Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 15:54, 20 cze 2016

margaretka3 napisał(a)
Agatko, Ty masz obielę. Mogę Cię dopytać, ile miejsca ona potrzebuje i jak szybko rośnie? Zakupiłam, a teraz się głowię, gdzie posadzić. Myślałam na rabacie z brzozami. Albo w innym reprezentacyjnym miejscu. Ona po kwitnieniu też ładnie wygląda?

Mam Obiele, ale nie mogę odszukać foty jak kwitnie, żeby Ci pokazać, wygląda jak welon panny młodej, ma listeczki podobne do wiciokrzewu i ma płaczący pokrój, rośnie pomału i jest to niewielki krzew, który się bardzo nie rozrasta, dla efektu, potrzebny by był dywan z kilkunastu krzaczków, jako roślina zadarniająca, kwitnie tylko chwilkę, więc warto go posadzić w kompozycji, u mnie w ogrodzie ginie po całości
Patrz w środeczku

Milka 15:57, 20 cze 2016

Agania napisał(a)

U mnie Joluś i po deszczu i po halnym, wiem co piszesz, bo sama myślałam, że dom porwie i drzewa powyrywa z korzeniami, jak ustało, to dopiero przyszedł deszcz taki jak lubię można było posiedzieć na tarasie i wsłuchać się w odgłosy plumkania i odetchnąć pełną piersią

U mnie straty były, biedna moja Catalpa nana nie ma szczęścia u mnie w ogrodzie ciągle obrywa, robinia też połamana
Dwie duże gałęzie

O jej, żal bardzo, dobrze, że ogró bujny, to jakoś cię pocieszy.
New dawn i u mnie już dosyc dosyć. Usuwasz kwiatostan, czy nie?
Milka 15:58, 20 cze 2016

Agania napisał(a)

Basiu całuję i macham do Ciebie z kotem Mańkiem

wczoraj zauważyłam, że kot kuleje, mam go na oku i przepędziłam łobuza, z którym się bije...
buziol

Ślicznie tarasowo i wyjatkowy kociak
Agania 16:08, 20 cze 2016

Kropelkowa sesja

Milka 16:11, 20 cze 2016

O, też masz szczeć, ale to szczwana roślina u mnie od Kondzia, 3 wielkie, jedna chyba 2m osiągnie
Makusia 16:19, 20 cze 2016

Ale ślicznie wyglądają te łóżeczka dla warzywek...moje standardowe pytanie- jaki gatunek drewna i czy sezonowane?
anka_ 16:26, 20 cze 2016

Agania napisał(a)
...U mnie straty były, biedna moja Catalpa nana nie ma szczęścia u mnie w ogrodzie ciągle obrywa, robinia też połamana
Dwie duże gałęzie
Szkoda drzew, pogoda nie rozpieszcza. Ale deszcz potrzebny.

Jak tam strzępiastokore?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
lindsay80 16:26, 20 cze 2016

skrzynie świetne - z chęcią zobaczę fotki jak już będą na swoim miejscu
JoannA 16:29, 20 cze 2016

Skrzynie świetne Aganiu. Teraz czekam na zdjęcia gotowego warzywnika.
Zdróweczka życzę.
Agania 17:08, 20 cze 2016

BASIA8 napisał(a)

Czekałam, czekałam kiedy odpiszesz na mojego posta i się doczekałam kotka się nie spodziewałam śliczny jest - wyganiaj łobuza niech nie robi krzywdy domownikowi. Dużo Zdrówka Kochana Ci życzę i Moc Buziaków Ślę

Długo nic nie pisałam, nie odpowiadałam, bo jak samopoczucie nienajlepsze to brakuje chęci do czegokolwiek,
kot Maniek już nie kuleje...zmylił mnie, żeby miseczkę napełnić...jakie to rude puchate futerko jest przebiegłe
Dzięki za troskę Basieńko
Kropelkowe majowe Iryski dla Ciebie