Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 11:39, 03 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Iwonka kiedy stipę wysadzić do ogrodu?
Chcę trochę jej posadzić między róże. Na tej rabacie mam już wysypany kamyczek, więc sama wiesz jakie to trudne sadzenie.
Pomyślałam, żeby stipę przesadzić do doniczek torfowych i w tych doniczkach do ziemi.

Mirelko, najpierw trzeba ją zahartować. Jak będzie ładna pogoda, wystawiaj ją na dwór, na słoneczko. Na noc jeszcze chowaj.
Ja wbrew temu, co pisały dziewczyny ( stipę powinno się wysadzić po 15 maja) pierwsze sadzonki wysadziłam 1 maja. Ale był ładny maj. Miałam jej sporo, wiec wyszłam z założenia, ze jeśli padnie, mam jeszcze siewki.
Ta 1-majowa szybko zaczęła przybierać na masie. W gruncie szybciej rośnie, niż w doniczkach. Nic jej nie było. Szybko się nią cieszyłam
Iwk4 11:42, 03 kwi 2016

Zana napisał(a)
...
Nawóz do magnolii dokładnie taki. Cisza dzisiaj na forum, wszyscy w ogródkach a ja muszę dzisiaj w domu być. Jedyna pociecha, że em pojechał zrobić z trawnikiem porządek.

Wczoraj nie zdążyłam podsypać magnolii...

Tak, przez cały wczorajszy dzień było mało postów. Wszyscy pracowali, albo na zakupach byli, wieczorem zrobił się ruch, ale ja już nie miałam sił. Zmęczył mnie wczoraj ogród. Na dodatek Zbyszek marudził na tę rekultywację, wysypywanie ziemi na trawnik. Twierdził, ze trawa sama powinna rosnąć. Chyba miał gorszy dzień...

Ciekawa jestem, czy dziś jak pojechałaś, będziesz zadowolona z prac e-Ma?
MAD 11:46, 03 kwi 2016

Niezła rozruba trawnikowa! O! Skrzynie warzywne będą. Ja się chyba na swoje w tym sezonie nie doczekam... A! Upolowałam fioletowe iryski.
Iwk4 11:46, 03 kwi 2016

Mirka napisał(a)
Iwonko sadziłaś niedawno sadzonki bukszpanu na obwódkę co ile cm.sadziłaś☺

Mirko, nie chciałam wielkich przerw między bukszpanami.
Te trzyletnie sadzonki sadziłam co 18 cm między środkami. Tak mniej-więcej. Teraz wiosną je przytnę górą :

A dwuletnie sadzonki sadziłam co 13 cm.
szemusia 11:50, 03 kwi 2016

Iwonka, pozwól eMowi ponarzekać W końcu wykonuje najcięższe prace...
U mnie właśnie z braku rąk eMa wertukalacji wczoraj nie było

Masz rację, piękny dzień był wczoraj i wreszcie w ogrodzie można było podziałać. Na forum więc pusto

Ja swoją stipę gdzieś w połowie maja wsadziłam i bardzo szybko przybrała na masie. Ale było naprawdę ciepły maj. Jak pamiętam, to nawet majowe przymrozki nas minęły przy okazji ogrodników

Pozdrawiam niedzielnie
Iwk4 11:50, 03 kwi 2016

MAD napisał(a)
Niezła rozruba trawnikowa! O! Skrzynie warzywne będą. Ja się chyba na swoje w tym sezonie nie doczekam... A! Upolowałam fioletowe iryski.

Magda, śliczne, byłam zobaczyć. Gdzie ty je upolowałaś? I takie ładne bukszpany kupiłaś
Kasya 11:53, 03 kwi 2016

Za 3-4 tyg będzie piękny trawniczek
MirellaB 12:16, 03 kwi 2016

Iwonka czy to hartowanie stipy to konieczność?
Nie mogę nosić tych trzech dużych palet góra - dół, nie dam rady
MirellaB 12:18, 03 kwi 2016

U mnie też wczoraj była akcja trawnik zabiegi pielęgnacyjne, a na drugiej części ogrodu zakładamy nareszcie trawnik

Piękny zielony dywan będziesz miała
bacowa 12:24, 03 kwi 2016

Też wczoraj kończyliśmy wertykulacje, a na koniec było ognisko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies