kochana miło mi
co o tulipanów nie wykopywałam póki co, z tego co widzę jednym tulipanom to nie przeszkadza inne kwitną gorzej... zapewne lepiej by kwitły gdyby się je wykopało, ale jest to dość czasochłonne...
też tak mam nie wiem które są najciekawsze, może dlatego jest ich taka różnorodność Dzisiaj rozmawiałam sobie z Martą i patrzyłam przez okno i zachwycałam się pomarańczowymi pełnymi,a za chwilę patrzyłam na te różowe pełne z drugiej strony domu i myślałam to samo
Polinka, Kasik ja żadnym autorytete w cięciu nie jestem, ba będę to robiła pierwszy raz Myślałam że nigre tnie się jak inne drzewa na końcówce zimy, jednak Danusia mnie wyprowadziła z błedu i powiedziała, że tnie sie po kwitnieniu, czyli maj-czerwiec najpóźniej. Będę cieła na tzw oko każdą gałązkę by się zagęściła bo póki co gałązki porosły jak głupie i mają z 1-1,5 długości.
zapraszam do mnie, bo może nie do końca to te same są [choć na moje oko tak....]. Ja zamawiałam na allegro, to wydaje mi się ze przez przypadek je dostałam, bo niby czemu miałabym żółte z fioletem mieszać...
Pięknie u Ciebie!! te wielkie pełne tulipy są boskie - aż przed ekranem się do nich uśmiechałam kompozycje doniczkowe prima!!