zwykła jest troszkę niższa. I chyba może być bardziej szeroka- sam gatunek bywa zmienny dosyć. Czy jest nieporządna?- jak się dobrze czuje, to porządna, jak ma sucho to gorzej
Aurea nana to chyba ze 3 razy malowałam bo też mi tak "za równo" wychodziło (ale wiem o co chodzi) AM ma zachodzić z rabaty szałwiowej a molinia bardziej w głębi ... łapię Buksy na brzegu ok Jutro zadzwonię do mojej pani bylinowej i zapytam o molinię Heidezwerg
Ren, po prawej daj mniej tej molinii i rozchodnika- mnieszą plamę w głębi, na brzegu może już pojedź Amazon Mist.
Tujki coś za równo, ja bym dała bardziej 'rzucone'
Buksy- wg mnie tylko na brzegu, obok siebie, bo w molini zanurzone młode za małe, a duże za szerokie.
Jaką molinię?- zwykła molinia careulea, albo odmianę Variegata jeśli paski lubisz. Znalazłam jeszcze odmianę Heidezwerg, ale chyba jest mało dostępna
Dzięki za Twoją listę drzewek
Właśnie skończyliśmy malować pokój średniemu. Błękit własnie się pojawił Piękny odcień, dla mnie mógł być trochę jaśniejszy, ale syn zachwycony.
Obiecane zdjęcia z pokoju starszego w tym tygodniu, tylko pokój muszę po swojemu ogarniać, bo sobotnie sprzątanie syna na zdjęcia pokoju nie kwalifikuje
Temat przerabiam od kilkunastu dni już, zaczęło się od tego, że Szefowej nie spodobał się mój pomysł na tą rabatę a Waldek nakierował wszystko na zupełnie inne tory: https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=620 Potem był pomysł na ściankę ... Danusia podpowiedziała kształt ... , Ola podrzuciła piękną inspirkę a magnolia narysowała proporcje
Jednym słowem ... praca zbiorowa
A jeśli chodzi o świdośliwy ma je Pan, od którego ostatnio kupuję drzewa ... ma i takie małe i te takie już spore ... tylko te drugie cholernie drogie