Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 22:24, 29 lut 2016

Marzenko najlepiej kupić trwałe i bezproblemowe lilie azjatyckie, trudno doradzić z odmianą bo co roku w ofertach jest coś innego. Niestety takie lilie nie pachną.
Możesz dodać za róże troszkę wyższe odmiany z grupy Orienpet, miałem odmianę Zambesi, ale nornica zjadła dwa lata temu w pierwszych dwóch latach będzie miała maks 120-140cm później może wyrosnąć wyższa. Ewentualnie można się pokusić o połączenie bieli i żółtego w odmianach Big Brother, która ma wielkie kwiaty i jest delikatnie muśnięta żółtym kolorem i troszeczkę z bardziej wybarwionym na żółto centrum odmiana Conca d'or w pierwszych latach niższe, później mogą troszkę wybujać, chociaż na to bujanie też jest sposób.
Po dwóch sezonach kwitnienia w kolejnym wiosną wysadzamy cebule końcem lutego u CIebie nawet wcześniej i sadzimy ponownie za miesiąc. Cebula troszkę osłabiona będzie niższa

Ewo widziałem rabatę, ale wpadne jutro, jakiś tam pomysł przyszedł mi po głowie, ale napisz też co byś ewentualnie chciała na tej rabacie osiągnąć. Przeplatanie się barw w grupach, jakieś trawy, coś kwitnącego? Będzie mi łatwiej
Luki 22:26, 29 lut 2016

Tydzień miał się zacząć z wielką nadzieją, że to ostatnie podrygi zimy i od kolejnego tygodnia będzie można ruszyć z łopatą jednak to co dzisiaj zobaczyłem na prognozach długoterminowych mnie przeraziło i dla osób o słabych nerwach z okropną tęsknotą za wiosną odradzam nawet zaglądanie by sobie humoru nie psuć.
Mam nadzieję, że tak jak dobre prognozy szybko znikły tak te złe również tak zrobią
JoannaDe 22:28, 29 lut 2016

U mnie to samo. Wczoraj pogoda rozpieszczała pięknym słońcem a dzisiaj mróz i zimnica. I zapowiadają ze ma być jeszcze gorzej
A już tak się chce do ogrodu
polinka 22:55, 29 lut 2016

Luki napisał(a)
Tydzień miał się zacząć z wielką nadzieją, że to ostatnie podrygi zimy i od kolejnego tygodnia będzie można ruszyć z łopatą jednak to co dzisiaj zobaczyłem na prognozach długoterminowych mnie przeraziło i dla osób o słabych nerwach z okropną tęsknotą za wiosną odradzam nawet zaglądanie by sobie humoru nie psuć.
Mam nadzieję, że tak jak dobre prognozy szybko znikły tak te złe również tak zrobią

Wiesz, ja już zaczynam się śmiać z tej pogody Byłeś u mnie, widziałeś co zastałam rano w ogrodzie Od trzech godzin jest jeszcze gorzej...nie sprawdzałam jeszcze dzisiaj prognoz i aż boję się tam zajrzeć.
Nallar 02:03, 01 mar 2016

Luki napisał(a)
Marzenko
Ewo widziałem rabatę, ale wpadne jutro, jakiś tam pomysł przyszedł mi po głowie, ale napisz też co byś ewentualnie chciała na tej rabacie osiągnąć. Przeplatanie się barw w grupach, jakieś trawy, coś kwitnącego? Będzie mi łatwiej

Nie chcę zaśmiecać Ci wątku, napisałam u siebie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4256-ogrodek-ewy?page=491#post_1
Kawa 08:00, 01 mar 2016

Luki napisał(a)

to idę patrzeć
edit.
ok u mnie leje i leje ale przynajmniej śniegu nie widać
Katkak 16:47, 01 mar 2016

Na pociechę powiem, że w miarę pewnie da się przewidzieć pogodę na 2, 3 dni do przodu. Reszta to na dwoje babka wróżyła. Głowa do góry, zamówiłam wiosnę .
JoannaDe 17:08, 01 mar 2016

Katkak napisał(a)
Na pociechę powiem, że w miarę pewnie da się przewidzieć pogodę na 2, 3 dni do przodu. Reszta to na dwoje babka wróżyła. Głowa do góry, zamówiłam wiosnę .

To jak przyjdzie podeślij do mnie trochę tez
Nallar 20:32, 01 mar 2016

Biegnę podziękować, wydrukuję projekcik na papierowy "wyświetlacz" i się zagłębię, daj mi proszę deko czasu.
Wrócę, cieszysz się?
Kawa 08:38, 02 mar 2016

czy ja pisałam że nie ma śniegu
hehehhe
nasypało nasypało