Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:21, 16 lis 2018

Do góry
Bukszpanowy jest urządzony i trwa. Nie ma potrzeby na niego patrzec skoro tyle się dzieje gdzie indziej i jestem tam potrzebna?

Mogę traktować i mi wybacza Najbardziej lubię oglądać zdjęcia z wizytówki, taki przegląd całej historii ogrodu.
Kolorowy ogród na piasku 21:20, 16 lis 2018

Do góry
Bajkowo, zjawiskowo w porannym słońcu. Ja zawsze jadę za późno..
Ogród Małej Mi 2017 20:35, 16 lis 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jakże się cieszę z tego zdjęcia, chętnie bym się też tam do Was poprzytulała

W końcu to na tle Twojego projektu Front jak marzenie... zawsze elegancki. I codziennie dziękuję, że mnie zmusiłaś do wywalenia tego co było.. tylko Ty miałaś taki autorytet, że się posłuchałam. A co się otargowałam o każdego chabazia... oj pamiętam.. I patrz,, kilka lat i jest fajnie, nawet jak nie mam czasu.
Poczochraniec Ci nie leżał.. mi tez ale już się przyzwyczaiłam. Chciałam wymienić na wielką kulę lub poduchę.. ale nie kupiłam takiej i się zostało jak jest..

I dziękuję Agnieszce że mi szprosy z okien wybiła z głowy..

Grunt spotkać na swojej drodze autorytety

I przytulam mocno.. bardzo mocno i zapraszam

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:11, 16 lis 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak to wygląda i każdą chwilę w nim spędzam a w pierwszym tylko wysiadam z samochodu i przechodzę do domu Co to się porobiło?

Zakochałaś się ponownie tylko w innym miejscuTam znowu marzenia się spełniają
W kamiennym kręgu od początku 19:46, 16 lis 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Fajna brama, z czego jest?
Zobacz na stronie głównej wizualkę podobna bramka.

Danusiu, widziałam już to okno na głównej stronie. Mam takie miejsce gdzie wycinam w bukszpanie podobne, ale czy się doczekam?

Ten łuk jest w tujach, lecz nie znam odmiany...może Kórnik?
Jak sadziłam żywopłot, to szkółkarzowi zabrakło szmaragdów i sprzedał mi kilkanaście takich.
Ogród Małej Mi 2017 19:40, 16 lis 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dziś był bardzo miły dzień, a na pewno jego część.. to są te momenty dla których nie żałuje pobytu na Forum.
I co mi dało forum?... dało dużo fajnych znajomych... przyjaciół... a w nastepnej kolejności dopiero pożytek z porad i inspiracji ogrodowych.
Wybacz ale to musiałam uwiecznić w dzienniku ogrodowym. Flagowa postać tego forum... pierwszy rząd za Danusią.

Jakże się cieszę z tego zdjęcia, chętnie bym się też tam do Was poprzytulała
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:39, 16 lis 2018

Do góry
Tak to wygląda i każdą chwilę w nim spędzam a w pierwszym tylko wysiadam z samochodu i przechodzę do domu Co to się porobiło?
W kamiennym kręgu od początku 19:34, 16 lis 2018

Do góry
GorAna napisał(a)

Fajna brama, z czego jest?
Zobacz na stronie głównej wizualkę podobna bramka.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:33, 16 lis 2018

Do góry
Jeden ogród nie jest perfekcyjnie ogarnięty. Pracowałam w nim w tym roku dwa- trzy dni. Ale dobrze wygląda. Całą swoją energię czynię w drugim
Brzoza - Betula 19:31, 16 lis 2018

Do góry
Można kupić wielopniowe, śliczne.

Link

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:20, 16 lis 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Nie to nie były etykiety na rabatach przy każdej roślinie.

Przy daliach jak się człowiek schylił widział właśnie taki pasek szkółkarski. A na rabacie z jednorocznymi była taka zbiorowa tabliczka z boku. To było wybiórcze dla jakiejś rabaty a nie dla całego założenia ogrodowego.

A katalog to dla siebie. Ostatnio wyszła fajna książka o daliach, niestety po holendersku.

Panimaju OK.
Mam paski, nie spadną mam nadzieję.
Katalog - tak, skataloguję róże, dalie, tulipany w zeszłym roku podawałam jakie odmiany sadziłam. Co i raz coś zapisuję w notesiku.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:17, 16 lis 2018

Do góry
Kkasia napisał(a)
Proszę mi podpowiedzieć, czy mogę jeszcze wsadzić do ziemi przylaszczki. Czy może lepiej byłoby je zadołować w szklarni lub ogrodzie? Dzisiaj był już w nocy przymrozek.

