frontowa grabowa- zmień troszkę hakone- nie dawaj jej tak konsekwentnie wokół buksów. Zrób też buksy bez niej, z nią z boku.. itp. I samą hakone w runiance.
Tak będzie lżej .
Chyba że tak właśnie chciałaś i koniec, to nie dyskutuję.
Cisowa:
molinie na mijankę- dobrze, szybciej zadarnią.
a układem może jeszcze bardziej swobodnie?
Nie będzie Cię drażnić?
jakie duże masz to kółko u siebie? bo nie wiem czy to się zmieści u mnie
ten pomysł nie powiem bo od Ciebie zapożyczyłem jak możesz to wrzuć mi fotkę tego twojego kółka jak się prezentuje w zeszłym roku
Ja tak mam właśnie I też mam ją w kółku, zresztą ku uciesze Waldka, może pamiętasz Że kosmiczne rabaty robię. Ale wracając do tematu- mam na niej przebisniegi, dużo tulipanów, krokusow i narcyzow, jezowki, Werbenę i stipe. Fajnie to wyglądało i latem i jesienia, i dzięki stipom nawet teraz wygląda, więc w tym roku będzie powtórzenie. Pięknie wyglądała wiosną, gdy magnolia kwitla razem z cebulowymi.
1. pierwszy pomysł jest taki żeby tu posiać stipę + jezówki...przekwitnie magnolia to w lecie coś będzie kwitło i powiewało...
2. Może zrobić tu wrzosowisko ? tak jak poniżej...wrzoście żeby mieć na wiosnę kwitnąco a na jesień to będzie rozchodnikowo rozplenicowa przyciągać uwagę...
Kwaśnawo to jest a magnolie tez lubią...tylko z tym premarazaniem i spadkiem byłby problem bo spadu nie zrobie bo już magnolia jest na płaskim...
Reniu, po prawej chcę posadzić iglaczki...coś co zasłoni to,co za płotem.Myślę o szmaragdach,częściowo o cisach (tak jak Danusia radziła);rośnie już magnolia i muszę jakieś drugie piętro tam.Bliżej tarasu z prawej rośnie różanecznik,azalia i jakaś drobnica.Lewa poczeka.
ja dziś po południu cięłam, z duszą na ramieniu, że za późno, ale chyba ok, nie płakały, teraz byłam jeszcze spradzić z lampką jak to wygląda i już przyschnięte te miejsca cięcia, chyba jest ok.
Ewa, zrób jutro test i napisz jak u Ciebie, mamy tylko jakieś 20 km do siebie, wiec liczę, że u Ciebie będzie to samo.
ciut już późno, mogły ruszyć soki. Zanim wyjdziesz do nich całkiem, złam gałązkę i po kilku minutach zobacz czy nie płacze z miejsca po gałązce. jak płacze, to nie tnij, czekaj do połowy maja