Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Chora laurowiśnia i trzmielina. przeniesiony 16:01, 16 maj 2021

Do góry
Witam,
podglądam czasem to forum, szukając inspiracji. Kiepska ze mnie ogrodniczka. Tegorocznej zimy zmarzły mi dwie rośliny. Nie wiem czy warto je zatrzymać, czy coś z nich jeszcze będzie. Dlatego potrzebuję porady. Wysadzić, czy próbować reanimować i jeżeli tak, to jak? Z góry dziękują za wszystkie porady

Znowu na wsi 15:58, 16 maj 2021

Do góry

Ogród do odnowy 15:58, 16 maj 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Gosiu, śliczne połączenie
Znowu na wsi 15:55, 16 maj 2021

Do góry
Irenko, za dużo poziomek, miejsca na plantację brak. Pada od 2. dni, więc dobry czas na przesadzenie ich do ziemi.

Haniu, upały nie dla mnie. Wytrzymuję do 25st., przy wyższej temperaturze nie wychodzę na dwór jeżeli nie muszę.

Renata, w ostatnim tygodniu zielono się wszędzie zrobiło. Zimni ogrodnicy tym razem byli na gorąco.

Dzisiaj zmobilizowałam się do zrobienia dokumentacji zdjęciowej mojej wiosny

Ogród do odnowy 15:51, 16 maj 2021

Do góry
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 15:49, 16 maj 2021

Do góry
Przedogródek kiedyś będzie wyglądał ładnie haha drzewa muszą urosnąć, derenie nabrać masy, wtedy będzie widać mój zamysł

Póki co czosnki zaraz popękają

Rozplenice ładnie ruszyły

Trójkąt był obsadzany jako pierwszy i mi się podoba, ma objętość i wysokość

Blaski i cienie nowego życia 15:45, 16 maj 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Tawuły są najładniejsze wiosną. Na obwódki idealne. Czy te sama sobie rozmnożyłaś?

Tak Gosiu, sama rozmnażałam z gałązek. To odmiana Golden Princess 1mx1m, mam je od ulicy, kupowałam 7 lat temu 20szt, to były moje początki. Po 2 latach sadzonki są jak ze szkółki będę cięła jak się rozrosną w jednolity szpalerek.

O tej porze lubię też hosty, potem mniej. Jedna z czosnkiem niedźwiedzim musi współistnieć a on się rozrasta mocno...mógłby pójść pod kalinę i chyba mu w tym trzeba pomóc. Kaliny nie cięłam w zeszłym roku więc poszalała z wielkością i kwitnieniem a pod ją jedno chwastowisko kurdybankowe, można się załamać.
Malutki pod lasem 15:45, 16 maj 2021

Do góry
Wczoraj była ładna pogoda, to prawnie nic nie zrobiłam M zdążył skosić trawnik, a ja ogarnęłam jedną skrzynię i posadziłam kilka kupionych na targu warzyw Ale był w końcu też jakiś pozytyw, udało mi się zaszczepić pierwszą dawką Moderny W końcu będę trochę bezpieczniejsza, M już dawno po dwóch dawkach, coraz lepiej Drugą dostanę zanim pojadę na wczasy

Serby ruszają A kukliki 'Maj Tai' od Iwki znowu mnie zachwycają
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 15:41, 16 maj 2021

Do góry
Cieszę się jak ładnie rosną ciemierniki, ale orientalne. Niger praktycznie mi zanikły... Nie siją się też... Hmmm

Ubiegłoroczne od Zymona też mają się świetnie. Niestety nie mogę tego powiedzieć o tegorocznych, które prawie dwa miesiące były w domu, ledwo żyją teraz w gruncie... Zobaczymy za rok

Klon shirasawum świeci

Przybysze z kosmosu rosną

Blaski i cienie nowego życia 15:38, 16 maj 2021

Do góry
Anitka napisał(a)
Ula to kuklik. O de mnie dostałaś.

