Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:46, 13 maj 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Pamiętasz odmianę tego bzu? Kolorystyka dla mnie idealna. I ta gęstość kwiatów.

Jestem pod wrażeniem ilości i różnorodności kwitnących.
Pachnący różami, malowany bylinami 12:41, 13 maj 2025

Do góry
ewsyg napisał(a)
Edytko, te roślinki przy ścieżce wciąż kwitną.

Magda, napisałam priv.

Odrobina dzisiejszego poranka.

Jakie ładne. Uwielbiam taką kolorystykę. Fajnie mieć miejsce gdzie można jednoroczne sadzić. Nie posiadam takiego i bardzo zazdroszczę. Masz też masę innego kwitnienia. Aż się dziwię, przy tak niskich temperaturach
Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 11:40, 13 maj 2025

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 11:36, 13 maj 2025

Do góry
I reszta porannych widoczków . Zobaczcie ile mam cienia!
Zieleń, drewno i antracyt 10:51, 13 maj 2025

Do góry
Juzia napisał(a)
Ale tu ładnie!
I tak sielankowo... swojsko trochę Chce się zostać na dłużej i posiedzieć gdzieś w kącie
Lipy nie masz?

Taki było założenia. Na wsi, to po wiejsku
Oczywiście jest i lipa
Lipa wonna - na razie jeszcze nie super duża(niecałe 3m) ale przyrasta bardzo ładnie.
Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 10:50, 13 maj 2025

Do góry
Kalaminty dla Magarka:
Marvelette (na pierwszym planie, na drugim do porównania kuklik) i Blue Cloud (trzy kępki, oczywiście każda innej wielkości)

Zieleń, drewno i antracyt 10:26, 13 maj 2025

Do góry
Magara napisał(a)
Fajna poranna rundka I pogoda dopisuje

Co masz takiego puchatego w skrzyni na pierwszym zdjęciu?
No i nie ukrywam, że ciekawa jestem ile u Ciebie skrzynie wytrzymały i co planujesz dalej - mam ten sam dylemat

O fenkuł pewnie Ci chodzi.
W zeszłym roku miałam cały pas, bo nieopatrznie kilka razy wysiewałam. Zawładnął połową skrzyni i zacieniował resztę. W tym zostawiłam "pęczek"

Skrzynie były robione w marcu 2017. Na ich miejsce chciałabym nowe, ale o połowę niższe.
Muszę jeszcze coś na krety wykombinować, bo w tym roku do jednej (mimo siatki) wlazł mi cwaniak i ma niezłą wyżerkę... na własne oczy widziałam jak łapał uciekającą dżdżownicę. Przy okazji sporą część warzyw powyrzucał na wierzch. Kupiłam odstraszacze dźwiękowe, ale potrafi wyleźć zaraz koło nich...
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 10:01, 13 maj 2025

Do góry
Królowe przyjechały

Po pracy będziemy się bawić z ulami
Malutki pod lasem 09:26, 13 maj 2025

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Agata, no miło, że moje pojawienie się sprowokowało Twoje

Ewa, dziękuję bardzo Fakt, energii mi nigdy nie brakowało, ostatnio trochę mnie przystopowało dużo spraw, ale jeszcze chwilę mam nadzieję i wrócę do dawnego trybu życia.

Patrycja, tak to kule ze starych żyrandoli, część gdzieś mi tata zdobył na jakimś targu, żałuję bardzo, bo miałam jeszcze jedną, taką największą, ale potłukłam Niczym nie były smarowane, po prostu zalane betonem, stały dość długo, chyba z miesiąc, co jakiś czas polewałam wodą, potem młotkiem potłukłam klosze i wyszły kule Królową betonów na Ogrodowisku była Polinka, niestety chyba jej wątki uśpione.

A ogólnie, to chciałam tylko powiedzieć jeszcze, że jestem trochę ponad trzy tygodnie po mojej operacji na oczy, jeszcze się wszystko stabilizuje, dużo kropli nawilżających używam, ale wróciłam w zeszłym tygodniu już do pracy zawodowej, chodzę i czytam bez okularów, chyba jest ok, zobaczymy po kontroli Ciężkich rzeczy nadal nie podnoszę i nie pracuję z głową w dół. Jeszcze trochę do powrotu do pełnej sprawności.

fajny pomysł z kulami, wyglądają ciekawie
Szklarenka i mnie weszła w oko, jaka duża? Już tam masz coś posadzone?
Kukliki piękne, ja też od jakiegoś czasu zachwycam się tymi kwiatami

Zdrowia życzę, niech się oczka zagoją porządnie
Moje miejsce na ziemi -początek 08:09, 13 maj 2025

Do góry
Powojnik Jan Paweł II jakiś taki mały przy ziemi... ale kwitnie
Wymarzony sielankowy ogród..... 07:46, 13 maj 2025

Do góry
Kordina napisał(a)

Dzięki ten mnie zauroczył

Kolorystykę ma obłędną

Piercy Wiseman też ładny, też polecam

Wzgórze chaosu 07:34, 13 maj 2025

Do góry
Iwonka napisał(a)

Iwonka a co to? Kukliki robią super robotę, a ta wisteria to ilu letnia?
Glina i zielsko 07:25, 13 maj 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)
Na rogach rabaty kortowej wbiliśmy pręty jako zabezpieczenie roślin podczas ciągania węży. Dziś dokupiłam buteleczki żeby te pręty zabezpieczyć i sobie krzywdy nie zrobić.
.

Ależ to fajnie wygląda, chyba zgapię
Muszę tylko poszukać buteleczek.

Ogród z plażą 07:14, 13 maj 2025

Do góry
ajka napisał(a)

W tle mebelki, które mój eM poskładał mi z palet. Siedziska i stół będą jeszcze przetarte po malowaniu.

Taras i okolica prezentuje sie bardzo elegancko. Nie wiem czy by mi sie z takiego chciało schodzić i robić cokolwiek.

Placyk z mebelkami fajny. Zawsze można sie nieco oddalić od familli i miec wszystko na oku.

Bardzo Ci wszystko już porosło. A widac to po rabacie zwłaszcza tej owalnej przed domem i po drzewach.
Przepięknie masz.
Kaszubskie piaski 07:12, 13 maj 2025

Do góry
Magara napisał(a)
Beata, jest piątek, więc pewnie jesteś już na działce. Jak sytuacja u Ciebie po przymrozkach?
Mam nadzieję, że bez szkód

Magarku oto raport z przymrozków w Kaszubskich Piaskach. Spędziłam weekend na działce. W niedzielę rano obudziłam się bardzo wcześnie i popatrzyłam przez okno. Świat pokrywał szron, rabaty były białe, czereśnia smętnie zwinęła liście, termometr pokazywał -2 C. Pomyślałam sobie parę niecenzuralnych słów i zasnęłam ponownie. Kiedy wstałam po 8 za oknem ponownie była wiosna.

A teraz straty: liźnięte mrozem są hosty, sadzonka akantu, trochę kwiaty jabłoni, zmarzły miskanty i rdest himalajski. Śliwki mają zawiązki ale wyglądały w porządku. Okaże się potem jak będzie z owocami. Reszta przeżyła.

Sąsiedzi powiedzieli, ze w tygodniu było nawet -4 C.

Bardziej martwi mnie susza.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:55, 13 maj 2025

Do góry
Niestety sie skusilam na zakup przez internet
I jak zwykle ceny normalne, szkolkowe
A roślinki najmniejsze z mozliwych
Trzrba chuchac i dmuchac moze za 5 lat cos bedzie
No nie, nic wiecej nie zamawiam
U mnie takie mikrusy sobie nie poradza
No ale posadze
Moze ktos mi tylko podpowie jak to posadzic
Czy ta „karpa” ma byc na wierzchu czy zakopac ?

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 06:46, 13 maj 2025

Do góry
Mi tez sie bardzo podoba

sylwia_slomczewska napisał(a)
Tu też mam w mocnych barwach. Madzi się bardzo spodobało zestawienie tego fioletu z pomarańczem pączków, w pełni kwitnienia jest czerwona

Wymarzony sielankowy ogród..... 00:11, 13 maj 2025

Do góry
Monia81 napisał(a)

Bożenko to tzw. rodki z serii królewskiej ten o którego pytasz to rh Władysław Łokietek

Dzięki ten mnie zauroczył
Wzgórze chaosu 23:54, 12 maj 2025

Do góry
Wzgórze chaosu 23:54, 12 maj 2025

Do góry
Cudny kuklik, najprawdopodobniej Bohema Pink. Duże kwiaty o niesamowitym kolorze.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies