Grażynko, Gosiu, Aniu, Sylwio, Alu, dziękuję za odwiedziny.
Wpadłam na chwilę pokazać jar w wiosennej odsłonie. Kocham ten moment, czekam na niego cały rok.
Popatrz mam Dąbrówkę i nie doceniłam jej - piękna jest
Zestawienie floksów i Dąbrówki rewelacja. Czy ty Dąbrówkę nawozisz że ona taka wypasiona. Nie jest taka ekspansywna jak barwinek. Jeszcze chciałam zapytać czy po okwitnieciu ja przycinasz.
Piękne, Kasiu.
A oglądając to zdjęcie zaczęłam się oblizywać, bo te obrazki wyglądają jak kawałki białej czekolady na tle płynnej brązowej czekolady i jeszcze z kawałkami orzeszków.
Ta jabłonka ma przewodnik dość wysoki. Czy mam go obciąć, tak jak idzie czerwona linia? Chciałabym, żeby się zrównała wysokością z drugą jabłonką, która jest niższa (ma niższy przewodnik). Czy ucięcie przewodnika spowoduje, ze się rozgałęzi poniżej?
2.
Tutaj przewodnik jest do wysokości żółtej linii (wysokość jest odpowiednia). Czy mam przyciąć gałązki mniej więcej jak idzie czerwona linia?
Elisko, ach te Twoje "bibeloty", idealnie wpasowane w rosnące rośliny, nie można od tego wszystkiego oderwać oczu
A klucze do serc, rewelacja
Na dwóch pierwszych zdjęciach widzę "coś" znajomego
I mam pytanie o wiszące tam domki, jaką metodą są łączone elementy drewniane.
Wszystkie moje ozdoby z patyków, powieszone na płocie były klejone wikolem, ale się rozleciały i nie mam pomysłu, jak je zrobić od nowa.