Tak , wiem że od Ciebie, nie pamiętałam nazwy. Zresztą go u Ciebie zamawiałam chyba zeszłej wiosny bodziszek żałobny też ma się dobrze

Teraz czekam na rozwój wydarzeń
na liliowcowej idzie wolno a na jej końcu mam dęba błotnego który liliowców nie przerasta wielkością

potem w czerwcu zacznie gwiazdorzyć nowa rabata i anabelki
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:34, 16 maj 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mnie już wkurza tylko polityka, choć to głupota, bo nie mam na nią wpływu.
Wiosną dopuszczam kolorystyczne skrajności, bo to taki czas, kiedy oko potrzebuje intensywniejszych barw. Smagliczka ma kolor kaczeńców i kwitnących mniszków. Plus zieleń. Kwintesencja wiosny. Plus niezapominajki, np.
Moje oko akceptuje takie połączenia.

Kaczeńce i mniszki lubię

Już amsonia w takich kwiatach! Moje dopiero ledwo kolor pokazują

Dobrze, że choć czymś się różnimy
Ogród do odnowy 15:32, 16 maj 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Specjalnie dla Mary sesja zdjęciowa Obieli od Ciebie. W tym roku naprawdę wygląda obiecująco

Zupełnie inna roślina niż ten płasko rosnący krzaczor, którym była u mnie. Bardzo fajnie ją podniosłaś.
Już chyba pięć lat minęło odkąd zmieniła dom na lepszy.
Blaski i cienie nowego życia 15:12, 16 maj 2021

Do góry
Urszulla napisał(a)
Czy to jest zawilec? A może jakiś bodziszek?

Wydaje mi się, że to kukliki. Mam podobne, ale pomarańczowe, bardzo wdzięczne kwiatuszki. Pozdrawiam!
Pamiętajcie o ogrodach 15:05, 16 maj 2021

Do góry
Dziękuję, dziękuję

Pięknie się zrobiło, słoneczko przygrzewa sałata rośnie
Ptasi gaj 15:04, 16 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Przesadziłam je w to miejsce bo ns poprzednim piękne były dopóki koty sąsiadów miejsca nie zwęszył. Tak się kotłowały w tej mietce, że przesadziłam ale do ziemi kompostowej i one tak rosną że mogę je ciąć dwa razy. Koty mają wiekszy raj gniazda sobie robią. Żadne środki nie odstraszają

Ostatnio czytałam, że zaparzona herbata w saszetkach odstrasza koty od kocimiętki nie znoszą zapachu herbaty. Więc wczoraj grzebałem w koszu na śmieci i wyciągałam saszetki. Co się okazuje że torebki (saszetki) są ekologiczne rozkładają się po 6 mcach. Fusy z herbaty użyźniają ziemię i należy je wyrzucać na kompost, wsypywać do doniczek.

To jest jeden krzak

Przepiękna ta kocimiętka. Miałam kiedyś w ogrodzie, ale wydaje mi się, że miała jaśniejsze kwiaty i ciągle leżała na wszystkie strony. Poza tym strasznie się rozsiewała. Niestety tak skutecznie z nią walczyłam, że znikła całkiem. Ostatnio kupiłam sobie małą sadzonkę w doniczce.
Człowiekowi nie dogodzi , za mało źle, za dużo też niedobrze.
Pozdrawiam.
Słoneczny Ogród 14:57, 16 maj 2021

Do góry
Magnolia George Henry Kern ma 60 kwiatów.

Będzie szeroka, bo ma gałąź od dołu w bok.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:55, 16 maj 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ola jak była w pełni

floksów czas

Cudne te floksy, Ola zresztą też. A w ogóle to u Ciebie, gdzie nie popatrzeć, wszędzie pięknie!
Słoneczny Ogród 14:52, 16 maj 2021

Do góry
Parę foteczek

Sezon 2017 u Hanusi 14:47, 16 maj 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Basiu, w deszczową pogodę to one stulają płatki. Tu właśnie przed rozkwitem.

Ze stulonymi płatkami też pięknie wyglądają, tak elegancko!

Słoneczny Ogród 14:37, 16 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Musisz

Moja podobnie kosztowała, nawet nie pamietam dokładnie ile, ale coś w okolicach kwoty, którą podałaś .
Z roku na rok będzie co raz więcej kwiatów, są przepiękne.

Moja rajska jabłoneczka cierpliwie czeka od jesieni na posadzenie

`
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies