Nawet jako niespodziankę. Przychodzi wieczorem mąż do sypialni, a tu mu wyrósł stumilowy las. ☺ Lasu przecież nie wytnie☺.
Brzozy dają dobrą energię.

Pozdrawiam

pomysł kuszący....
Ciekawe jaki byłby efekt czyli reakcja męża
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:24, 22 sie 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Fantastyczny pokoik, i ta tapeta. Ah żałuję że bardziej eM nie naciskałam, ale zawsze można ja przykleic jeszcze

To możesz zrobić zawsze. Nawet jako niespodziankę. Przychodzi wieczorem mąż do sypialni, a tu mu wyrósł stumilowy las. ☺ Lasu przecież nie wytnie☺.
Brzozy dają dobrą energię.

Pozdrawiam
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:06, 22 sie 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Mam 1 brzozę Yongi i pod nią kulki i ice dance i jeszcze takie tam. Jesli posadzisz horti to dałabym bobo albo little lime bo mniejsze są i posadziłabym jak najszybciej aby ukorzeniły się zanim brzozy sie nie rozrosną - później będzie im trudno ...
Ale teraz też jest fajnie
macham

Ta Twoja brzoza piękna jestWidziałam ją nie raz
chyba już w następnym sezonie zamówię bobo.
W Kruklandii 23:22, 21 sie 2015

Do góry
babka napisał(a)

Czyli rozumiem, że ilość hortek zostanie taka sama tylko odmianami będą się różnić tak ?
Może zostaw tę bliżej brzozy, środkowa da efekt symetrii a nie wiem czy tego chcesz

O...i nastapna na nie dla środkowej
Tlko boję się, że wysokościowo będzie dziwnie to wyglądać.
Wysokie Serby.. później Vanilka dość wysoka i nagle dwie karłowe hortki i dalej lilak palibin też mały i kulka bukszpanowa jeszcze mniejsza
Piramida wyjdzie.
W Kruklandii 23:09, 21 sie 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Szło... szło mi dobrze.
Teraz trochę stanęłam

Nie wiem którą Vanilkę tu zostawić

tą bliżej brzozy czy środkową?
Dwie zabieram na inne rabaty, a w ich miejsce przyjdą Diamantino.
Dodam jeszcze miskanty i ten kawałek będzie chyba zrobiony. Niższymi roślinami zajmę się w przyszłym roku.

Czyli rozumiem, że ilość hortek zostanie taka sama tylko odmianami będą się różnić tak ?
Może zostaw tę bliżej brzozy, środkowa da efekt symetrii a nie wiem czy tego chcesz
W Kruklandii 22:58, 21 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Widzisz jak dobrze Ci idzie

Szło... szło mi dobrze.
Teraz trochę stanęłam

Nie wiem którą Vanilkę tu zostawić

tą bliżej brzozy czy środkową?
Dwie zabieram na inne rabaty, a w ich miejsce przyjdą Diamantino.
Dodam jeszcze miskanty i ten kawałek będzie chyba zrobiony. Niższymi roślinami zajmę się w przyszłym roku.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:20, 21 sie 2015

Do góry
Mam 1 brzozę Yongi i pod nią kulki i ice dance i jeszcze takie tam. Jesli posadzisz horti to dałabym bobo albo little lime bo mniejsze są i posadziłabym jak najszybciej aby ukorzeniły się zanim brzozy sie nie rozrosną - później będzie im trudno ...
Ale teraz też jest fajnie
macham
Małymi kroczkami do celu... 11:35, 21 sie 2015

Do góry

Jeszcze z okna wykuszowego, niestety nie skosilam wczoraj do końca i węża nie widać Mirellko, a myślisz, że takie zestawienie traw, będzie pasowało do całości? Czy kombinować coś innego? Dodam, że w przyszłości dalej będzie tam już róg rabaty, a na nim planuje brzozy.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:19, 21 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Ano, zastanawia mnie jak sprawuje się Twoja rabata brzozowa?
Mam brzozy u siebie i zastanawiam się, czy za kilka lat cos mi będzie pod nimi rosło? czy nie będzie zbyt sucho?
U Ciebie już brzozy spore, jakie sa Twoje obserwacje?

Twój wątek był jednym z pierwszych, jakie przejrzałam w całości. Pięknie u Ciebie

U mnie pod 6-cio letnimi nawet tuje dają radę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:18, 21 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Mam brzozy u siebie i zastanawiam się, czy za kilka lat cos mi będzie pod nimi rosło? czy nie będzie zbyt sucho?

Twój wątek był jednym z pierwszych, jakie przejrzałam w całości. Pięknie u Ciebie
moja rabata brzozowa póki co ma 4 lata, rosną pod nią trawy i hosty, pói co nie obserwuję że coś nie halo, a co będzie dalej zobaczymy
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:37, 21 sie 2015

Do góry
Zielona napisał(a)

To już kultowa tapeta. Obok Fornasettiego, który kilka lat szturmem podbił wnętrzarskie trendy, brzozy Cole and Son są Ich doskonałą wizytówką, rozpoznawalną przez każdego, kto choć trochę interesuje się wnętrzarskimi tematami.

Anito. Ogrodowo siedzę u Ciebie zawsze z podziwem, ale bez komentarza. Jednak wnętrzarsko jestem chyba jeszcze bardziej zakręcona, więc pozwoliłam sobie na wpis

Pozdrawiam

Zielona to Ty nie jesteś jeśli chodzi o znajomość designu

Widzisz ja też jestem freak na punkcie designu Niestety nie na wszystko, co mi się podoba mogę sobie pozwolić, ale siedzę w tym temacie wnętrzarskim już dość długo i żałuję, że nie poszłam na studia w tym kierunku.

Masz ochotę zobaczyć kolejną odsłonę naszego stumilowego lasu po metamorfozie?

Pozdrawiam z zielono mi tu

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:02, 21 sie 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:47, 20 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Ale u mnie w szklance do Latte maciato wypijesz?

Lubię czerowny kolor w domu, w ogrodzie tez przez długi okres miałam. Teraz jest moda na nielubienie koloru czerwonego. I ciekawa jestem kiedy po CHFSh powróci do naszych ogrodow tak jak teraz dominuje moda na trawy i drzewa wielopniowe oraz brzozy.....

Wbrew wszelkim tendencjom sadze aktualnie malinowe roze ale z dała od fioletów bo się ewidentnie gryzą
ja i w plastiku wypije takim co to do gorącego nie jest stworzone
Ważne by być zgodnym ze sobą wewnętrznie, nie ważne co jest modne... moda przemija człowiek zostaje.
Sadziłam brzozy przed 'ogrodowiskiem', bo lubiliśmy ich zielony kolor wiosną i delikatny szum w wietrze. Róż lubię latem, a pomarańcz wiosną. Nie wykluczam że za jakiś czas mi się zmieni
Póki co mam w donicach dwie czerwone róże na pniu w połączeniu z różową pelargonią i jeśli przetrwa zimę to dalej będzie bo kwitnie na okrągło

Przed ogrodem w bloku miałam dwa duże tarasy i na jednym było na czerwono, na drugim na różowo
Handmade by Elka 22:27, 20 sie 2015

Do góry
Moje brzozy papierowe zmieniają sukienki. Wreszcie robią się białę, a już wątpiłam w ich czystość gatunkową Super to wygląda...

i

Wasze też tak mają?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:01, 20 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
. Ale mnie osobiscie inspirują też ogrody:

Pszczółki (Pszczelarnia)
Małej_ Mi
Vivy (kolorowy ogród na piasku)
Poziomki (ogród zapachów u Jasi)
AgnieszkiW (Jurajski ogród)
Laurowiśni (ogród w cieniu brzozy)

ale Agani, Dzidki, Kondzia, kasiek i agatanowa też....

Reniu- mamy identyczne inspiracje. Bliźniacze Ja dokładam jeszcze Wilcza Górę.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:46, 20 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

I ciekawa jestem kiedy po CHFSh powróci do naszych ogrodow tak jak teraz dominuje moda na trawy i drzewa wielopniowe oraz brzozy.....

Zauważyłaś, że na ostatnim CHFS bardzo często akcentem był pomarańczowy? Mnie zachwycił. Tak, jak zeszłoroczne żółte łubiny. A te kolory też zepchnięto już do kategorii "nielubianych".
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies