Danusiu dziękuje. Podczytuję czasem u Ciebie a i u Mai widuję ostatnio.Pomysł mi się podoba , w Twoim wykonaniu ta rabata na pewno będzie zachwycająca .Czy niebo tez powstanie?, bo u mnie przypadkiem zrobiło się malutkie niebo.
14.05.2021 Doczekałam się obcięcia czubków tuj. Nie chciałam, żeby rosły wyższe i zasłaniały las za ogrodzeniem. Generalnie nie przepadam za tujami i nie podoba mi się gdy rosną "na dinozaura" Na trawniku widać jeszcze ślady po odwiedzinach kreta
Fajnie żeleźniak jak ufo się unosi piętrowo nad różą
Piękne zdjęcia maczek urokliwy..
Ewo, w sumie to nie wiem jak jest z bodziszkami- ubzduralam sobie, że one są do półcienia i cienia, ale tak postać na zdjęcia.i towarzystwo innych roślin, to jak najbardziej i na słońce się nadają?
Pojechałam po 3 róże a wyszłam z 5, plus ostróżka, hortka na pniu na różankę, krzewuszka biała do narożnika i jedna mała kulka cisowa. Limit na ten sezon wydatków wyczerpany. Doniczek znowu od pyty. Nic tylko kląć. Wejść do ogrodniczego po porządkach w rabatach - duuuuży błąd.
Trafiły do mnie: Boscobel, Jubilee Celebration, Madame Judy Dench, Lady Megginch i Goethe.
O matulu, ile fotek! Będę musiała do nich wrócić na kompie, bo oglądanie z telefonu nie pozwala zauważyć wszystkiego, smaczków szczegółów. Przy tej porcji zdjęć ogród rozciągnął się na hektar niesamowite bogactwo!! Zazdroszczę tych wszystkich ławeczek, zakamarków-u siebie nie widzę zupełnie na nie miejsca ani komfortu/radości z ich ewentualnego posiadania
Cieszę się, że Kaffe Fasset tak udana i pachnąca! Na fotkach jest niesamowita, pięknie zapączkowana. Myślisz, że przeżyje patelnię? Chętnie bym ją kupiła, nawet więcej niż 1 sztukę, ale właśnie głównie patelnia wchodzi w grę. Mam do przesadzenia ze 4 róże w tym sezonie, w tym marnie zachowującą się Kimono, sztuk 2..
Przy okazji tych zdjęć odkryłam nowe czarowne miejsce w Twoim ogrodzie i tylko ten post w całości zacytuję, bo nie umiałabym wybrać z takiej ilości więcej fot, mimo że zasługują