Tulipanowiec ładny, duży na żywo musi pięknie wyglądać, jak kwitnie W Arboretum widziałam kwitnące, ale były tak wysokie, że kwiaty słabo było widać, za wysoko
Tak Basiu wielkie to drzewa i kwiaty mało widoczne ja też żebym posadziła w mniej przechodnim miejscu to było by szersze od dołu bo przyrosty wychodzą z ziemi dodatkowe ciągle trzeba ciąć ale cieszę się , że je mam atrakcją są kwiaty ale i liście jesienią kształt i kolor żółty .
Fakt, że potrzebuje miejsca .
Przepiekny ten biały tamaryszek.
U mnie już różowy przekwitł i teraz następuje coś, czego najbardziej nie lubię. Opadanie kwiatów. Zasypane wszystko wokól.
A potem kolejny etap jak opadają listki.
Ale poza tym to super drzewko
Dziękuję Gosiu tak masz rację nie jest to przyjemne te drobinki zwłaszcza w wietrzne dni ale cóż warto się pomęczyć dla tej pięknej mgiełki koloru ... A te listki to dopiero na jesień będą się sypać to jeszcze trochę damy radę .
Hej Bożenko bardzo lubię właśnie takie miniaturki kwiatki w środku kosmate . Mam białe i niebieskie i malutki krzaczek różowej zobaczymy czy się rozrośnie bo inne już pomału roznoszę po ogrodzie
A widzisz to u ciebie białe też gorzej się przyjmują już myślałam że uszkodziłam jak dzieliłam
Teraz mam większą kępę białego i boje się ruszyć żeby nie zniszczyć haa