Jeśli mają zwarty, dobry system korzeniowy to wsadź, dodaj pulchnej ziemi liściowej, opatul suchymi liśćmi. A jeśli korzonki słabiutkie, to podlej i zadołuj do wiosny z doniczkami. w ziemi.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:16, 16 lis 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

bardzo podoba mi się ten widok - busz pod linijkę

"Busz pod linijkę", celnie powiedziane, ładna nazwa
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:14, 16 lis 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Pięknie Nawet te rudości są fajne

Podziwiam ilość biżuterii grodowej..a te 3 serduszka to już wogle super

Serduszka od męża dostałam, sam zrobił
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:13, 16 lis 2018

Do góry
adkawi napisał(a)
Twoje dalie Danusiu przecudne, ja je bardzo lubię, ale mam problem z przechowywaniem tzn nie mam gdzie. A garaż w domu chyba za ciepły ?

Ja przechowuję w garażu, do 10 stopni może być dobrze.
Kiedyś będzie tu ogród 16:04, 16 lis 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Piękny ten paź. Kurczę, a u mnie go nie ma. Mam trochę rusałek, bo zostawiam pokrzywy pomiędzy bylinami (prawie ich nie widać ).
Ewo ja na pierwszego pazia czekałam kilka lat. Teraz są co roku, więc chyba im się u mnie podoba. Dla rusałek też mam pokrzywy.

Gosiek33 napisał(a)
KasiaBawaria zakłada na roślinę z gąsienicą pazia siatkę by ptaki go nie upolowały
Gosiu bardzo się cieszę z obecności pazia, ale nie będę go 'trzymać' na siłę. Staram się na maxa zwiększyć jego szanse dając mu osobny rewir i siejąc rośliny które lubi. Nie zauważyłam zresztą żeby ptaki szukały gąsienic w marchwi czy na fenkule. Idą bardziej w stronę 'sztywnych' warzyw jak np kapusta. Zresztą one też muszą jeść.

Gardenarium napisał(a)
U mnie dwa lata temu opitoliły do cna wszystkie fenkuły W pół dnia. W tym roku wreszcie się odwdzięczyły, fenkuły całe, a pazie latały sobie i dały się fotografować.
Danusiu ja sieję fenkuł wyłącznie dla nich. ale rzeczywiście- potrafią szybko wcinać. Ale nawet jak buszują na naci marchwiowej to im wybaczam. Toć tego najcenniejszego w glebie nie ruszają.

Uwielbiam nagietki. Druga połowa listopada, a one czarują. Choć pewnie jak prognoza się sprawdzi to już niedługo.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:25, 16 lis 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajne te grzyby, jak ośmiornice

Takie właśnie miałam z nimi skojarzenie Danusiu i wpisałam w wyszukiwarce - "czerwone grzyby jak ośmiornice" - i bez problemu od razu nazwa mi wyskoczyła
Ponoć są dość popularne w Polsce.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:00, 16 lis 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

bardzo podoba mi się ten widok - busz pod linijkę
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:22, 16 lis 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Sylwio, a gdzie Ty widzisz czyściutką Danusię? Spodnie umorusane błotem, kurtka także a paznokcie, szkoda gadać, i z takimi łapami pojechałam wymieniać towar do sklepu...schowałam ręce za siebie

Nie pamiętałam... Tylko Thomas Edison i Franz Kafka jestem w stanie rozpoznać naocznie ... i Vassio Meggos
Były stare etykietki wetknięte wiosną, ale teraz by się zgubiły tak luzem, więc je powyjmowałam i opisałam na paskach.

Danuś ja przy Tobie naprawdę jak świnka
W lecie pokazywałam jakie miałam czyste stopy po jednym popołudniu
Ale to prawda, ze jak się urobię i upapram w ziemi to jestem szczęśliwa Twój uśmiech też o tym świadczy i ten błysk w oku
Dobrze, że piszesz o tych starych etykietach bo miałam obawy, że tylko ja słabo z pamięcią stoję. Opisałaś profesjonalnie, taka etykietka dwa trzy lata daje radę
Czy można ubrać dąb? 09:03, 16 lis 2018

Do góry
Tutaj link do naszego wątku https://www.ogrodowisko.pl/watek/1139-yarn-bombing-ubieranie-drzew-wloczka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies