Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 22:07, 20 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak, byłam, bo Pan miał jeszcze jakieś pytania i w sumie najlepiej było to wyjaśnić patrząc na to co już zrobił.
fajnie.lubie zagladac od kuchni
Tu ma być ogród :) 22:04, 20 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To dopiero początki, konstrukcja będzie szybko, ale z poduchami zejdzie trochę dużej, bo stwierdziłam, że wezmę pomiary z istniejącej konstrukcji.

Moim zdaniem dobra decyzja. Projekt i wykonanie lubią się różnić a potem każde niedociągnięcie denerwuje #piekłoperfekcjonisty muszę się spieszyć żeby jeszcze zdążyć usiąść na tarasie bez mebli
Tu ma być ogród :) 21:59, 20 cze 2016

Do góry
Marta napisał(a)
W końcu się doczekałaś, czekamy na prezentację

Podpórki fajne, też muszę sobie sprawić, bo mi część Anabelki poległo po wichurze. Na razie nie tykam

To dopiero początki, konstrukcja będzie szybko, ale z poduchami zejdzie trochę dużej, bo stwierdziłam, że wezmę pomiary z istniejącej konstrukcji.
Tu ma być ogród :) 21:57, 20 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Super.bylas w warsztcie?

Tak, byłam, bo Pan miał jeszcze jakieś pytania i w sumie najlepiej było to wyjaśnić patrząc na to co już zrobił.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:52, 20 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ta trzecie opcja też dobra i chyba pogodzi wszystkich w rodzinie ?
Tylko jałowce przytniesz i będzie fajnie.

Przez jakiś czas będzie musiało być?
A może potem się przyzwyczaję?

Dobrze mi zrobiła ta burza mózgów
Tu ma być ogród :) 21:51, 20 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja już też się natknęłam na ten wzór, ale jednak te półokrągłe bardziej do mnie przemawiają.

P.s. Właśnie widziałam, naocznie jak się tworzy konstrukcja pod moje mebelki tarasowe - nie są już wirtualne tylko realne, w końcu

Super.bylas w warsztcie?
Tu ma być ogród :) 21:43, 20 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Wracajac do podpor jeszcze mysle nad takima kratownica na czterech nogach albo czyms na ksztalt obelisku niskiegoalvo takie cos ale w wersji modern
https://www.google.pl/search?q=podpora+do+roslin&client=ms-android-huawei&prmd=inmv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiVlOf3p7fNAhXJAJoKHTHqDHUQ_AUIBygB&biw=360&bih=559#imgrc=wspOBeTara7EuM%3A

ja już też się natknęłam na ten wzór, ale jednak te półokrągłe bardziej do mnie przemawiają.

P.s. Właśnie widziałam, naocznie jak się tworzy konstrukcja pod moje mebelki tarasowe - nie są już wirtualne tylko realne, w końcu
Tu ma być ogród :) 21:40, 20 cze 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Dzięki

Nie ma sprawy, eM chyba specjalnie się nie zastanawiał jak to wyjdzie, użył ekobordów jakie mieliśmy i jest jak jest.
Tu ma być ogród :) 21:17, 20 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ekobordy są poniżej trawnika.

Dzięki
Tu ma być ogród :) 19:52, 20 cze 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Ślicznie u Ciebie ,rabata z artemisami super,dużo fotek poproszę

Dziękuję Ewa, niestety Artemiski po deszczu się wyłożyły, właśnie temat podpór zgłębiam.
Może podpowiesz jakie podpory najlepiej się sprawdzają?
Tu ma być ogród :) 19:49, 20 cze 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Śliczna rabata

Rabata z grackami też będzie super, zresztą u Ciebie wszystko total wypas

Aniu, chwasty też mam full wypas
Tu ma być ogród :) 19:48, 20 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Zawsze byloby latwiej niz nozycami akumulatorowymi ktory robie teraz.dzieki

Ja też tak robiłam, ale kosą jest zdecydowanie prościej.
Szukaj takiej, która dłużej działa po naładowaniu, bo ja w pół godzinki swoje wąsy oblecę w całości i dla mnie jest ok, ale Twoja działka ponad dwa razy większa.
Tu ma być ogród :) 19:45, 20 cze 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Te ekobordy masz na równi z trawnikiem, czy trochę poniżej?

Nigdy za wiele urządzeń, które mogłyby ułatwić życie

Ekobordy są poniżej trawnika.
Tu ma być ogród :) 19:33, 20 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Taka jak ja mam u Ciebie raczej by się nie sprawdziła bo masz dużą działkę, a jedno ładowanie wystarcza tylko na pół godziny koszenia, ładuje się 1 h.
Ja jestem super zadowolona bo w końcu mam urządzonko co mi usprawnia życie, a poza tym nie czuję się wypluta po jego użyciu.

A tu link do aukcji z tym produktem

http://olx.pl/oferta/podkaszarka-akumulatorowa-18v-titan-tti549gtm-CID628-IDg5k0j.html

Zawsze byloby latwiej niz nozycami akumulatorowymi ktory robie teraz.dzieki
Tu ma być ogród :) 19:13, 20 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Takie miejsce w którym żwirek jest oddzielony od trawy to mam od niedawna jedno, jakieś 5 mb, chyba problemu nie ma, bo eM nic nie zgłaszał, ja własnych doświadczeń nie posiadam, bo zazwyczaj eM kosi trawę.
A tak przy okazji od niedawna mam fajne urządzonko do koszenia wąsów na trawniku, leciutka kosa akumulatorowa, w sam raz dla kobitki, super się sprawdza!

Te ekobordy masz na równi z trawnikiem, czy trochę poniżej?

Nigdy za wiele urządzeń, które mogłyby ułatwić życie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:10, 20 cze 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
oczy mi wyszły na widok skrzyń wysoki standard moje chyba gzymsiku na górze to się nie doczekają a tak ładnie wygląda.

Miał być rancik w skrzyneczkach jak u Joasi
07_Rene napisał(a)
O! Skrzynie czekają Super...

Też się cieszę bardzo, na ten czas jestem bardzo zadowolona z wykonania
Makusia napisał(a)
Ale ślicznie wyglądają te łóżeczka dla warzywek...moje standardowe pytanie- jaki gatunek drewna i czy sezonowane?

Drewno sosnowe i sezonowane, teraz właśnie chłoną wilgoć po burzy i to się nazywa przeciwność losu, bo przed impregnatem...brr
lindsay80 napisał(a)
skrzynie świetne - z chęcią zobaczę fotki jak już będą na swoim miejscu

Dużo pracy mamy jeszcze nad ich umiejscowieniem, szybko to nie nastąpi, samo posiadanie skrzynek juz jest postępem w realizacji kącika warzywnego, teraz impregnat i folia kubełkowa do wnętrza skrzynek
JoannA napisał(a)
Skrzynie świetne Aganiu. Teraz czekam na zdjęcia gotowego warzywnika.
Zdróweczka życzę.

Joasiu dzięki za troskę, mam już skrzyneczki, sama w to nie wierzę, żaden stolarz w okolicy nie chciał się podjąć, chyba trafiliśmy na martwy sezon, stolarz powiedział, że na nich nic nie zarobił, mogłam do tej pory tych skrzynek nie mieć, tym bardziej się cieszę...do końca roku jak zdążymy je postawić, to będzie sukces, mordor mam w tym miejscu jeszcze bardzo zaawansowany.

Kot Grafit testuje jakość wykonania..jak on mnie rozumie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:26, 20 cze 2016

Do góry
skrzynie świetne - z chęcią zobaczę fotki jak już będą na swoim miejscu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:24, 20 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
U mnie też w nocy zaczęło padać i jeszcze teraz siąpi z przerwami, dwa tygodnie bez kropli deszczu, więc taka pogoda jak zbawienie i dla ogrodu i dla mnie, bo doniczek do podlania sporo.
Pięknie u Ciebie jak zawsze!

Mogłoby częściej tak nocką podlewać...o donice trzeba dbać i podlewać codziennie, nie zazdroszczę też mam...deszczyku przybywaj

Dziękuję jak zawsze, za miłe słowa...dodają optymizmu
Te co w suszy sobie świetnie radzą wiesiołek i firletka krwista

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies