Małgosiu mam swojego kregarza ale dziekuję za chęci
a ogród..no coż duuużo sie zmieniło..głównie na różance
sierpień 2015
luty 2016
marzec 2016 - przymiarki bo róże przysłano
2 marzec najlepsza decyzja roku podjęta
i dziś
a w tym tygodniu dojdzie jeszcze na całości kompost
przepisowo super staram się delikatnie z wyczuciem. zastanawiałam się czy nie za wcześnie to robię ale niektóre pedy właśnie już "zmężniały" i bałam się ze potem będzie za późno, że nie bedą takie giętkie
poszalałam fajny plan wrzuciłaś to w paint moment idzie
czyli linia rabat moze tak na prosto jak na pierwszym rysunku?
a co myslisz o włączeniu studni do rabaty?
Monika w ogrodzie na wierzchu taka szara ziemie, piaskowa rzeczywiście a glębiej miejscami glina. to żeby nie było niesortu nie dam
nie wkurzasz mnie jęsli juz to tym że za rzadko mnie odwiedzasz
Renia oszczadzam się na ile tylko moge wytrzymac.. popiołu nie zostawiłam :/ ale zaraz, zaraz M pali na ciepłą wodę stęple sosnowe(pozostalosci po budowie), może być z niego popiół?
Z tym urlopem to wszystko poszło nie tak jak planowałąm...ale cóż, los funduje nam różne niespodzianki ...i te miłe ...i te niemiłe
Ale za dobre słowo dzieki wielkie Aniu
pod domem same hortensje a między nimi i żywopłotem z choiny stożki i rozsypane kulki i po calości runianka?
mozna by to powtórzyc po drugiej stronie wjazdu
dobra, dobra kumam. róże odpadają. to jak mało trawnika to może taka linia rabat?skosy jakieś dziwne sa..i studnie dobrze by bylo wkomponować np w hortki ktore ją zaslonia. a 2m szer rabaty to wcale nie dużo np. na hortki podsadzone bukszpanem
hahahhahah nic z tych rzeczy, eMuś tylko dzwiga ja sadzę jakby co
Renia tak lawenda od Lutki, obsadzam reszte tarasu bo wokoł ma być sama lawenda. juz mam komplet sadzonek, co 50cm będę sadzić, podobno ok..
jutro jak mała bedzie spała to zrobię mix niesortu z kompostem i lecę z tematem. potem muszę zacząć powoli robic generalne porzadki przed chrzcinami :/
tutaj przymiarki
mała tak ucieka jak tylko sie taras otworzy ze aż buty gubi
Po prawej nie ma chodnika bo my do domu wchodzimy bocznym wejściem. Nie zaznaczyłam na planie ale drugie wejście z którego my korzystamy jest w tym małym prostokącie przyklejonym do domu.
Główne wejście jest tylko dla gości.
Nie dopisałam jeszcze ze chce zmniejszyć ilość trawnika na froncie na tyle na ile to jest możliwe
Dokładnie Aniu, choiny front.Aureospicaty lewy bok. Za brzoza , przy cisie.
Front mam od północnego wschodu dokładniej lewy dolny róg wiec trochę słońca rano i po południu.
Brzoze tez myślałam podsadzić hostami.I wszystkie kwadraty w obwódkach bukszpanowych lub trzmielinowych. Raczej tych biało/zielonych niż żółtych.
Róż nie będzie wcale. Nie moja bajka Raczej nastawiam się na zimozielone i trawy.Trzmieliny,hortki, cisy, bukszpan, iglaki. Takie ogrodowiskowe top 10.
Ja chce się zająć przedogrodkiem bo mnie denerwuje ten bałagan. I brak prywatności. W tym roku tylko zywoplot pewnie dam rade obsadzić. Reszta w następnym roku.