Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:44, 03 kwi 2016

Do góry
Hej, gdzie Łuki zginąłeś? Jakoś dawno Cię nie czytałam, zdjęć nie było. Wszystko w porządku? ...
Próbuję rozpracować nawadnianie. Przydałbyś się, jeśli masz czas.
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 18:13, 03 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Hej Edytko, trawy pocięłaś już?
Jakieś fotki poproszę

Cześć Iwonko, trawy ciachnęłam
Wyrównałam nawet tuje (bo Mirellkę denerwowały takie nierówne )
Postaram się coś wrzucić, moze w tygodniu cosik cyknę
Do raju daleko - u Ewy 13:39, 03 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, stipy 30 może być. Czytałam, że już miejsca nie masz.

Czuję, że masz ochotę na więcej Może zmieszczę jeszcze trochę - to ile chcesz? Jeszcze nie wyrzuciłam siewek A mam taką wielką paletę plastikową, ale nie sadziłam w niej, bo wydaje mi się, że ciężko z niej potem wyjąć roślinki.
Ogródek Iwony II 12:31, 03 kwi 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Też wczoraj kończyliśmy wertykulacje, a na koniec było ognisko

Fajnie mieliście. Kiełbaski były?
Karol chciał wczoraj grilla, ale ja się czułam, jakby po mnie czołg przejechał, więc mi się już nie chciało
A dziś stwierdziłam, że źle rozgrabiłam ziemię na nasionkach trawy, więc muszę poprawić.
Ogródek Iwony II 12:28, 03 kwi 2016

Do góry
Kasiu, Mirelko, chciałabym wierzyć, ze trawnik weźmie się do roboty. Nie było dużo suchych źdźbeł. Wertykulacja jesienna zrobiła swoje. Nawet się Zbyszek pytał, po co teraz ma to robić? A ja mu, że to zamiast grabienia
Nie muszę mówić, kto by miał grabić
Ogródek Iwony II 12:24, 03 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka czy to hartowanie stipy to konieczność?
Nie mogę nosić tych trzech dużych palet góra - dół, nie dam rady

Nie wiem Mirelko, czy to konieczność. Ale teraz ma warunki szklarniowe, a na zewnątrz nocą temperatura spada nawet do zera. Poczekaj zatem jeszcze. Czy może masz balkon na górze? To może wystawiaj na balkon? Albo na taras, a na zimne noce chowaj tylko za drzwi. Ja tak robiłam. Ale myślę, ze i tak jeszcze musisz poczekać. Ona jest bardzo delikatna jeszcze
Ogródek Iwony II 11:50, 03 kwi 2016

Do góry
MAD napisał(a)
Niezła rozruba trawnikowa! O! Skrzynie warzywne będą. Ja się chyba na swoje w tym sezonie nie doczekam... A! Upolowałam fioletowe iryski.

Magda, śliczne, byłam zobaczyć. Gdzie ty je upolowałaś? I takie ładne bukszpany kupiłaś
Ogródek Iwony II 11:46, 03 kwi 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Iwonko sadziłaś niedawno sadzonki bukszpanu na obwódkę co ile cm.sadziłaś☺

Mirko, nie chciałam wielkich przerw między bukszpanami.
Te trzyletnie sadzonki sadziłam co 18 cm między środkami. Tak mniej-więcej. Teraz wiosną je przytnę górą :

A dwuletnie sadzonki sadziłam co 13 cm.
Ogródek Iwony II 11:42, 03 kwi 2016

Do góry
Zana napisał(a)
...
Nawóz do magnolii dokładnie taki. Cisza dzisiaj na forum, wszyscy w ogródkach a ja muszę dzisiaj w domu być. Jedyna pociecha, że em pojechał zrobić z trawnikiem porządek.

Wczoraj nie zdążyłam podsypać magnolii...

Tak, przez cały wczorajszy dzień było mało postów. Wszyscy pracowali, albo na zakupach byli, wieczorem zrobił się ruch, ale ja już nie miałam sił. Zmęczył mnie wczoraj ogród. Na dodatek Zbyszek marudził na tę rekultywację, wysypywanie ziemi na trawnik. Twierdził, ze trawa sama powinna rosnąć. Chyba miał gorszy dzień...

Ciekawa jestem, czy dziś jak pojechałaś, będziesz zadowolona z prac e-Ma?
Ogródek Iwony II 11:39, 03 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka kiedy stipę wysadzić do ogrodu?
Chcę trochę jej posadzić między róże. Na tej rabacie mam już wysypany kamyczek, więc sama wiesz jakie to trudne sadzenie.
Pomyślałam, żeby stipę przesadzić do doniczek torfowych i w tych doniczkach do ziemi.

Mirelko, najpierw trzeba ją zahartować. Jak będzie ładna pogoda, wystawiaj ją na dwór, na słoneczko. Na noc jeszcze chowaj.
Ja wbrew temu, co pisały dziewczyny ( stipę powinno się wysadzić po 15 maja) pierwsze sadzonki wysadziłam 1 maja. Ale był ładny maj. Miałam jej sporo, wiec wyszłam z założenia, ze jeśli padnie, mam jeszcze siewki.
Ta 1-majowa szybko zaczęła przybierać na masie. W gruncie szybciej rośnie, niż w doniczkach. Nic jej nie było. Szybko się nią cieszyłam
Ogródek Iwony II 11:28, 03 kwi 2016

Do góry
Deski na warzywnik pomalowane po raz pierwszy

Ogródek Iwony II 11:26, 03 kwi 2016

Do góry
Wczoraj zastosowaliśmy miedzian. Wiem, że późno, ale u mnie opóźnienie wiosenne jest. Za trzy dni zastosuję promanal na bukszpany. Profilaktycznie. I na róże
Ogródek Iwony II 11:02, 03 kwi 2016

Do góry
Dziś jest piękna pogoda,świeci słoneczko.

Wczoraj odnawialiśmy trawnik:
Zbyszek go zrekultywował
potem wysypałam dolomit, nawóz do trawnika i dosiałam nasionek. Rozsypałam na to ziemi do trawnikó i rozgrabiłam wszystko. Na koniec podlaliśmy, by nawóz się rozpuścił, a nasionka miały szansę napęcznieć.
Na razie wygląda nijak, ale wierzę, ze za dwa-trzy tygodnie będzie wyglądał lepiej.
Czy teraz już go podlewać codziennie?

Z przodu było pełno koniczyny w zeszłym roku. Po jesiennej rekultywacji została zebrana, teraz tam prawie nie było trawy, spora dosiewka została zrobiona. Mam nadzieję, że ładnie trawa ruszy
Do raju daleko - u Ewy 10:47, 03 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Szałwię teraz przyciąć. Suche badylki. To bylina. Wypuści nowe z ziemi.
Po kwitnięciu tak 2/3 a 1/3 zostawić. Drugi raz kwitnie słabiej. Można wycinać pojedyńczo przekwitłe kwiatostany, bo kwitnie nierówno. Wtedy odbija w sposób ciągły i nie ma odpoczynku z kwitnięciem.

Iryski cudne. Prodzę o namiary, gdzie i kiedy takie cuda się kupuje
Ja też dziś popracowałam ze Zbyszkiem.

Iwonko, iryski kupuje się jesienią i wtedy też się je sadzi. Ja kupiłam na allegro. Podobno szybko się namnażają. Sprawdzimy
Do raju daleko - u Ewy 10:02, 03 kwi 2016

Do góry
Ewuniu, stipy 30 może być. Czytałam, że już miejsca nie masz.
Do raju daleko - u Ewy 02:59, 03 kwi 2016

Do góry
Szałwię teraz przyciąć. Suche badylki. To bylina. Wypuści nowe z ziemi.
Po kwitnięciu tak 2/3 a 1/3 zostawić. Drugi raz kwitnie słabiej. Można wycinać pojedyńczo przekwitłe kwiatostany, bo kwitnie nierówno. Wtedy odbija w sposób ciągły i nie ma odpoczynku z kwitnięciem.

Iryski cudne. Prodzę o namiary, gdzie i kiedy takie cuda się kupuje
Ja też dziś popracowałam ze Zbyszkiem.
Ogródek Iwony II 21:38, 02 kwi 2016

Do góry
Mirko, jutro ci zmierzę.

Dorotko, najlepiej wszystko.

Ewa, ja zdążyłam tylko trawnik zrobić.

Padam... Za to wiem, że żyję
Moja codzienność - ogród Oli 21:30, 02 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Olu, znowu się sprzeczam z eMem.
Ja mu pokazuję niedościgniony wzór ogrodu, a on po raz kolejny swoje, ze ogrodu sama nie prowadzisz, tylko firma.
Potraktuj to jako komplement.
Masz tak pięknie, że ja bym nie umiała ci dorównać.
Pracuś z ciebie i perfekcjonistka. Mniam.

dziękuję Iwonko, miło czytać takie słowa moja firma ma dwie ręce i dwie nogi
Moja codzienność - ogród Oli 21:26, 02 kwi 2016

Do góry
Olu, znowu się sprzeczam z eMem.
Ja mu pokazuję niedościgniony wzór ogrodu, a on po raz kolejny swoje, ze ogrodu sama nie prowadzisz, tylko firma.
Potraktuj to jako komplement.
Masz tak pięknie, że ja bym nie umiała ci dorównać.
Pracuś z ciebie i perfekcjonistka. Mniam.
Ogródek Iwony II 15:39, 02 kwi 2016

Do góry
Moje róże z F mają przyjść po niedzieli
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies