Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zielonym do góry...

Zielonym do góry...

Krakus 10:10, 26 lut 2016

wracając do tej mojej magnolii w kółku...

1. pierwszy pomysł jest taki żeby tu posiać stipę + jezówki...przekwitnie magnolia to w lecie coś będzie kwitło i powiewało...

2. Może zrobić tu wrzosowisko ? tak jak poniżej...wrzoście żeby mieć na wiosnę kwitnąco a na jesień to będzie rozchodnikowo rozplenicowa przyciągać uwagę...

Kwaśnawo to jest a magnolie tez lubią...tylko z tym premarazaniem i spadkiem byłby problem bo spadu nie zrobie bo już magnolia jest na płaskim...
kosolka 10:24, 26 lut 2016

Krakus napisał(a)
wracając do tej mojej magnolii w kółku...

1. pierwszy pomysł jest taki żeby tu posiać stipę + jezówki...przekwitnie magnolia to w lecie coś będzie kwitło i powiewało...

Ja tak mam właśnie I też mam ją w kółku, zresztą ku uciesze Waldka, może pamiętasz Że kosmiczne rabaty robię. Ale wracając do tematu- mam na niej przebisniegi, dużo tulipanów, krokusow i narcyzow, jezowki, Werbenę i stipe. Fajnie to wyglądało i latem i jesienia, i dzięki stipom nawet teraz wygląda, więc w tym roku będzie powtórzenie. Pięknie wyglądała wiosną, gdy magnolia kwitla razem z cebulowymi.
Krakus 10:38, 26 lut 2016

kosolka napisał(a)

Ja tak mam właśnie I też mam ją w kółku, zresztą ku uciesze Waldka, może pamiętasz Że kosmiczne rabaty robię. Ale wracając do tematu- mam na niej przebisniegi, dużo tulipanów, krokusow i narcyzow, jezowki, Werbenę i stipe. Fajnie to wyglądało i latem i jesienia, i dzięki stipom nawet teraz wygląda, więc w tym roku będzie powtórzenie. Pięknie wyglądała wiosną, gdy magnolia kwitla razem z cebulowymi.

jakie duże masz to kółko u siebie? bo nie wiem czy to się zmieści u mnie
ten pomysł nie powiem bo od Ciebie zapożyczyłem jak możesz to wrzuć mi fotkę tego twojego kółka jak się prezentuje w zeszłym roku
kosolka 10:51, 26 lut 2016

A to ci dopiero! Moje kółko jako wzór
Wieczorem albo jutro ok?
Krakus 11:01, 26 lut 2016

kosolka napisał(a)
A to ci dopiero! Moje kółko jako wzór
Wieczorem albo jutro ok?

a co jak to Zielona pisała

Co do terminu to nie gonię i tak będę wdzięczny za pomoc
Krakus 12:34, 26 lut 2016

Wklejam od Oli bo u mniełatwiej szukać
kosolka napisał(a)
Krakus 12:35, 26 lut 2016

kosolka napisał(a)
Krakus, trochę się naszukałam w swoim wątku, ale za to moje piękne letnie i jesienne fotki sobie przypomniałam..
Proszę, oto stadia rozwoju mojej oryginalnej okrągłej magnoliowej rabaty:

Krakus 12:35, 26 lut 2016

kosolka napisał(a)
kosolka 12:38, 26 lut 2016

Przy okazji porównałam sobie rabatę w tle - zdj.z marca i z lipca. Jest różnica!
kosolka 12:41, 26 lut 2016

Aha, bez mierzenia porównując na zdjęciach nasze rabaty, to moja wygląda na jeszcze raz taką jak Twoja, chyba.