Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:06, 23 lip 2021

Do góry
effka napisał(a)
Pochwalę się lawendą, mimo kiepskiej kondycji po zimie daje radę

O kurcze, pamiętam, że nie byłaś z niej zadowolona właśnie na początk sezonu, ale teraz... wow! Przepięknie daje czasu. Gdzie swoją kupowałaś? Dorii mi radziła z obi w6 pakach - fajna z długimi źdźbłami, Twoja też swiętnie wygląda - może to ta sama? moja mnie wkurza, bo choć kwitnie, to jest meeega zwichrowana...

Powiem Ci, że u Ciebie obłędnie bujnie Cudownie to stworzyłaś
Pamiętajcie o ogrodach 21:03, 23 lip 2021

Do góry

i zakole Odry

Pamiętajcie o ogrodach 21:02, 23 lip 2021

Do góry

Pamiętajcie o ogrodach 21:02, 23 lip 2021

Do góry

Pamiętajcie o ogrodach 21:01, 23 lip 2021

Do góry

Pamiętajcie o ogrodach 21:01, 23 lip 2021

Do góry
Dziękuję

Raptem 30 km ode mnie jest Stobrawski Park Krajobrazowy, którego jedną z atrakcji jest starorzecze Odry. Na pewno wiosną jest tam ciekawiej chocby ze względu na ptaki, dziś widzeiliśmy tylko bociany, labędzie i czaple siwe, ale i tak było bardzo przyjemnie i urokliwie
A do tego okazało się, ze nasi znajomi maja w samym srodku Parku chatę na wynajm, jesienią tam jedziemy na rykowiska a tak to jest do wynajęcia.

Ogród z plażą 20:38, 23 lip 2021

Do góry
Dragonka napisał(a)
No Aniu, po tych Madzi rysunkach to ja bym miała nie lada problem, bo są bardzo fajne i na pewno jest nad czym myśleć

Baśka, ja myślę że Madzi rysunki są w pełni profesjonalne, trochę szkoda że tak późno, ale jeszcze coś z nich jestem w stanie wdrozyć w życie. Będziemy myśleli przez weekend. A dzisiaj jest już tak:

Ogród z zegarem 20:30, 23 lip 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Przyjechały zakupy!

Zakupy mega fajne, na wypasie I 42 dołki? A ja się nie mogłam zmusić do pięciu ale na usprawiedliwienie powiem, że to dlatego, że nie wiem gdzie przesadzić to co mam wykopać

Zdradzisz w tajemnicy gdzie można dostać takie ładne przywrotniki? Obiecuję, że nie wykupię, bo ja najwyżej kupuję po 3 szt

Jeżówki wzbudziły mój uśmiech, no co one mają w sobie? Takie zwyczajne a jednak tak je lubię! A co to za odmiana taka puchata na pierwszym zdjęciu, taka mocniej różowa niż te, o które Asia pyta?

ogród (nie)Mocy 20:21, 23 lip 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Basia
kawał dobrej roboty
po tych porównaniach najlepiej widać ,ile roboty już zrobione -schludnie ,elegancko i kwieciście ,

No kwieciście miejscami się zrobiło, i to mi się bardzo podoba Porządek tez jest miłą odmianą po dotychczasowym bałagnie.

Rehabilituję się za 'obgadywanie' wcześniejsze moich hortek- Vanilka zaczyna się różowić, na razie na jednym pąku ( i ubrudzona od ziemi, po deszczyku):

Limki się zbierają, chyba też mnie ucieszą:

a takie przyrosty mają ciski po obcięciu na początku lipca- zadziwiają mnie, naprawdę- i moja sympatia do nich rośnie i rośnie:

Ogród z zegarem 20:18, 23 lip 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Jeżówki i budleje

Zdradz co to za jezowki. Cherry Fluff? Idealnie by mi sie korespondowały z Pashminą
Witam wszystkich i proszę o pomoc! 20:11, 23 lip 2021

Do góry
Wrzuciłam lecz nie załączyły się

Teraz się udało dziękuję za checi
Mój ogrodowy pamiętnik 19:29, 23 lip 2021

Do góry
Opryskalam dzisiaj buksy. Co prawda u mnie gąsienic jeszcze nie było ale są w okolicy więc do mnie też pewnie trafią. A swoją drogą u sąsiadów buksy obżarte, u mnie na razie nic. Może to nie buksy .

Zieleń, drewno i antracyt 19:05, 23 lip 2021

Do góry
Cieszę się Alicjo, że się podoba mi też, ale strasznego ogrodowego lenia załapałam. Mam wolny weekend, mogłabym sporo zrobić, ale tak mi się nie chce... Bujam się z książką w hamaku i patrzę jak chwasty rosną i nawet pomidorów podlać mi się nie chce.

Zrobiłam krótką przerwę w bujaniu na obchód, pstryknęłam fotki ulubionej lilii i dalej wracam na hamak.

Przyjemności
Ogród z plażą 18:46, 23 lip 2021

Do góry
ajka napisał(a)
Dziewczyny, nie wiem jeszcze do końca jak, ale dzieje się ... Mój mąż jak zobaczył piny od razu wziął się do pracy

Jak dla mnie -super! Lubię fale i kółka .

Aniu, przypomnisz jakiego masz tu bordowego berberysa?
Ogród długi 18:37, 23 lip 2021

Do góry
Joann napisał(a)
Wczoraj malowałam płot. Dziś jakby rąk nie czuję. To fotki przed "robotą".

Podoba mi się ta rabata (mimo, że sama lepiej się czuję w misz-maszu ).
Piękne masz te hortki i trawy. Takie bujne
Ogród z plażą 18:35, 23 lip 2021

Do góry
Ania
pobawiłam się troszkę -ale ze mnie to marny amator ....jak co ,to pisz ,zaraz te maziaje usunę

ogród (nie)Mocy 18:30, 23 lip 2021

Do góry
Dragonka napisał(a)
Żeby nie było, że ciągle na tematy poboczne nawijam..wczoraj tak zauważyłam, ze jednak moje podwórko się zmieniło. Może nie jest tak jakbym chciała, ale lepiej niż było- nie ma bałaganu, chaosu, i tego..syfu

Tak było jesczze niedawno bo do maja:

tak jest dziś, lipiec:

I Ty mi piszesz, że ja działam szybko?

2 miesiące i taki efekt? WOW.
Że tak powiem, leżę, bo padłam z podziwu! Brawo Ty! I te Twoje czarodziejskie sztuczki .
Ogród z zegarem 18:14, 23 lip 2021

Do góry
Jeżówki i budleje

Przywrotniki

I zdjęcie grupowe

Posadziłam całe towarzystwo plus trochę z zapasów . Dziś 42 dołki .
Trawnik - problem z "muszkami" 18:13, 23 lip 2021

Do góry
Witam, jestem totalny laikiem jeśli chodzi o ogród, ostatnio zamówiłem trawę (około 2 mies. temu) z rolki, wszystko robiłem wg. instrukcji, dzisiaj po kilku dniach wchodzę na trawnik a tutaj cała chmara małych "muszek", jak z tym walczyć? co to jest? W załączniku prześlę kilka zdjęć, nie łatwo było je uchwycić ponieważ latają w te i we w te.

Pozdrawiam

Opis zdjęć:

Zdjęcie zrobione na lampie, dodam jeszcze kilka rozmazanych + zdjęcie trawy, nie wiem czy to można wiązać z obecnością tych muszek

==================================

==================================
Ogród z zegarem 18:12, 23 lip 2021

Do góry
Przyjechały zakupy!
Ale nie hortensje, nie wiem co z tą przesyłką, dziś dostałam kolejne numery paczek do śledzenia . Wysyłają mi wszystko, co mają? Czy coś się stało z tymi paczkami, które wyszły w środę? Nikt nic nie wie. Może w poniedziałek w końcu coś przyjdzie.

A dziś...

Jeżówka

Gaura różowa, niestety tylko 1 szt mieli

Przetaczniki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies