Aniu również pozdrawiam
Agato w zeszłym roku miały dwa metry, ale w tym wyszły o raz grubsze pędy, więc mam obawy, że lilie zawalczą o jeszcze większą wysokość
Jak już mają wcześnie kwitnąć, ja poprosze pod koniec czerwca, nic wcześniej, chociaż jedna pomarańczowa azjatycka zakwitnie pod koniec maja. Gdyby nie nornica na jednej rabacie, nie miałbym żadnych strat w liliach, a tak piękny biało różowy bukiet (w zeszłym roku było ponad 120 pojedyńczych kwiatów z 10 cebul) jest już historią
Alka od roku się wybieram, ale jeszcze nie dotarłem. Niestety nie znam opini na temat tej giełdy.
Agania na kwitnienie liliowców jeszcze troszke trzeba czekać, mam nadzieje, że te które jeszcze nie kwitnęły poprawią się w tym roku i może nawe 15-20 nowych kwiatów zobacze. Emilowe przyjdą do mnie w wtorek lub środe. Ja w sumie też nie powinienem zamawiać przy tych wszystkich zmianach, ale nie potrafiłem się powstrzymać, ale nie zaszalałem bardzo.
Dzisiaj wyczaiłem żródło bardzo ładnych turzyc Prairie Faire. Najlepsze, że przejeżdzam tą drogą kilka razy w miesiącu, ale nie sądziłem, że może być tam coś godnego uwagi