Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 21:19, 28 kwi 2014

Do góry
Strasznie jestem ciekaw tych wielkich prac. Kiedy to się ma zacząć, chyba już dni odliczasz
Fotki bardzo przyjemnie się ogląda
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:13, 28 kwi 2014

Do góry
Do Radzionkowa mam 20km, ale jaokś nigdy jeszcze nie byłęm tam zobaczyć, może i dobrze dla mojego zdrowia
Ja głosuje za dwoma czerwonymi drzewkami czyli wersja nr2. Pomysł z miskantem w donicy genialny i do tego żurawki, buksiki.
Dobra ja czekam na sadzenie roślin
Ogród Tosi 21:04, 28 kwi 2014

Do góry
No nie zaprzecze, że liście czosnków nie powalają, ale ja wycinam i myśle, że efekt wystających czosnków z trzmieliny będzie bardzo fajny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:07, 28 kwi 2014

Do góry
Ostatnio ciągle marudze, ale jest jedno miejsce, które cieszy mnie za każdym razem jak wchodze do siebie na podwórko. Jestem z niego bardzo zadowolony, jeszcze trzeba pare flanek przerzucić, ale podoba mi się. W tym roku posadze znacznie więcej tulipanów Mały mankament to modrzew Blue Dwarf, nie wiem co mu jest jakoś ładnie z jednej strony tylko wygląda.

Jałowiec dostaje eksmisje bo ma brzydkie gniazdo, a też nowe liliowce dojdą i żurawki

Jedna żurawka do wymiany, bo zbyt marna na tle reszty

Lilie w tym roku oszalały co najmniej 3 tygodnie są do przodu, no chyba, że planują przebić zeszłoroczne 2 metry.

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:00, 28 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Czy ten Pan czasem nie urzeduje na stałe w Radzionkowie ?
Plac zabaw bardzo fajnie w tym miejscu wygląda, a że koncept się zminił... ee tam zapewne i tak będzie super.
Zapomniałem napisać, że meble ogrodowe pasują idealnie.
Trzymam kciuki za ogólnie pojęte prace trawnikowe i podtrawnikowe

Dokładnie pan z Radzionkowa prace trawnikowo-podtrawnikowe zostawiam sobie na sam koniec działań . Teraz rzeźbię ostateczne kształty rabat
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:57, 28 kwi 2014

Do góry
W małej miejscowości 20km przed Krakowem. Ja mam 100km drogi, więc nie jest to daleko
Dokłądny adres był przy przelewie, ale jak chcesz zobaczyć dokłądnie, a nie masz już starszych wiadomości moge przesłąć pw
Ogród Tosi 19:56, 28 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Czosnki w trzmielinie kopiuje koniecznie, chyba właśnie przekonałem się do dywanika z trzmieliny bo mam zaplanowany w jednym miejscu, ale jakoś brakowało mi argumentu za, a czosnki dawają lekką odskocznie od monotoni samej trzmieliny

Łukasz to masz odwrotne wrażenia do moich ja zamierzam "wyprowadzić" te czosnki
Ogród Tosi 19:47, 28 kwi 2014

Do góry
Czosnki w trzmielinie kopiuje koniecznie, chyba właśnie przekonałem się do dywanika z trzmieliny bo mam zaplanowany w jednym miejscu, ale jakoś brakowało mi argumentu za, a czosnki dawają lekką odskocznie od monotoni samej trzmieliny
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:37, 28 kwi 2014

Do góry
Czy ten Pan czasem nie urzeduje na stałe w Radzionkowie ?
Plac zabaw bardzo fajnie w tym miejscu wygląda, a że koncept się zminił... ee tam zapewne i tak będzie super.
Zapomniałem napisać, że meble ogrodowe pasują idealnie.
Trzymam kciuki za ogólnie pojęte prace trawnikowe i podtrawnikowe
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:24, 28 kwi 2014

Do góry
Mileno na serial raczj materiału nie będzie, będę rzucał z flanki na flanke ale oczywiście jakieś zdjęcia będą zapewne

Ewo ja też jade do Pisarzowic a do bylinowego wybieram sie po 18 maja Wieć w jakiś wolny dzień, na pewno w piątek 23, albo spontaniczenie w drodze z Częstochowy.

Pan Emil otwiera szkółke z bylinami i ma mało czasu na wysyłki, ale dostałęm informacje, że moja paczka będzie wysłana 5 maja. Na pewno zaczną się teraz wysyłki. W lipcu jade osobiście zobaczyć pola liliowcowe
Piaskownia na zakręcie 15:24, 28 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ewo magnolia bardzoo ładna
Przybiegam również z inną informacją. Byłem we wtorek w Bylinowym R. Już jest spory wybór, ale głównie we wcześniejszych bylinach. Te dwa tunele, które zapewne pamiętasz są wypełnione po brzegi nowymi roślinami, a cały czas przychodzą dostawy. Była masa różnorakich prymulek. Pani Agnieszka powiedziala, że za 3 tygodnie już rośliny powinny podrosnąć i się przekorzenić. Ja wybieram się po 18 maja po zarezerwowane nowości żurawkowe

Oj, kusisz. Właśnie dlatego boję się teraz jechać bo zapewne nakupowałabym prymulek. Ja 17 maja wybieram się do Pisarzowic więc 18 odpada, pojadę w innym terminie.
Ogród Sylwii od początku cz.II 12:28, 28 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No jak zaatakować to z grubej rury zachwycam się kolorami i idealnie wyciętymi krzewami. Stożek przy wejściu wygląda, że w tym roku już zagesci szczyt... idealny. Muszę jeszcze raz fotki zobaczyć. Chyba t też plac zabaw zmienił miejsce, albo coś przegapiłem

Ten stożek przy bramie mam ochotę zamienić na grabowego bonsaja , ale jeszcze nie teraz .... Nie mam czasu pojeździć i poszukać w dobrej cenie . A chcę dużego
9-11 maja jest u nas wystawa ogrodnictwa ..... Muszę tam wyczaić jednego pana od takich drzewek . Obiecał , że będzie

Plac zabaw zmienił miejsce .... Teraz go dopiero pokazałam Jak dla mnie to dla tej huśtawki wraz ze zjeżdżalnią jedno jedyne miejsce w moim ogrodzie .... Nie przeszkadza i nie zasłania ....Zmienił się przez to wcześniejszy koncept rabaty która miała być połączona z warzywnikiem . No ale cóż
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:20, 28 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Irenko cudnie i kolorowo Może jakieś tymczasowe zasieki na pieski. Moje mniejsze.ale też muszę tymczasowe płotki stawiać, żeby nie polamaly młodych roślin.

Łukasz, bambusy ułożone w formie piramidy super zdają egzamin
tu trwała wczoraj walka, tu sie boję, że będzie im miękko i sie położą!

na efekt końcowy....hym, tak 5 lat
a po drodze malowanie tej ściany z tyłu

z szerszej perspektywy na całośc, w realu o wiele lepiej wygląda, marny ze mnie fotograf, w ojca sie nie wdałam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:12, 28 kwi 2014

Do góry
Siedzę sobie znudzony na zajęciach, ale informacja o tym, że od jutra mogę zacząć długi weekend dotarla do mnie bez przeszkód Przez 4 pelne dni przy prawie pustym domu jest szans a na wykonanie wszystkich planów
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:06, 28 kwi 2014

Do góry
Irenko cudnie i kolorowo Może jakieś tymczasowe zasieki na pieski. Moje mniejsze.ale też muszę tymczasowe płotki stawiać, żeby nie polamaly młodych roślin.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:01, 28 kwi 2014

Do góry
Łoooo szacun to jest konkretny wynik. Na docelowej zazwyczaj jest więcej i tego Ci życzę. Pozdrawiam również z zajęć
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:54, 28 kwi 2014

Do góry
No jak zaatakować to z grubej rury zachwycam się kolorami i idealnie wyciętymi krzewami. Stożek przy wejściu wygląda, że w tym roku już zagesci szczyt... idealny. Muszę jeszcze raz fotki zobaczyć. Chyba t też plac zabaw zmienił miejsce, albo coś przegapiłem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:29, 28 kwi 2014

Do góry
Marzenko zawsze jest czas kiedy skalniak mnie denerwuje, a jeszcze chciałbym mieć miejsce na hortensje te mniejsze i rozplenice z rozchodnikami, ale i tak bym tek nie zmieścił.
No masz racje, zrobie po swojemu, wiem jedno, że duże grupy roślin na małych rabatach nie wyglądają dobrze, oczywiście to tylko moje zdanie

Kasiu na allegro w sumie już znalazłem suszony wrotycz i w innych sklepach internetowych, ale będę szukał w zielarskich na mieście
DObrze powiedziane, nie ma co na razie robić paniki, ale profilaktyka nie zaszkodzi
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 08:57, 28 kwi 2014

Do góry
Żurawki świetnie Ci ruszyły, Delta Dawn nie ma sobie równych w śród tej koloystyki wiosną. Miejsca przy huśtawce jestem bardzo ciekaw, bo zapowiada się bardzo ciekawie.
Przydałby mi się teraz takie Evergoldy jak masz
Tak nawiasem to robisz świetne zdjęcia
Ogród z łezką 06:53, 28 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)

Kindzia to ja już zamiawiam kilka Twoich "nadmiarów" w przyszłym sezonie Jestem pierwsza w kolejce Wygląda to super, chociaż Luki ma chyba rację będzie tego duuuużo Ja dwa lata temu kupiłam dwie ciemne żurawki w tym roku mam ich ok 30 Ale piękne są te Twoje

W przyszłym jeszcze nie będę dzielić, chcę busz Ale potem masz pierwszeństwo
Moje zeszłoroczne, na obrzeżach skarpy, wielkie kupiłam i dość gęsto sadzone były, wcale za obfite nie są. Busz będzie pewnie, ale o to mi chodzi
Być może w przyszłym roku ich za dużo będzie, a tam mam same piękności southern comfort, marmalade i sweet tea. Dobrze, będzie czym się dzielić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies