Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 19:49, 07 sie 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Fachowo przygięte roże, nowe lawendy, kwitnące krzaki pieknych róz...coraz ładniej u ciebie Aniu
Z kręgosłupem nie ma żartów, ja w takich razach ( a trafie mnie tak z raz na rok) lecę do mojego zaprzyjaźnionego pana masażysty i biore z 5-6 masaży codziennie po jednym co najmnie półgodzinnym i odpuszcza mi...może warto sie rozejrzec za masażysta w twojej okolicy, albo dam ci namiary na moego ale od ciebie to kawał drogi....
Trzymaj sie !

Małgosiu mam swojego kregarza ale dziekuję za chęci
a ogród..no coż duuużo sie zmieniło..głównie na różance
sierpień 2015

luty 2016

marzec 2016 - przymiarki bo róże przysłano

2 marzec najlepsza decyzja roku podjęta

i dziś

a w tym tygodniu dojdzie jeszcze na całości kompost
Ogród z pergolą 19:38, 07 sie 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Nawet nie wiedziałam że jest jakiś przepis na wyginanie róż na pergoli. Szok.

ja tez nie...intuicyjnie zrobiłam najbardziej poziomo udało sie
Ogród z pergolą 19:37, 07 sie 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Aniu, róże przyginasz przepisowo Tylko uważaj, żeby się nie złamały.

przepisowo super staram się delikatnie z wyczuciem. zastanawiałam się czy nie za wcześnie to robię ale niektóre pedy właśnie już "zmężniały" i bałam się ze potem będzie za późno, że nie bedą takie giętkie
Skarbonkowy ogródek 19:32, 07 sie 2016

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Aniu, aleś poszalała. Dziękuję Ci bardzo za chęci.

Musze coś dopisać odnośnie mojego planu bo wyszło przy okazji Twoich propozycji.

Po pierwsze: skupmy się najpierw na wytyczeniu samych linii rabat. Nasadzeniami będę się zajmować później. Bedzie łatwiej

Trawnik - chce zmniejszyć ale nie zlikwidować całkiem. W zamyśle ścieżkami umożliwiającymi obejście całego domu ba być trawnik. Na szerokość schodów 1m i pasek przed schodami tez 1 m.

Tak na szybko namazałam mniej więcej o co mi chodzi.

poszalałam fajny plan wrzuciłaś to w paint moment idzie
czyli linia rabat moze tak na prosto jak na pierwszym rysunku?

a co myslisz o włączeniu studni do rabaty?
Ogród z pergolą 13:58, 07 sie 2016

Do góry
Monika w ogrodzie na wierzchu taka szara ziemie, piaskowa rzeczywiście a glębiej miejscami glina. to żeby nie było niesortu nie dam
nie wkurzasz mnie jęsli juz to tym że za rzadko mnie odwiedzasz
Renia oszczadzam się na ile tylko moge wytrzymac.. popiołu nie zostawiłam :/ ale zaraz, zaraz M pali na ciepłą wodę stęple sosnowe(pozostalosci po budowie), może być z niego popiół?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:43, 07 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
macham niedzielnie przy kawce ja juz siedzę wiesz?? wspaniała pozycja...

Ciesze się, że już jest lepiej Ale Aniu naprawdę taki dysk to nie przelewki ... nie planuj sobie tyle roboty ... a jeśli już poproś eMa o pomoc
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:36, 07 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
hej nocny Marku
czytam że wypoczywasz,super należy się pamietam gdy ja w logistyce pracowałam,urlop to był jakby mi ktoś nagle słuchawki z uszu zdjął...ulga...
wypoczywaj kochana !

Z tym urlopem to wszystko poszło nie tak jak planowałąm...ale cóż, los funduje nam różne niespodzianki ...i te miłe ...i te niemiłe
Ale za dobre słowo dzieki wielkie Aniu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:22, 07 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
znowu spotkanie...o nie...halo grupa łódzka budzimy sie laseczki, wrocławianki nas przeganiają z zażyłością !
zazdro...

No no Ania Ty to się najpierw wykuruj
Ogród z pergolą 13:17, 07 sie 2016

Do góry
niewiem jaki to niesort, w kolorze taki piaskowy raczej niz granitowy..
Ogród z pergolą 13:11, 07 sie 2016

Do góry
Monika zaraz zrobię fotke mojego niesortu ok?
Skarbonkowy ogródek 13:10, 07 sie 2016

Do góry
albo takie coś https://pl.pinterest.com/pin/166422148708756904/
graby frans f. w prostokatach żwirowych, ciekawie by się zrobilo

i wokół runianka z hostami i hortki z bukszpanem
Skarbonkowy ogródek 13:08, 07 sie 2016

Do góry
Ogród z pergolą 12:59, 07 sie 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Ania, jakiego niesortu? Pod lawendę? To nie granitowego mam nadzieję? Granit jest kwaśny.

a ja wiem jakiego, robię jak pisalaś na blogu. mam niesort co wypelniali fugi w kostce granitowej
Ogród z pergolą 12:53, 07 sie 2016

Do góry
swany w lawendzie i swany w rozchodniku

pytanie do specjalistek od róż, dobrze przyginam pędy do obelisku? najbardziej pozioma jak się da tak?
Skarbonkowy ogródek 12:52, 07 sie 2016

Do góry
pod domem same hortensje a między nimi i żywopłotem z choiny stożki i rozsypane kulki i po calości runianka?

mozna by to powtórzyc po drugiej stronie wjazdu
Skarbonkowy ogródek 12:49, 07 sie 2016

Do góry
dobra, dobra kumam. róże odpadają. to jak mało trawnika to może taka linia rabat?skosy jakieś dziwne sa..i studnie dobrze by bylo wkomponować np w hortki ktore ją zaslonia. a 2m szer rabaty to wcale nie dużo np. na hortki podsadzone bukszpanem
Ogród z pergolą 12:38, 07 sie 2016

Do góry
hahahhahah nic z tych rzeczy, eMuś tylko dzwiga ja sadzę jakby co
Renia tak lawenda od Lutki, obsadzam reszte tarasu bo wokoł ma być sama lawenda. juz mam komplet sadzonek, co 50cm będę sadzić, podobno ok..
jutro jak mała bedzie spała to zrobię mix niesortu z kompostem i lecę z tematem. potem muszę zacząć powoli robic generalne porzadki przed chrzcinami :/
tutaj przymiarki

mała tak ucieka jak tylko sie taras otworzy ze aż buty gubi
Skarbonkowy ogródek 12:27, 07 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
a po prawej stronie masz jakiś chodnik z parkingu do domu?

Po prawej nie ma chodnika bo my do domu wchodzimy bocznym wejściem. Nie zaznaczyłam na planie ale drugie wejście z którego my korzystamy jest w tym małym prostokącie przyklejonym do domu.
Główne wejście jest tylko dla gości.

Nie dopisałam jeszcze ze chce zmniejszyć ilość trawnika na froncie na tyle na ile to jest możliwe
Skarbonkowy ogródek 12:23, 07 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Asia plan fajny, troche mi się gwiazdki choiny pitolą z gwiazdkami aureospicaty ale ze jestem na bieżąco to wiem gdzie co chcesz front choiny, lewy bok tuje prawda?
pod brzozą moze hosty? bo tam cień pewnie jest? front domu jest od poludnia? jak tak to może rozanki wokoł szkodów? z trzmielinami na pniu i kulkami buksowymi w nogach lub obwódką, żeby wiosną po przycięciu róz łyso nie było. i cebulowe ofkors mi do Twojego domu róże bardzo pasują...moja babcia miała podobny i wlaśnie kojarzę z dzieciństwa że był utopiony w różach...
pomysl z umbrami fajny choć ja wychodze z załozenia ze najpierw zrobię ogród a potem przedogródek ze względów finansowych. ale ja mieszkam na uboczu to mi to rybka co mam przed ogrodzeniem, może z czasem będę i o tym mysleć...

Dokładnie Aniu, choiny front.Aureospicaty lewy bok. Za brzoza , przy cisie.
Front mam od północnego wschodu dokładniej lewy dolny róg wiec trochę słońca rano i po południu.

Brzoze tez myślałam podsadzić hostami.I wszystkie kwadraty w obwódkach bukszpanowych lub trzmielinowych. Raczej tych biało/zielonych niż żółtych.

Róż nie będzie wcale. Nie moja bajka Raczej nastawiam się na zimozielone i trawy.Trzmieliny,hortki, cisy, bukszpan, iglaki. Takie ogrodowiskowe top 10.

Ja chce się zająć przedogrodkiem bo mnie denerwuje ten bałagan. I brak prywatności. W tym roku tylko zywoplot pewnie dam rade obsadzić. Reszta w następnym roku.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:19, 07 sie 2016
Do góry
anna_t napisał(a)
Monika fajnie masz Toszka moze coś tam fachowego podpowie ale wedlug mnnie to juz jest super..

Nie ukrywam, że liczę na podpowiedzi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies