Dokupiona hortensja Sweet Anabelle powoli zmienia kolor a ta powyżej ubiegłoroczna ma coraz większe kwiaty. Kto mi powie co ja mogę mieć??? Kupowałam ją jako Pink Anabelle. Ale to nie jest to. Bubblegum? Candybelle Marshmallow? Kwiaty ma ewidentnie dużo większe niż moja stara Pink. I jaśniejsze.
A tu dla porównania Ruby Anabelle. Bardzo powoli się rozrasta ale za to kwiaty ma piękne.
Które gałązki grabów mogę obciąć od dołu i jak je ciachnąć żeby nie ogołocić za bardzo, to ich pierwsze cięcie od posadzenia, bo w tamtym roku były bardzo mizerne.
Rewolucja na kuchennej 1-dniowa, wyjechała pełna taczki bluszczu i takich tam odpadów a posadziłam ukorzenione lekko patyczki Anabelek, których wogóle nie widać. Więc tymczasowo zagospodarowałam tym co miałam z własnej szkółki. Sadzonki są 2-letnie: turzyca szerokolistna od Gosi, żurawka ciemna, turzyca elata. Miejsce cieniste.
Trawnik musi odrosnąć. Zrobiła się znowu przestrzeń- powrót do początków. A docelowo mam całkiem inny plan na to miejsce prowizorki są jednak najdłużej.
końskiego już nie mam i tak go mało używałam ,najlepiej mi pasuje krowiak
no nie powiem ale poszło tam sporo obornika i przysypany był przekompostowaną trociną
Elu tak na dłuższą metę to nie daję rady. Do mnie przychodzili dopiero na obiad a ulokowali sie u córki obok
dzieci to i ja mam po kokardki ,na stałe nie chciałabym sie opiekować
Teraz siedzę sama goście pojechali ,domowi moczą tyłki w Rowach eM poszedł do pracy....ale laby
ja za tydzień mam wycieczkę Trójmiasto a od 25 posiedzę w Mikołajkach
Zawilce dostalam w ub roku od Ogrodowej koleżanki,jak widać rosną i kwitną dane ze szczerego serca
kupiłam taką kolorową dąbrówkę dosadzę do tej ciemnej