Dzień dobry, Widziałam w niektórych wątkach, że są wklejone takie zdjęcia obok siebie. W jaki sposób je tak wkleić? Będę wdzięczna za pomoc
Ja piekę tylko pierniczki i ciasteczka orzechowe. Ciasteczka orzechowe to przepis mojej Babci, są przepyszne i rozpływają się w ustach. Piekę je tylko raz w roku i nazywamy je rogaliki bożonarodzeniowe, bo maja taki własnie kształt Pierniczki z tego przepisu składniki: 5 szklanek mąki 1,5 szklanki cukru pudru 1 szklanka miodu 1 jajko 3/4 kostki margaryny, ja daję Kasię 3 łyżki przyprawy do piernika 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej sposób przyrządzenia: Masło rozpuścić. Dodać miód, cukier oraz przyprawę do piernika. Podgrzewać na małym ogniu, nie dopuścić do zagotowania. Pozostawić do przestygnięcia. Mąkę przesiać z sodą. Dodać jajko oraz roztopiony miód i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 6-8 godzin ja zawsze robię wieczorem i kończę rano, następnego dnia. Po tym czasie podzielić na kilka części i cienko rozwałkować. Wycinać foremkami i piec 8-10 minut w 160 stopniach na złoto. Zimne lukrować. Nie wymagają leżakowania są od razu miękkie. Smacznego!!