Oj, dogodziłaś mi Uwielbiam Twój roślinny obraz, ta rama mnie mega zachwyca i świetnie ją zagospodarowałaś a pogryzionego konaru nie widać, więc szkoda minimalna
A to ujęcie - ogromnie mi się podoba ten miks faktur - tu idealnie przystrzyżony żywopłocik, kule, w tle jałowiec (?) niczym targany wiatrem.. i morze cebulowych <3 cudnie jest!
W towarzystwie jest na razie tylko Eglantyne i biała odętka w tle. Reszta to taki bałagan przechowalnikowy, więc nawet nie wymieniam
Nie ukrywam, że myślałam o lekkim pomarańczu/łososiu na tej rabacie... tylko nie wiem jak to zgrać z Eglantyne.
Judith! Moje kaliny są już kilkunastoletnie, wiele razy były podcinane i rosą, jak parasole. Podcinałam od dołu, żeby mieć miejsce. Nie wiem, jaka jest ta Twoja, może po prostu ją podetnij, tak, jak Ci odpowiada. Oczywiście, jeśli się nie boisz, ja tnę, jeśli mi coś nie pasuje. Dwupiętrowa bardzo oryginalna.
Mam problem. Yuka posadzona 4 lata temu nie kwitnie? Może mi ktoś podpowiedzieć, gdzie mogę poszukać przyczyny? Niestety, jak zwykle u mnie, nie znam odmiany tej rośliny.
Pojałowcowa skończona . Zostało rozłożyć linię kroplującą i zasypać korą. Trochę mi zeszło bo miałam tam strasznie dużo szczawiku i sporo roślin wykopywałam, czyściłam i ponownie sadziłam, czasem w to samo miejsce. Nie sądzę by udało mi się pozbyć chwaściora ale mam nadzieję, że znacznie go przetrzebiłam.
Zdjęć przed nie ma bo jakoś tak spontanicznie się zabrałam za tę rabatę . Ale zdjęcia po są . Na razie jestem zadowolona.
Asiu, moje konwalie rosna piec lat. U mnie rozrastaja sie powoli. Moj maz kilka lat temu zasadzil trawe zubrowa. To jest dopiero ekspansywne! Wydzieram to badziewie, bo weszlo mi w floksy.
Moj bez w tym roku rachityczny.