Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:07, 02 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Edith się nada.
Zwykła?- wolałabym bardziej pionową odmianę.

Ok wszystko jasne.dziekuje
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:06, 02 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Tylko tej Heidebraut bede miala.chyba klopot z dostepnoscia.
Editch zdobede, zwykla tez i to polowe taniej...ale mowisz ze ona sie nie nie nada?

Edith się nada.
Zwykła?- wolałabym bardziej pionową odmianę.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:05, 02 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

zwykła jest troszkę niższa. I chyba może być bardziej szeroka- sam gatunek bywa zmienny dosyć. Czy jest nieporządna?- jak się dobrze czuje, to porządna, jak ma sucho to gorzej

u mnie

Śliczna
Żeby się dobrze czuła ma mieć mokro i przepuszczalną glebę?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:58, 02 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

albo edith, albo może najfajniejsza by była Heidebraut bo jest jeszcze wyższa i bardziej pionowa

Tylko tej Heidebraut bede miala.chyba klopot z dostepnoscia.
Editch zdobede, zwykla tez i to polowe taniej...ale mowisz ze ona sie nie nie nada?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:54, 02 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Hmmm a myslisz ze u mnie ktora bylaby lepsza?

albo edith, albo może najfajniejsza by była Heidebraut bo jest jeszcze wyższa i bardziej pionowa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:51, 02 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

na zdrowie

Najbardziej skorzystają oczy ... i dusza
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:45, 02 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Bardzo bardzo bardzo dziękuję Magnolio

na zdrowie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:44, 02 lut 2016

Do góry
a tu sa najpiękniejsze pola moliniowe jakie widziałam- nad morzem na słonecznych brzegach lasów

i tu jest ona zmienna
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:41, 02 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Magnolio a moglabys napisac jak widzialabys porownanie molinii tej zwyklej a edith... czy ta zwykla bedzie miala bardziej rozwiany,nieporzadny wyglad czy mi sie tylko wydaje? Przepraszam Reniu ze u Ciebie z mysla o sobie ale moze i Tobie sie przyda

zwykła jest troszkę niższa. I chyba może być bardziej szeroka- sam gatunek bywa zmienny dosyć. Czy jest nieporządna?- jak się dobrze czuje, to porządna, jak ma sucho to gorzej

u mnie

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:40, 02 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Ren, po prawej daj mniej tej molinii i rozchodnika- mnieszą plamę w głębi, na brzegu może już pojedź Amazon Mist.
Tujki coś za równo, ja bym dała bardziej 'rzucone'
Buksy- wg mnie tylko na brzegu, obok siebie, bo w molini zanurzone młode za małe, a duże za szerokie.
Jaką molinię?- zwykła molinia careulea, albo odmianę Variegata jeśli paski lubisz. Znalazłam jeszcze odmianę Heidezwerg, ale chyba jest mało dostępna

Aurea nana to chyba ze 3 razy malowałam bo też mi tak "za równo" wychodziło (ale wiem o co chodzi) AM ma zachodzić z rabaty szałwiowej a molinia bardziej w głębi ... łapię Buksy na brzegu ok Jutro zadzwonię do mojej pani bylinowej i zapytam o molinię Heidezwerg

Oby wyszło tak pięknie jak zostało zaprojektowane

Bardzo bardzo bardzo dziękuję Magnolio
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:18, 02 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Magnolio
A ta molinia nie będzie za wysoka w porównaniu z amazon mist i szałwią?
Wątpię czy jeszcze jedno drzewo tam się zmieści?
Naniosłam zmiany żeby była pewność, że wszystko rozumiem

zielone kulki - kule bukszpanowe
jasnozielone 4szt aurea nana
czerwone plamy po prawo - rozchodnik
reszta - molinia tylko jaka odmiana???

PS Nawet nie wiesz jak się cieszę, że mi pomagasz

Ren, po prawej daj mniej tej molinii i rozchodnika- mnieszą plamę w głębi, na brzegu może już pojedź Amazon Mist.
Tujki coś za równo, ja bym dała bardziej 'rzucone'
Buksy- wg mnie tylko na brzegu, obok siebie, bo w molini zanurzone młode za małe, a duże za szerokie.
Jaką molinię?- zwykła molinia careulea, albo odmianę Variegata jeśli paski lubisz. Znalazłam jeszcze odmianę Heidezwerg, ale chyba jest mało dostępna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:09, 02 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
jest!
jedna mała bieda,ale jest!

[/]
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:43, 02 lut 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)
Marta...a to nie zdjęcie z zeszłego roku

Piękny widok! Taki podtrzymujący na duchu

5 minut temu robione łobuzico!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:38, 02 lut 2016

Do góry
jest!
jedna mała bieda,ale jest!

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:42, 02 lut 2016

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Co ,do drzew nie doradzę ,bo mam ich mało ,jedna magnolia ,jedna Pissardi ,wiśnia Kazan , umbra ,grujecznik ,klon kulisty ,klon Orange Dream ,kilka brzóz ,i serby ,thuje .

Jak tam plany pokojowe syna ,ja myślę nad pokojem drugiego ,tu mały lifting będzie ,nie pozwala zmieniać koloru ścian ,błękit musi zostać .

Dzięki za Twoją listę drzewek
Właśnie skończyliśmy malować pokój średniemu. Błękit własnie się pojawił Piękny odcień, dla mnie mógł być trochę jaśniejszy, ale syn zachwycony.
Obiecane zdjęcia z pokoju starszego w tym tygodniu, tylko pokój muszę po swojemu ogarniać, bo sobotnie sprzątanie syna na zdjęcia pokoju nie kwalifikuje
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:59, 01 lut 2016

Do góry
blyxa napisał(a)
Mam dwa gatunki lawendy - jeden kwitnie raz i wygląda lepiej niż ten, co kwitnie dwa razy. Ciełam mocno zawsze latem po kwitnieniu. Ale skoro mówisz, że pierwsze cięcie takie ważne, to spróbuję pamiętać, aby wiosną się bardziej przyłożyć - co szkodzi spróbować.

Magnolia pisala,ze wiosna ciac na.granicy starych i nowych pedow,1-2cm nad nimi.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:54, 01 lut 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
O, u siebie też świdośliwę planujesz? Chyba muszę jej lepiej się przyjrzeć...
Reniu, a one ogólnie dostępne w sprzedaży? Bo w moich szkółkach raczej mi się nie rzuciły w oczy

Temat przerabiam od kilkunastu dni już, zaczęło się od tego, że Szefowej nie spodobał się mój pomysł na tą rabatę a Waldek nakierował wszystko na zupełnie inne tory: https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=620 Potem był pomysł na ściankę ... Danusia podpowiedziała kształt ... , Ola podrzuciła piękną inspirkę a magnolia narysowała proporcje

Jednym słowem ... praca zbiorowa

A jeśli chodzi o świdośliwy ma je Pan, od którego ostatnio kupuję drzewa ... ma i takie małe i te takie już spore ... tylko te drugie cholernie drogie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:51, 01 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

A ja tne wiosna i nie wyglada gorzej a u mnie Magnolia pisala ostatnio ze wiosna tnie...

wiosną delikatnie podcina...
Zresztą ona pewnie sama nam to jutro potwierdzi....albo zaprzeczy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:50, 01 lut 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)
Asiu, Magnolia tnie mocno wlasnie w sierpniu po kwitnieniu. Wiosną tylko lekka korekta
Moja i Malkulki jest tak samo cięta.

A ja tne wiosna i nie wyglada gorzej a u mnie Magnolia pisala ostatnio ze wiosna tnie...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:49, 01 lut 2016

Do góry
Asiu, Magnolia tnie mocno wlasnie w sierpniu po kwitnieniu. Wiosną tylko lekka korekta
Moja i Malkulki jest tak samo cięta.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies