Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Małej Mi 2017 11:14, 28 maj 2021

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Najlepsza rzecz jaką mam i jak mi się w życiu przytrafiła, to moje wnuki

Wspaniała Ekipa i zgrany Team
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:14, 28 maj 2021

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Śicznie, miło Cię widzieć widać jak bardzo kochasz ten ogród i ile radości Ci daje no i miłość wzajemna. Ale pachnie , ale wzrok mój przykuły te czosnki na baczność stojące i jak pięknie kwitną, wpasowałaś je tam perfekcyjnie.Zdrowia, słoneczka Ci życzę Pozdrawiam
Dziękuję Ogród bardzo lubię, jest moją wielką pasją, tylko nie jestem pewna czy on mnie lubi. Właśnie przyczepiło mi się 2 kleszcze i będę miesiąc na antybiotyku i na słoneczko nie wolno wychodzić.
Czosnki bardzo lubię, kilka lat temu zamówiłam przeróżne, niestety nie wszystkie odmiany mam. Coś im u mnie chyba nie spasowało. Te co zostały ładnie mi przyrastają i to mnie cieszy.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:10, 28 maj 2021

Do góry
kasiek napisał(a)
Oho ho Agacia leczy ból cudeńkami - super zakupy, nie ma jak zielony odstesowywacz

Zgadza się
Ja mam tak w domu i w ogrodzie
Czy Wy tak samo leczycie uzależnienie od zielonej choroby?

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:06, 28 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Nie wiem czy pisałam obecnie nasiona są w lodówce.
Wg opisu na paczkach pisze tak aby nasiona dobrze i rowno wschodziły po wysianiu trzeba je przetrzymać w chłodnym miejscu do 10 stopni przez tydzień czasu a następnie wystawić do ciepła.
Więc tak pomyślałam, że lodówka bez ziemi też może być w sobotę wysieje w glebę.

U mnie w zeszłym roku naparstnice pięknie piwschodzily kupiłam nasiona. Część posadziłam na stałe miejsce we wrześniu część do doniczek i stały w foliaku i wiosna wysadzilam na stałe miejsce. Już wysokie bardzo ładne z kwiatem.
Naparstnice są 2 letnie ale jak liczyć te lata czy poprzedni rok to już się liczy czy lata kwitnienia.

Dziwna sprawa tyle razy kupowałam naparstnice okwitła, na drugi rok śladu po niej nie było.
Dorotko jak to jest napisz.

Pewnie mama widzi świeżość ogrodu po tej byle jakiej wiośnie. Moim zdaniem każdy miesiąc jest inny. U ciebie zawsze pełno kwiatów.
Nie przechłodziłam swoich, a to co mi się pojawiło to niezapominajki. Kupię jeszcze raz nasiona i przechłodzę w piwniczce, tam jest zimno.
Naparstnice już pikuję do dużych, niskich donic. Pierwszy rok liczy się od wysiania, one urosną do pewnej wielkości i tak przezimują. W następnym roku rosną i wypuszczają pędy kwiatowe. Po kwitnięciu, albo wyrywasz, albo pozostawiasz, żeby się wysiały. Naparstnica od wysiania nie zakwitnie Ci w tym samym roku, dlatego jest dwuletnia.

Pachnący różami, malowany bylinami 10:59, 28 maj 2021

Do góry
ewsyg napisał(a)
Są tez zapachy

Rodki coraz śmielej

i

Piękny lilak.
I rodki masz takie kwitnące
No piękne one są
W ogóle piękna masz wiosnę
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:57, 28 maj 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Urokliwe miejsce na kawkę i ciasteczko, tylko usiąść i rozkoszować się zapachem bzów.... Cudnie.
Kolorowo u Ciebie i radośnie, jak widać na zdjęciu, piękny ogród, piękna Ty.
Pozdrawiam!
Dziękuję zapach moich bzów wabi wiele owadów, niestety tych groźnych też. Zdajesz sobie sprawę, że wstawiłam tylko te zdjęcia, na których wyszłam jako tako. Mój syn twierdzi, że jak się zrobi 100 zdjęć to jest szansa, że 10 będzie przyzwoitych.
Dziś zasypię Was orlikami i dziewannami, właśnie są w najlepszej fazie rozkwitu.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:50, 28 maj 2021

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ten stoliczek pod bzami to bardzo dobry pomysł
Dziękuję zapach bzów jest dla mnie zapachem wiosny i bardzo go lubię.

Przedpłocie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:47, 28 maj 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

O mamciu, jak u Ciebie pięknie Czy Twój ogród można zwiedzać ?
Ogród Basi i Romka 10:35, 28 maj 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
I jeszcze drzewka w rozkwicie

Ale piękny widok, marzenie

Podglądam szklarnię, powiedz mi, czy pomidorki jakoś specjalnie podwiązujesz, czy normalnie, pętelka i do góry. Gdzieś czytałam, że się jakimś specjalnym węzłem obwiązuje.
Ogród Małej Mi 2017 10:24, 28 maj 2021

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Azalie i rh wystartowały, gonią stracony czas..

Cudowności Zazdroszczę Ci wnuków, a jeszcze pomocnik w ogrodzie. Toż, to skarb
Mały domek z ogródkiem 10:16, 28 maj 2021

Do góry
Marta_80 napisał(a)
Przedogródek :

Trawka wow i wszystko inne też. Klony śliczne korony mają.
Mały domek z ogródkiem 10:15, 28 maj 2021

Do góry
Marta_80 napisał(a)
Taras prawie skończony, trzeba tylko pomalować i dosiać trawę.
Martka, tak ten buk płaczący jest zdecydowanie za blisko tarasu i wymaga przesadzenia.
Wyszło tak:

Buk docelowo osiąga około 3 metrów średnicy. Możesz go trochę podnieść, bo wygląda jak jakiś garbusek Nie jest to skomplikowana operacja
Marta nie sadź drzew z trawie, zabierz się za to kompleksowo - czyli najpierw zaplanuj rabaty a dopiero później sadź rośliny.
Mały domek z ogródkiem 10:15, 28 maj 2021

Do góry
Marta_80 napisał(a)
Przedogródek :

Trawka wow i wszystko inne też. Klony śliczne korony mają.
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:06, 28 maj 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Za mną wspaniałe 3 dni, urodziny synka, bardzo udany dzień mamy, fajne spotkanie z ogrodniczkami. Mimo psot pogody, jakoś się udało te majowe dni wykorzystać.

To zdjęcie dedykuję pewnej ,,życzliwej osobie" i zapewniam że u mnie wszystko ok, w każdym aspekcie, głowa pracuje, problemów innych brak, może ona je ma.

święto mamy extra
moje dzieci i wnuki, synowa są wspaniałe
szkoda że maj nie rozpieszcza, zabrakło nam gier planszowych, które wszyscy uwielbiamy
jejku, coraz mniejsza jestem, jeszcze tylko wnusio mnie nie przegonił

i odpowiedź rodzinna na ,,życzliwy post"

bardzo fajna ekipa, widąć żę humory dopisują,
Ogród Małej Mi 2017 10:03, 28 maj 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Zdolny wnuczek, piękna babcia! Ogród do podziwiania! Gratuluję.

Z Twoich ust po potrójny komplement

A To sławetna piwonia od Pani co wysłała list bez adresu do mnie z zapiskiem "Ogród Małej MI w Rzeszowie" I doszło

Piwonia rośnie cudownie, szczerze dana Jest już wielka, na foto nie widać ..

Ogród długi 10:02, 28 maj 2021

Do góry
Joann napisał(a)
Kupiłam ostatnimi czasy sześć dereni: trzy Elegantissima (z lewej) i trzy Ivory Halo (z prawej).

Elegantissima dorasta do 3 m wysokości i podobnej lub większej szerokości. Pędy wzniesione, dolne gałęzie pokładają się na ziemi.
Ivory Halo dorasta do 1,5 m wzwyż i wszerz. Początkowo rośnie kuliście, później jest płaskokulisty.

Planuję wsadzić Ivory Halo przy tujach na końcu działki, Elegantissima przy ścianie garażu w cieniu. Tego pokładania się trochę obawiam, ale zaryzykuję. Ten rok zaliczam do eksperymentalnych

fajnie, mam szczepione ale krzaki też bedę.
Złamany wierzchołek / formowanie wierzchołka - Sosna czarna "Oregon Green" 09:59, 28 maj 2021

Do góry
Cześć, to moje pierwsze kroki na tym forum i nie wiem czy piszę w dobrym miejscu.

Ale mam pewien problem z sosną czarną "Oregon Green", którą wsadziłem w tamtym roku. Jednak przed wsadzeniem, gdy wyciągałem ją z samochodu, złamałem główny pęd wierzchołkowy. Jak się można było spodziewać sosna odbiła z bocznych i teraz można powiedzieć, że są dwa, które konkurują o to, który z nich zostanie tym głównym. I tu moje pytanie, czy powinienem coś z nimi robić czy zostawić tak jak jest i czekać? Dodam też, że w miejscu tego złamanego zaczął wyrastać kolejny pęd, jednak jest dużo niżej niż tamtoroczne (widoczne na zdjęciu). Zastanawiałem się czy może usunąć/odłamać zaznaczone "X" dwa wierzchołki wraz z bocznymi, żeby dać szansę temu środkowemu i przywrócić poprzednią oś drzewa, aby nie było sytuacji, że drzewo zamiast pokroju stożkowego, będzie miało pokrój "widlasty".

Wg mnie jest to piękna sosna, a bardzo chciałbym ją utrzymać w formie z jednym pędęm wierzchołkowym zamiast kilku tworzącego "bocianie gniazdo". Dlatego bardzo proszę o poradę kogoś, kto ma większe pojęcie na ten temat niż ja.

Ogród długi 09:59, 28 maj 2021

Do góry
Joann napisał(a)
nyna76, Agatorek à propos srok to moja rabatka przed donicą skończona, hakonki wsadzone. Bryła korzeniowa poruszona, woda i kora w dołku są. Ale spokojnie mokro nie miały, zrobiłam to w wersji light Sadzonki podzieliłam na dwie. Efektu w tym roku nie będzie, ale poczekam sobie.

A tu moje puzelki. Ponieważ koszt gabionów przerósł moje oczekiwania, a że Polak potrafi to też wiecie, wymyśliłam sobie ściankę z paneli ogrodzeniowych. Spojrzenie na zakres prac. Rabata ośmiometrowa z klonami zyska tło z korą kamienną.

Początki prac. A dziś jeszcze maluję balustradę, także końca nie widać.

Super robota, Twoje hakonki wyglądają duzo lepiej niż moje a ścianka gabionowa własnego wykonania będzie the best, pracuś z Ciebie. podziwiam
Ogród Małej Mi 2017 09:59, 28 maj 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Wnuczek bardzo zdolny, pochwała się należy!
Zdjęcie fantastyczne!!!

Przede wszystkim pracowity i ogrodowowo zakręcony

Ogród Małej Mi 2017 09:58, 28 maj 2021

Do góry
Agania napisał(a)
Piękny portret dostałaś babciu

Najlepsza rzecz jaką mam i jak mi się w życiu przytrafiła, to moje wnuki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies