Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 22:24, 27 kwi 2014

Dorcia bardzo dziękuje za tak pochlebne opinie

Agnieszko ja to zmiany szczególnie w kościach czuje ale pomarudzić troszke sobie muszę. Wada wrodzona niestety
Skalniaczek będę musiał poprawić i powiększyć... oj bawie się z nim w kotka i myszke, ale cóż jak tak się podoba to zostawie, ale na żywo już nie ma tak ładnie.

Aniu goryczka tak się rozrosła. Posadzona w 2011 jako taka sadzonka (widoczna obomk kamienia lampy i pod czerwonym rojnikiem w prawy dolnym rogu)

ładnie się rozrosła, ale co z tego jak paskuda nie chce kwitnąć. Kupowałem z 8 kwaitami, teraz jest ok2,5 raza większa, a kwiatów ma 6
Rabata buksikowa ma niestety też ciąg dalszy, który świeci pustkami, ta częśc kulkowo stożkowa najmniej irytująca
Raport moich nocnych poszukiwań zaraz napisze.

Gosiu ja zaczne od wrotyczu, na razie mam dorosłe osobniki i codziennie wieczorkiem wychodze na łowy, może uda mi się ograniczyć lub nawet wyeliminować i mam nadzieję, że Calypso też swoje zrobi. Do żurawek już lece
Luki 22:27, 27 kwi 2014

Zrobiłem wielkie buuu jak przeczytałem przed chwilką, że zamówione liliowce będą dopiero po majówce, 6 maja. Miało być wielkie sadzenie. Oby tylko żurawki przyszły.

Wróciłęm z kolejnych wieczornych łowów.
Opuchlaka znalazłem tylko jednego, więc jest dobrze. Na dodatek bardzo żarłoczne szare gąsienice, które nadal nie zidentyfikowane i na dodatek 20 ślimaków skończyło swój żywot. A wszystko siedzi w wielkim jałowcu. Jesienią do stracenia.
Madzenka 23:31, 27 kwi 2014

Dlaczego chcesz likwidować skalniak? Piekny jest i przeciez kazdy z nas jest inny, chcesz mieć oryginalny ogród to skalniak zostaw. Rojniki i żurawki to Twoj znak rozpoznawczy
Kindzia 07:24, 28 kwi 2014

Jak znajdziesz namiar na wrotycz suszony, to trąb gdzie...już się boję tych paskud...profilaktyka przede wszystkim. Też mam Calypso naszykowane, rano oprysk pierwszy będzie.

Dzisiaj żurawy sadzę
Luki 09:29, 28 kwi 2014

Marzenko zawsze jest czas kiedy skalniak mnie denerwuje, a jeszcze chciałbym mieć miejsce na hortensje te mniejsze i rozplenice z rozchodnikami, ale i tak bym tek nie zmieścił.
No masz racje, zrobie po swojemu, wiem jedno, że duże grupy roślin na małych rabatach nie wyglądają dobrze, oczywiście to tylko moje zdanie

Kasiu na allegro w sumie już znalazłem suszony wrotycz i w innych sklepach internetowych, ale będę szukał w zielarskich na mieście
DObrze powiedziane, nie ma co na razie robić paniki, ale profilaktyka nie zaszkodzi
Luki 12:12, 28 kwi 2014

Siedzę sobie znudzony na zajęciach, ale informacja o tym, że od jutra mogę zacząć długi weekend dotarla do mnie bez przeszkód Przez 4 pelne dni przy prawie pustym domu jest szans a na wykonanie wszystkich planów
Mille 13:19, 28 kwi 2014

Czy to znaczy, że mamy szykować popcorn i... soczek na serial?

Pozdrawiam... chciałam napisac "majowo", a tu przecież jeszcze nie maj
ewsyg 18:06, 28 kwi 2014

Łukasz, dziękuję za informację o Bylinowym. Ja 18 nie pojadę bo 17 wybieram się do Pisarzowic.

Masz wieści o liliowcach ?
Luki 19:24, 28 kwi 2014

Mileno na serial raczj materiału nie będzie, będę rzucał z flanki na flanke ale oczywiście jakieś zdjęcia będą zapewne

Ewo ja też jade do Pisarzowic a do bylinowego wybieram sie po 18 maja Wieć w jakiś wolny dzień, na pewno w piątek 23, albo spontaniczenie w drodze z Częstochowy.

Pan Emil otwiera szkółke z bylinami i ma mało czasu na wysyłki, ale dostałęm informacje, że moja paczka będzie wysłana 5 maja. Na pewno zaczną się teraz wysyłki. W lipcu jade osobiście zobaczyć pola liliowcowe
ewsyg 19:49, 28 kwi 2014

A gdzie znajduje się pole liliowcowe Pana Emila ?