Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 17:47, 28 maj 2014

Aniu bardzo dziękuje ja jestem ogromnie szczęśliwy z możliwości zobaczenia tego raju na ziemi.

Kasiu ja już się boje bałagan na podwórku, trawnik nie skoszony, na rabatach pełno chwastów, a o zapleczu nawet nie wspominam, a deszcz pada i niepozwala mi troszke poprawić ogólnego odbioru.
Nadszedł dzień zdemaskowania tych paskudnych widoków, które skutecznie ukrywałem

Aniu_g różanecznik są rzeczywiście ogromne, a zdjęcia nie oddają nawet 10% ich piękna. Zdjęcia bardzo trudno było zrobić bo na niebie żadnej chmurki i słońce paliło. Jestem jednak zadowolony, bo tak pamiętam te wszystkie kolory.. energetyczne i soczyste
Jak będzie okazja na spotkanie to mów smiało, jeżeli chcesz powiększyć sobie ilośc rojników

Elu bardzo dziękuje za pochwały. Ja mam zapisane chyba wszystkie wątki, których nie znam, a właścicieli miałem okazje poznać. Jak tylko czas pozwoli będę wszystkich odwiedzał.
Wysiew żurawek to zabawa dla bardzo wytrwałych, moje będą miały niedługo rok, a to jeszcze maleństwa, ale już się przkorzeniły w nowych doniczkach to zaczne je nawozić

Bogdziu no to będą trudne poszukiwania, bo to chyba bardzo rzadka odmiana, nie znalazłem konkretnych informacji na ijej temat a tym bardziej producenta. Może się kiedyś uda
Bożenko, ja mam ledwo metr siedemdziesiąt wzrostu i widocznie musiałem nie zauważyć tych zniszczonych kwiatów dla mnie było i tak perefekcyjnie i cudnie, nawet gdybym zauważył jakieś przypalone kwiatki to żadnego wrażenia by to na mnie nie zrobiło.
W towim ogrodzie najlepsze jest właśnie to, że jest naturalny, niewumskany w kanciki detaliki i inne rzeczy, które odbierały by całości urok. Gdybym miał taki ogród byłbym najszczęśliwszym człowiekiem.
Luki 21:24, 28 maj 2014

Pokaże taką troszke nieudaną ciekawostke, niecały rok temu nie planowałem tutaj żadnych zmian, może poza dodaniem obwódki z żurawek. Jednak poszło po bandzie i całkowita rewolucja... czy na lepsze, na efekt trzeba poczekać. Brakuje wypełnienia łezki, żurawek i troche więcej trawek.
Aprobo Carexów między buksikami, może lepiej wyglądałyby wymieszane (Ice Dance, Evergold) niż tak jak obecnie.

Niestety widać też jaki mam 'cudny' wielobarwny trawnik w żółte plamki. Trawnik to zaraz po chodnikach najbrzydsza rzecz w moim ogrodzie... ale cóż nic z tym na razie nie zrobie.

Z tego będę zadowolony tak w pełni dopiero w przyszłym roku jak wszystko się wyrówna i będa wszystkie rośliny

No i nadal w sumie nie wiem co zrobić z tą łezką. Miała być trzmielina i różne inne propozycje, ale jakoś tu płasko, chciałbym coś wyższego... dalej brak pomysłu.

Kondzio 21:25, 28 maj 2014

Luki napisał(a)
Pokaże taką troszke nieudaną ciekawostke, niecały rok temu nie planowałem tutaj żadnych zmian, może poza dodaniem obwódki z żurawek. Jednak poszło po bandzie i całkowita rewolucja... czy na lepsze, na efekt trzeba poczekać. Brakuje wypełnienia łezki, żurawek i troche więcej trawek.
Aprobo Carexów między buksikami, może lepiej wyglądałyby wymieszane (Ice Dance, Evergold) niż tak jak obecnie.

Niestety widać też jaki mam 'cudny' wielobarwny trawnik w żółte plamki. Trawnik to zaraz po chodnikach najbrzydsza rzecz w moim ogrodzie... ale cóż nic z tym na razie nie zrobie.

Z tego będę zadowolony tak w pełni dopiero w przyszłym roku jak wszystko się wyrówna i będa wszystkie rośliny

No i nadal w sumie nie wiem co zrobić z tą łezką. Miała być trzmielina i różne inne propozycje, ale jakoś tu płasko, chciałbym coś wyższego... dalej brak pomysłu.

ale pieknie zrobiłeś a miałeś sie uczyć hi hi hi
Nallar 21:41, 28 maj 2014

Super metamorfoza,
Sebek 22:29, 28 maj 2014

Super ta rabata wygląda - zwłaszcza bukszpany i kanty się rzucają w oczy
leon60 22:31, 28 maj 2014

Czadowo Łukasz
malgorzata_s... 22:43, 28 maj 2014

No i pięknie Te zmiany, kolory cudnie Luki zaraziłeś mnie rojnikami Pozdrawiam
Luki 23:04, 28 maj 2014

Kondzio no musiałem się przecież dotlenić i przy okazji wychylania się przez okno złapałem za aparat Najdłużej tworząca się rabata jak na razie

Ewo dziękuje bardzo

Sebek dzięki, a spostrzegawczy to jesteś ale jak trawnik nie zachwyca to przynajmniej niech jakoś to przy samych rabatach wygląda.

Olu dziękuje

Gosiu troszke jeszcze trzeba dokończyć, ale nic na siłe i przez internet nic nie zamawiam
Jak mnie to cieszy z tymi rojniczkami. Na początku mieszczą się wszędzie, ale jak się rozrosną to nie wiadomo co z tym robić.
Wiesz, że 5-8 czerwca jest wystawa kwiatów w Chorzowie, podobno mają być zaaranżowane nawet jakieś mini ogrody
AlKa 23:14, 28 maj 2014

Super zmiana szczęka opada, z góry jeszcze ładniej wygląda. Moim zdaniem coś jasnego w łezce by pasowało
malgorzata_s... 23:21, 28 maj 2014

Luki wiem ale mój Kryzys chyba ma dosyć weekendów ogrodniczych Nawet nie pytam puki co. Ale zobaczymy