Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród z łezką 09:32, 29 maj 2014

Do góry
Co tam deszcz troszke pada, ale nie jest to aż tak uciążliwy deszcz po południu ma się troszke przejaśnić... zobaczymy.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:21, 28 maj 2014

Do góry
Luki wiem ale mój Kryzys chyba ma dosyć weekendów ogrodniczych Nawet nie pytam puki co. Ale zobaczymy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:04, 28 maj 2014

Do góry
Kondzio no musiałem się przecież dotlenić i przy okazji wychylania się przez okno złapałem za aparat Najdłużej tworząca się rabata jak na razie

Ewo dziękuje bardzo

Sebek dzięki, a spostrzegawczy to jesteś ale jak trawnik nie zachwyca to przynajmniej niech jakoś to przy samych rabatach wygląda.

Olu dziękuje

Gosiu troszke jeszcze trzeba dokończyć, ale nic na siłe i przez internet nic nie zamawiam
Jak mnie to cieszy z tymi rojniczkami. Na początku mieszczą się wszędzie, ale jak się rozrosną to nie wiadomo co z tym robić.
Wiesz, że 5-8 czerwca jest wystawa kwiatów w Chorzowie, podobno mają być zaaranżowane nawet jakieś mini ogrody
Moja "przyziemna" :) pasja 22:51, 28 maj 2014

Do góry
Ja się tak nie bawie mnie nie poinformowano, że ładniejsze sadzonki są w mniejszych doniczkach... mam gniazda w Amazonach, ale urosną przecież, muszą
Taka szałwia przydałaby się, ale ja muszę bardzo przystopować z sadzeniem i pomyśleć co dalej.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:43, 28 maj 2014

Do góry
No i pięknie Te zmiany, kolory cudnie Luki zaraziłeś mnie rojnikami Pozdrawiam
Ogród cioci 21:38, 28 maj 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Czekam na zdjęcia rojniczków, jak pogoda foceniu będzie sprzyjać

Jasne że zrobię Luki mnie zaraził
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:25, 28 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Pokaże taką troszke nieudaną ciekawostke, niecały rok temu nie planowałem tutaj żadnych zmian, może poza dodaniem obwódki z żurawek. Jednak poszło po bandzie i całkowita rewolucja... czy na lepsze, na efekt trzeba poczekać. Brakuje wypełnienia łezki, żurawek i troche więcej trawek.
Aprobo Carexów między buksikami, może lepiej wyglądałyby wymieszane (Ice Dance, Evergold) niż tak jak obecnie.

Niestety widać też jaki mam 'cudny' wielobarwny trawnik w żółte plamki. Trawnik to zaraz po chodnikach najbrzydsza rzecz w moim ogrodzie... ale cóż nic z tym na razie nie zrobie.

Z tego będę zadowolony tak w pełni dopiero w przyszłym roku jak wszystko się wyrówna i będa wszystkie rośliny

No i nadal w sumie nie wiem co zrobić z tą łezką. Miała być trzmielina i różne inne propozycje, ale jakoś tu płasko, chciałbym coś wyższego... dalej brak pomysłu.

ale pieknie zrobiłeś a miałeś sie uczyć hi hi hi
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:24, 28 maj 2014

Do góry
Pokaże taką troszke nieudaną ciekawostke, niecały rok temu nie planowałem tutaj żadnych zmian, może poza dodaniem obwódki z żurawek. Jednak poszło po bandzie i całkowita rewolucja... czy na lepsze, na efekt trzeba poczekać. Brakuje wypełnienia łezki, żurawek i troche więcej trawek.
Aprobo Carexów między buksikami, może lepiej wyglądałyby wymieszane (Ice Dance, Evergold) niż tak jak obecnie.

Niestety widać też jaki mam 'cudny' wielobarwny trawnik w żółte plamki. Trawnik to zaraz po chodnikach najbrzydsza rzecz w moim ogrodzie... ale cóż nic z tym na razie nie zrobie.

Z tego będę zadowolony tak w pełni dopiero w przyszłym roku jak wszystko się wyrówna i będa wszystkie rośliny

No i nadal w sumie nie wiem co zrobić z tą łezką. Miała być trzmielina i różne inne propozycje, ale jakoś tu płasko, chciałbym coś wyższego... dalej brak pomysłu.

Ogród niby nowoczesny ale... 20:47, 28 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Patrz Magda ostatnio w szkółce latałem zadowolony z aureolą-wyczyńcem, ale Pani powiedziała mi, że to na pewno nie hakone i dostali to kiedyś gratis dlatego nie znała nazwy. I od razu przypomniało mi się jak pisałaś, że tyle sadzonek z niej porobiłaś Dzisiaj już wszystko mi się zgadza i twoja super mnożąca się trawka została rozszyfrowana

I kolejny wyedukowany
To jest nas już 3
Ogród niby nowoczesny ale... 20:38, 28 maj 2014

Do góry
Patrz Magda ostatnio w szkółce latałem zadowolony z aureolą-wyczyńcem, ale Pani powiedziała mi, że to na pewno nie hakone i dostali to kiedyś gratis dlatego nie znała nazwy. I od razu przypomniało mi się jak pisałaś, że tyle sadzonek z niej porobiłaś Dzisiaj już wszystko mi się zgadza i twoja super mnożąca się trawka została rozszyfrowana
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:47, 28 maj 2014

Do góry
Aniu bardzo dziękuje ja jestem ogromnie szczęśliwy z możliwości zobaczenia tego raju na ziemi.

Kasiu ja już się boje bałagan na podwórku, trawnik nie skoszony, na rabatach pełno chwastów, a o zapleczu nawet nie wspominam, a deszcz pada i niepozwala mi troszke poprawić ogólnego odbioru.
Nadszedł dzień zdemaskowania tych paskudnych widoków, które skutecznie ukrywałem

Aniu_g różanecznik są rzeczywiście ogromne, a zdjęcia nie oddają nawet 10% ich piękna. Zdjęcia bardzo trudno było zrobić bo na niebie żadnej chmurki i słońce paliło. Jestem jednak zadowolony, bo tak pamiętam te wszystkie kolory.. energetyczne i soczyste
Jak będzie okazja na spotkanie to mów smiało, jeżeli chcesz powiększyć sobie ilośc rojników

Elu bardzo dziękuje za pochwały. Ja mam zapisane chyba wszystkie wątki, których nie znam, a właścicieli miałem okazje poznać. Jak tylko czas pozwoli będę wszystkich odwiedzał.
Wysiew żurawek to zabawa dla bardzo wytrwałych, moje będą miały niedługo rok, a to jeszcze maleństwa, ale już się przkorzeniły w nowych doniczkach to zaczne je nawozić

Bogdziu no to będą trudne poszukiwania, bo to chyba bardzo rzadka odmiana, nie znalazłem konkretnych informacji na ijej temat a tym bardziej producenta. Może się kiedyś uda
Bożenko, ja mam ledwo metr siedemdziesiąt wzrostu i widocznie musiałem nie zauważyć tych zniszczonych kwiatów dla mnie było i tak perefekcyjnie i cudnie, nawet gdybym zauważył jakieś przypalone kwiatki to żadnego wrażenia by to na mnie nie zrobiło.
W towim ogrodzie najlepsze jest właśnie to, że jest naturalny, niewumskany w kanciki detaliki i inne rzeczy, które odbierały by całości urok. Gdybym miał taki ogród byłbym najszczęśliwszym człowiekiem.
Ogród pod bukami 17:04, 28 maj 2014

Do góry
MamaMagda napisał(a)
OK dzis będzie duzo fotek i jedna prośba!

na początek zakupy - uzupełniające po poprzednich bo źle wyliczyłam no i w między czasie zmieniłam koncepcję
miskanty: zebrinusy, gracimulusy, trochę żurawek (ice tea i hercuules), hosta Revolution oraz czarna trawa

Miskanty Zebrinusy - ogromne! jestem w szoku bo zaplacilam tylko 10 zl i spodziewałam sie 3 piórek
ostatnio kupilam w ogrodniczym Miskanty Vargietatus za 12 zl wlasnie takie bidniutkie

[]

Podaj i mnie namiar, proszę. Ja tez czekam na dostawę host i traw, to porównamy jakość i sposób pakowania. Mogę z lekkim sercem polecić producenta fuchsii i pelargonii (głownie) choć maja i inne rosliny, no i sklep z zurawkami (pomimo, ze dwie mi klapnely - Luki już mi powiedział, ze to ogólnie słaba odmiana, wiec sie nie przejmuje)
Mam tez jeden sklep, którego zdecydowanie NIE polecam.
Rododendronowy ogród II. 16:51, 28 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jeżeli w tym roku Rh były kiepskie to ja kapituluje nie wyobrażam sobie, że mogłoby być jeszcze jeszcze lepiej. Wiadomo azalie przymrozek uszkodził, ale mnie to nie przeszkadzało w najmniejszym stopniu.

One sa tak posadzone by kwitły o tym samym czasie a najpierw przymroził je mróz , potem przypaliło słońce i przez te zmiany jedne już przekwitały a inne dopiero kwitły , brzydko to wyglądało.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:12, 28 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Tutaj widać jak wielkie są różaneczniki

O kurcze - faktycznie... dopiero na tych dwóch fotach uświadomiłam sobie rzeczywiście jakie są duże.... Piękne fotki Luki - wszystkie. Naprawdę bardzo ładnie nasycone kolory...
A ja sobie w sobotę kupiłam pierwszego rojnika do ogrodu Pozdrówka
Rododendronowy ogród II. 09:17, 28 maj 2014

Do góry
Jeżeli w tym roku Rh były kiepskie to ja kapituluje nie wyobrażam sobie, że mogłoby być jeszcze jeszcze lepiej. Wiadomo azalie przymrozek uszkodził, ale mnie to nie przeszkadzało w najmniejszym stopniu.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:10, 28 maj 2014

Do góry
To, że twój ogród mnie zachwyca o każdej porze to wiesz, a stworzyć piękny busz, który poprzedza wybuch kolejnych kwiatów to na prawde sztuka.
Ja niby na deszcze nie narzekam, bo nie trace w tym tygodniu cennego czasu na podlewanie, ale coraz więcej roślin od nadmiaru wody się pokłada. Mam jedynie ten plus , że grunt jak sitko i pod 30-50cm wartwą ziemi urodzajnej (wielkie słowo jak na moje ubogi piasek) jest żółciutki piasek co najmniej do poziomu -7 metrów (studnia ma tak dno). No ale mimo wszystko wiele roślin woła o cięcie, a jak w takich mokradłach....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:22, 27 maj 2014

Do góry
Agato znam coraz lepiej i w sumie mogłem zostać z 10 minut i popatrzeć tak troszke niegrzecznie, ale co zrobie, że to zabawne było

Ana nieładne takie pomysły z córką od Krysi
Za pochwałe zdjęć bardzo dziękuje, starałem się bo to jednak też ogromna pamiątka z pobytu, a podejście do sprawy synów masz bardzo dobre

Kasiu a co to za problem, były to trzeba brać przecież oby dobrze rosły. Z wyjazdem do starczy to jest delikatna komplikacja, jestem w domu dopiero o 15:30, ale myśle, że ten problem to nie problem

Aniu gdyby rano nie musiałem czekać 20 minut na klucze od siostry i nie miałem dokładnie 14 czerwonych świateł przejeżdzając przez Łódź byłbym co najmniej pół godziny wcześniej u Bogdzi, ale no wyszło jak wyszło
Jurajski Ogród 21:25, 27 maj 2014

Do góry
Ta rabata to bardzo do mnie przemawia
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 19:54, 27 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Nic nie doradze bo się nie zanm za bardzo i nie ogarniam takiego tempa prac. Tyle roślin, tyle nasadzeń Podziwiam i czekam na kolejne relacje

Łukasz dzisiaj o 15 sama stwierdziłam że nie nadążam hahahahaha.
Będą fotki dziś nacykałam 100
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:35, 27 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No ja się będę nadal czepiał... przecież ten basen źle nie wygląda, co ja mam powiedzieć jak stawiam taki sam (wersja 4,88m) na działce o szerokości 15 metrów... to dopeiro wygląda ja wielki potfór

Zdjęcia bylinówek da się zrobić prawie każdym aparatem, tym bardziej lustrzanką. Troszke trzeba się nakombinować, troche delikatnie mówiąc podenerować i któreś zdjęcie wyjdzie

Basen szpeci i koniec ... u mnie wersja 5,50 /1,30.
Foty da sie robić, tylko kwestia co na nich widać..
Prawie wszędzie go widać.. Jak urosną trawy to częściowo go zasłonią

I też widać.... zabiera mi oś widokowa.. ale jest coś za coś..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies