Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Typografia ogrodu 07:17, 01 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Dobrze zrozumiałam, że masz też śnieg
Wiem, jestem wredna ale jakoś lżej mi na duszy

Asia mogłabyś zrobić w wolnym czasie instruktaż jaja?

Mam snieg ito tyle...udam ze go nie widze i ma dzien by zniknac....
Ppstaram sie zrobic instruktaz.tylko balony musze kupic
Ogród z pergolą 23:43, 29 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Powiem tak ... masz już pewniaki czyli rabaty na froncie, brzozową, altanę, rabaty przy tarasie ... jak dla mnie to jest bardzo dużo ... ja skoncentrowałabym się na tym ... a już teraz, moim zdaniem, będzie z tym sporo roboty ... drzewa sa dostępne i w maju, czerwcu ... może Ci się do tego czasu coś rozjaśni

Podpisuję się pod tym co Renia mówi
Aniu masz już kilka rabat zaplanowanych, w między czasie pewnie wyjdzie jeszcze 1000 problemów z tymi rabatami wiec pewnie na nudę nie będziesz narzekać.
Zobacz jak dziewczyny, które zaczynały od zera tworzą swoje ogrody np. Nawigatorka czy Kasia Siakowa. W jednym roku część rabat,w kolejnym planują następne i dopasowują do tego co już mają Najważniejsze to trzymać się się swojego stylu i wiedzieć mniej więcej co się podoba.
U mnie też powstała w tamtym roku ta długa rabata a teraz dopiero planuję kolejną część ogrodu.

A graby i serby możesz ciąć
Pszczelarnia 22:57, 29 lut 2016

Do góry
Cześć Pszczółko Masz zimę w swojej Kotlinie?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:55, 29 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Tydzień miał się zacząć z wielką nadzieją, że to ostatnie podrygi zimy i od kolejnego tygodnia będzie można ruszyć z łopatą jednak to co dzisiaj zobaczyłem na prognozach długoterminowych mnie przeraziło i dla osób o słabych nerwach z okropną tęsknotą za wiosną odradzam nawet zaglądanie by sobie humoru nie psuć.
Mam nadzieję, że tak jak dobre prognozy szybko znikły tak te złe również tak zrobią

Wiesz, ja już zaczynam się śmiać z tej pogody Byłeś u mnie, widziałeś co zastałam rano w ogrodzie Od trzech godzin jest jeszcze gorzej...nie sprawdzałam jeszcze dzisiaj prognoz i aż boję się tam zajrzeć.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:43, 29 lut 2016

Do góry
Fajnie, że akurat teraz wybyłaś do ładnej zimy bo u nas też zima jak wiesz ale raczej brzydka, okropna.

Jak wrócisz pomyślimy o Stefanie
Coś jeszcze, coś więcej... 22:41, 29 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Piątka przystojniaku

Dziś dzień dobroci dla zwierząt czy co? Choć dzisiejsza noc oskarowa to był szał Leo wreszcie dostał statuetkę (może też w ramach dobroci?) A nawet filmy, które z ciekawością oglądałem są nagrodzone Bo jeśli mam być szczery to oskarowe produkcje są dla mnie zbyt...specyficzne, tamte jakieś normalne były
Coś jeszcze, coś więcej... 22:37, 29 lut 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Kuchnia to nie moje miejsce... Jedynie tam sprzątam

Piątka przystojniaku
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:33, 29 lut 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Wracając z lotniska Martusia Magnolia ugosciła nas pysznym obiadem i mimo że byłam w biegu mam fotki od niej ale tylko pięc sztuk. mam nadzieję że mnie nie zabje że wstaawiam tu

Miałam jedno zdjęcie zacytować, ale nie da się
Magnolka nawet w ponury dzień u Ciebie cudnie!
A żywopłot! Brak słów...
Beskidzkie marzenie 22:27, 29 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Toszka pisała, ze on lubi luźną ziemię, jeśli masz glinę, to dosyp troszkę piasku do ziemi i wymieszaj.

Toszka też poleca zrobić odpowiednią mieszankę do baronów. Ja taką robię do wszystkich carexów i miskantów
Ziemia rodzima, kompost,piasek, kora-razem wymieszać i sadzić
Droga do spełnienia 22:21, 29 lut 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
hej dziewczyny

było

jest

Ale Ci zazdroszczę, że możesz działać
Super czysto!
Moja "przyziemna" :) pasja 22:17, 29 lut 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Nic się nie dzieje.... nie mam co pisać Haruje na graby, zna ktoś całodobową szkółkę? Bo nie wiem kiedy je kupię.

No jak to nic się nie dzieje? Miałaś wrzucić plan na nową rabatę?
Ja nadal czekam
Ogród z pergolą 22:17, 29 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, pisałam. Ale nie rób drugiej rabaty takiej samej. Nawiązanie, to kostki, np. dwie. Mogą być puste w środku i wypełnione chciejstwami. Polinka ci też wcześniej tak pisała
Np. Obwódka przy lawendzie będzie nawiązaniem
Mogą też być pełne kostki przy drzewach, ale po stronie, gdzie juz nie dasz hortensji, bo przecież marzą ci się jeszcze inne roślinki i je tam posadzisz pomiędzy.
Zobacz, u Polinki na jednej długiej rabacie jest podział na kilka części i jest wspólny element: Trawy. Ale każda część jest troszkę inna.

Podoba ci się ta inspiracja, przenieś ją do swojego ogrodu. Też będzie pasować:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712388418724/

u polinki bardzo mi się podoba dlatego myslałam że dobrze bedzie jak hortki u mnie bylyby tym wspólnym mianownikiem..
a ta inspirka bardzo fajna tylko wiesz ja mam problem z tym co dalej, co obok a widzisz u mnie rabaty po 10m długie..
Typografia ogrodu 22:15, 29 lut 2016

Do góry
Dobrze zrozumiałam, że masz też śnieg
Wiem, jestem wredna ale jakoś lżej mi na duszy

Asia mogłabyś zrobić w wolnym czasie instruktaż jaja?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:10, 29 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Zła jestem! Na początku lutego takie ciepło, w samej koszulce wycinałam trawy i czyściłam smaragdy a teraz? Prognozy na kolejne dwa tygodnie mało optymistyczne a tu ciągnie człowieka już do ogrodu.

A mówiłam ŁOPAMIĘTAJ SIĘ KOBIETO
Ogród z pergolą 22:05, 29 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ojej no niewiem bo pisałaś o nawiązaniu i tak jakoś wymyśliłam...źle znowu? ja nie umiem..nudy mi wychodzą

Aniu, pisałam. Ale nie rób drugiej rabaty takiej samej. Nawiązanie, to kostki, np. dwie. Mogą być puste w środku i wypełnione chciejstwami. Polinka ci też wcześniej tak pisała
Np. Obwódka przy lawendzie będzie nawiązaniem
Mogą też być pełne kostki przy drzewach, ale po stronie, gdzie juz nie dasz hortensji, bo przecież marzą ci się jeszcze inne roślinki i je tam posadzisz pomiędzy.
Zobacz, u Polinki na jednej długiej rabacie jest podział na kilka części i jest wspólny element: Trawy. Ale każda część jest troszkę inna.

Podoba ci się ta inspiracja, przenieś ją do swojego ogrodu. Też będzie pasować:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712388418724/
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:59, 29 lut 2016

Do góry
Od dwóch godzin pada...nie, żle napisałam-sypie jak chole...
Jutro pewnie będzie podwójna ilość tego białego
Śnieg mokry i ciężki,że zrywa linie energetyczne-dzisiaj 3 godz. bez prądu.

Zła jestem! Na początku lutego takie ciepło, w samej koszulce wycinałam trawy i czyściłam smaragdy a teraz? Prognozy na kolejne dwa tygodnie mało optymistyczne a tu ciągnie człowieka już do ogrodu.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:54, 29 lut 2016

Do góry
Edytko, jak już dawno stwierdziłyśmy O. to nie tylko ogrody Forum to inspiracja w wielu dziedzinach życia

Juzia, może tym razem to dziadostwo nie dotrze do Ciebie

Mirela, ja już nie wiem co lepsze

Kokoszko, nerw mnie bierze...

Moniko, może nie będzie u Ciebie tak żle Ja truskawki miałam sadzić, graby przesadzać.wryyy ale jestem zła!

Marta, zdradz co jesz jako przekąskę Ja mam problem z podjadaniem między posiłkami-marchewka i jabłko to moja codzienność.
Podobno Wrocław w dzień już bez śniegu??

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:48, 29 lut 2016

Do góry
Kamila, impreza rewelacja Świetne takie spotkania po latach Niestety chyba tak szybko nie stopnieje

Asiu, z tego co się dzisiaj zorientowałam na forum to tylko Dolny Śląsk dostał...

Ola, okropieństwo

Jola, niestety jest jeszcze gorzej.

Aniu, ciesz się U mnie weekend też był zielony

Luki, też mam taką nadzieję. Ogród chyba mam już w pełni nawodniony-od stycznia cały czas albo deszcz albo śnieg. Boję się, że trawy wygniją
Miejsko & sielsko 18:08, 29 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Czytam, że zmiany będą? Czyżby coś się znudziło?

Niestety w tych małych ogrodach to mogłybyśmy co roku coś zmieniać nie?

Ściskam Ewuś

Polinko, nie znudziło raczej wydoroślałam ogrodowo
buzzzziii
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:04, 29 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Ostatni dzień lutego i mam nadzieję, że to również ostatni śnieg tej zimy.

wow alez ci dosypało
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies