Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Basi 22:47, 10 wrz 2024

Do góry

Ogród Basi 22:46, 10 wrz 2024

Do góry

Ogród Basi 22:45, 10 wrz 2024

Do góry

Ogród Basi 22:45, 10 wrz 2024

Do góry
Od kilku dni mamy nowego domownika.

30 arów wietrznej pustyni 21:37, 10 wrz 2024

Do góry
Nasz mini Wimbledonhaha W oczekiwaniu na pierwsze koszenie.

A tuz za Wimbledonem ściana budynku sąsiada-czym to zasłonić?

Najpierw myślałam o bluszczu bo mam go od groma pod sosną i świerkami-właśnie przerasta non stop od tego sąsiada także sadzonek byłby opór..tylko że dziad pewnie będzie tez rósł w kierunku podjazdu...no i musiałabym jakiś stelaż dać żeby się miał po czym wspinać.
Może tuje? Jestem raczej cisowa, ale tutaj zaczęłam rozważać te tuje no bo szybko rosną..choć przeraża mnie to ich czyszczenie..no i czy one tam nie beda mialy mało światła? Nie znam sie na tujach.Przy wschodzie cieniowałby je ten budynek więc zachodnie słońce doświetli dopiero.
Grzebiuszka ziemna 19:53, 10 wrz 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Dziewczynki - podziękuję zbiorowo za zachwyt nad bukiecikiem i kawiarenkę, widzę, że będę musiała zrobić listę na zapisy do kawiarenki

Agnieszko lubię Edith Piaf pewne rzeczy się nigdy nie starzeją podobnie jak "Dziwny jest ten świat"...
Znowu byłam na trochę w Krynicy i ani jednego dzika tym razem nie zobaczyłam za to wysyp jakichś maleńkich, jasnych komarków, ale tak jadowitych, ze szok! Jestem cała w kropach ugryzień

Dla Was z podziękowaniem i pozdrowieniami pomponelka :

Strzelnęłam sobie świecące trawki w ogrodzie

Takie tropikalne klimaty wprowadziły te lampeczki
Ogród z koniczynką 19:35, 10 wrz 2024

Do góry
Rumianka napisał(a)

Oj z tymi niektórymi sąsiadami, to istny koszmar...
Nasz ten nowy sprawił sobie ostatnio "szmaciany ogród"...tzn. pokrył 3/4 działki czarną szmatą...nie bardzo wiem co autor miał na myśli, ale kazdy urządza po swojemu...więc...można? można

Pewnie przykrył żeby chwasty nie rosły i zasypie korą( oby) bądź kamykiem i liczy na to, ze z tych skarp po deszczu nie spłynie. Wychodzi brak doświadczenia. Nie wiem czy to kwestia złudzenia optycznego na fotce? Ale mnie się ten dom krzywy wydaje jakby okna nie miały poziomu...dach też do przodu ucieka....
Ogród w malinówkach 19:28, 10 wrz 2024

Do góry
Ambro
Ogród w malinówkach 19:23, 10 wrz 2024

Do góry
Z pozdrowieniami dla Asi Rojodziejowej

Doczekałem się kwiatów dalii. Krzaczki mają spokojnie po 2 m wysokości, jakieś giganty
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 18:51, 10 wrz 2024

Do góry

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 18:50, 10 wrz 2024

Do góry
Jej! Murowanie w środku skończone!

W nsszej sypialni, łazienka po lewej, garderoba po prawej

Garderoba

Łazienka

Ściana pod kominek

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 17:39, 10 wrz 2024

Do góry
Judith napisał(a)

Tu nie ma się do czego przyczepić!
Jak masz chociaż dwa takie miejsca w ogrodzie... to chyba wystarczy przy tych anomaliach

A jak róże?

Nową rabatę rób dla sucholubów i już będziesz miała kolejne miejsce, które nie będzie straszyć
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 17:15, 10 wrz 2024

Do góry
Czytam u Was, że popadało. Niektóre z Was są zadowolone, niektóre niezbyt.
Czy u mnie popadało? No oczywiście, że nie… Spadło kilka kropel, ziemia zmoczona na kilka milimetrów, pod drzewami i krzewami sucho, sucho nawet pod niektórymi bylinami! Dzień jak co dzień od marca (edit: w sensie suszy dzień jak co dzień, a nie w sensie kilku kropli opadu ). Poza jednym całonocnym deszczem kilka tygodni temu - oczywiście, no przecież! Hehe… (śmiech sarkastyczny)
Jak już pisałam wcześniej, ogród funkcjonuje wyłącznie dzięki podlewaniu. Funkcjonuje to dobre słowo, bo nie zawiera entuzjazmu . To nie radosny rozwój, a wegetacja.
Czy w tej sytuacji zrozumiałe jest tworzenie nowej rabaty? Ależ skąd! . Ale tworzę, bo zaczarowuję rzeczywistość . Na razie będzie to rabata bez roślin (poza wisienką ofkors), ale kiedyś miałam warzywnik bez warzyw, zatem nie dostrzegam problemu .

A przy dobrym świetle pojawiają się miejsca, które mogą zachwycić .

Blaski i cienie nowego życia 17:05, 10 wrz 2024

Do góry
Przesadziłam wreszcie po dzisiejszym deszczu miłorzęba na pniu bo męczył się wiele lat przy tujach i dosadzilam kulkę którą dostałam od znajomych sąsiadów, ogrodniczo zakręconych jak my
Teraz lepsza pietrowość rabaty się wyklarowała, a patrzę na nią przez cały rok.

Blaski i cienie nowego życia 16:19, 10 wrz 2024

Do góry
Rozplenice u mnie robią robotę, mam różne odmiany, wysiewają się.

Biało-kremowe róże niestety przez upały nie pozbierały się po wiosennych roszadach. Artemis tylko jedna delikatnie zakwitła. Jeszcze na przesadzanie czeka Chopin.
Blaski i cienie nowego życia 16:13, 10 wrz 2024

Do góry
Zawilce
mam sztuk 4, to mikruski jakieś, jeden w lepszej kondycji

Blaski i cienie nowego życia 16:11, 10 wrz 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ula teraz jest taki moment gdy kolory przygasają w ogrodach by buchnąć znów jesienią Masz już kawał ogrodu do ogarniania, super sobie z nim radzisz.

Budujące słowa, mam nadzieję że tak będzie
Ten rok był okropnie trudny latem przez upały. Rośliny dzielnie to zniosły, więc będę się trzymać swoich przełomowych decyzji odnośnie ściółkowania. Dziś po opadach uzbierałam 1/3 wiaderka ślimaków.
Zrobiłam też kilka jesiennych fotek, niezmiennie czekam na astry od Madzi.

Liście z orzechów trzeba grabić przed koszeniem. A orzechy zbierać

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 15:49, 10 wrz 2024

Do góry
basia3012 napisał(a)

Tak Agnieszko, w środku są i cukierki i ciastka.
W niektórych torebkach są rysunki do pokolorowania, drobne zabawki zręcznościowe typu jojo, flamastry, kredki, długopisy itp.
W każdej torebce są zadania do wykonania np. przysiady, podskoki, brzuszki, świeca, jaskółka itp.
Są też zadania typu przytul siostrę, mamę, powiedz coś miłego koleżance z ławki, przeczytaj wiersz J Brzechwy, obejrzyj z rodzicami bajkę itp.
Z drugiej strony tych kolorowych numerków są ciekawostki i fakty związane ze świętami Bożego Narodzenia. Kupiłam je na Alleg...

Zainspirowana, Basiu, Twoim dziełem zrobiłam nam kalendarz, były tylko cukierki.

Super pomysł z tymi zadaniami, pożyczę go na nasze tegoroczne kalendarze.
Ogród z koniczynką 15:14, 10 wrz 2024

Do góry
spóźniona ostróżka

spóźniony floks
Ogród z koniczynką 15:12, 10 wrz 2024

Do góry
Miscant Memory w tym roku wystrzelił na 2,80m

wrzosy kwitną całą mocą

zimowit tez wskoczył już w kwiatową szatę..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies