Nie fajna sprawa... Ale ja bym chciała mieć tak ogarnięte ja u Ciebie kiedy nie masz. Póki co nie mam szans. Przegrywam z nawłocią i wieloma innymi. W tym tygodniu wysadziłam większość z siewów i obszarpałam wczoraj najstarsza bylinówkę tą za oczkami przed ogniskiem i dzisiaj znowu ręką nie ruszę. Może kolejna w przyszłym tygodniu.... Jak podleczę Jeszcze mi zostało pięć rabat i podwórko znowu. Mietlica już kwitnie, i podagrycznik też zaczyna. Wczoraj szarpałam trawsko mojego wzrostu...
Bardzo się zagęściły nasadzenia na froncie. Rabaty z tyłu domu przepięknie wyglądają. Derenie gwiazdorzą, a warzywnik zachwyca. Dbaj o siebie. Z ciśnieniem nie ma żartów.
Monia, a co to tak kwitnie? Usiłowałam powiększyć, ale w domysłach nie pomogło
Pęcherznica to może???
Zdrowie najważniejsze Bez tego nie ogarniemy. A z drugiej strony, to, że ogarniamy, to też samo zdrowie Lepiej chwasty rwać, niż siedzieć przed telewizorem
Sylwuś ja jednak mam trochę mniej powierzchni o Waszej i bez górki no jeszcze na głowie macie remoncik i opiekę nad babcią, wszystkiego nie da się ogarnąć, w końcu doba ma parę godzin dbaj o siebie i nie przeciążaj się.
Pobiegałam dzisiaj dla odmiany z aparatem, pomiędzy jednym a drugim deszczem
Na tarasowej do wycięcia już mam kwiatostany bruner, tulipany do wykopania kosmatka śnieżna teraz tymi białymi, delikatnymi kwiatostanami cieszy, parzydła zaraz zaczną
Tak cieszą już te rabaty bardzo, nabrały masy i w końcu gąszcz na nich
dereniowa jest rabatą bezproblemową, połączyłam na niej derenie Elegantissa, gdzieniegdzie pęcherznice czerwone, tawuły Grefsheim i nipońską White Carpet, która teraz kwitnie
Tak to ta zwykła pęcherznica, stwierdziłam, że przed domem mam żywopłot z derenia, pęcherznic i tawuł, to w sadzie zrobię żywopłot z przewagą pęcherznicy i gdzieniegdzie wcisnę derenie
Kilka innych widoczków moje ukochane hosty, mam ich już ponad 80 odmian, właśnie sobie znaczniki zamówiłam, bo muszę sprawdzić, które z kupionych przetrwały a które się ewentualnie straciły np. przez mrówki, bo 2 hosty na pewno tak straciłam...
Jarzmianki jakie dostałam od Edytki Linsay, szkoda, że już nie pokazuje co tam u niej w ogrodzie słychać. Rozrosły się fajnie, za chwilę dołączą liatry, już łany lasek z nich się zrobił tutaj na klonowej też tulipanki mam d wykopania