Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 19:57, 28 kwi 2014

W małej miejscowości 20km przed Krakowem. Ja mam 100km drogi, więc nie jest to daleko
Dokłądny adres był przy przelewie, ale jak chcesz zobaczyć dokłądnie, a nie masz już starszych wiadomości moge przesłąć pw
Luki 20:07, 28 kwi 2014

Ostatnio ciągle marudze, ale jest jedno miejsce, które cieszy mnie za każdym razem jak wchodze do siebie na podwórko. Jestem z niego bardzo zadowolony, jeszcze trzeba pare flanek przerzucić, ale podoba mi się. W tym roku posadze znacznie więcej tulipanów Mały mankament to modrzew Blue Dwarf, nie wiem co mu jest jakoś ładnie z jednej strony tylko wygląda.

Jałowiec dostaje eksmisje bo ma brzydkie gniazdo, a też nowe liliowce dojdą i żurawki

Jedna żurawka do wymiany, bo zbyt marna na tle reszty

Lilie w tym roku oszalały co najmniej 3 tygodnie są do przodu, no chyba, że planują przebić zeszłoroczne 2 metry.

monteverde 09:55, 29 kwi 2014

Obejrzałam zaległości pozdrawiam
agatanowa 10:08, 29 kwi 2014

Luki napisał(a)
...
Lilie w tym roku oszalały co najmniej 3 tygodnie są do przodu, no chyba, że planują przebić zeszłoroczne 2 metry.

One chyba Ci w maju zakwitną normalnie - szok! A w czerwcu to na bank!

Ale ja, które posadziąłm na wiosnę ubiegłego roku, mam takie że grubośc pół ręki, niesttey tylko 2 szt., z wsadzonych na jesieni 24 szt nie wyszły 3 szt. (pewnei nornica, bo te chyba bez donicy sadziłam). Niektóre ładne, inne drobniutkie, pół na pół.
AlKa 21:03, 29 kwi 2014

Luki byłeś kiedyś w Czewie na giełdzie kwiatowej, warto sie wybrać?
Agania 21:11, 29 kwi 2014

Rabaty cieszą oko)......... majówka zapowiada się spokojnie, ale na liliowce jeszcze poczekasz....... tak jak ja z remontem, dopiero wszystko ruszy po majówce, dobrze, że jutro ostatni dzień w pracy, wykorzystam czas na ogród, później nie będzie czasu, byle tylko nie padało

Ja też pomału, leczę się z jałowców i kosodrzewin, czyszczenia i przycinania przy tym sporo i siedlisko chrób, jak małe, to wszystko fajne..............lilije naprawdę bujnęły.............liliowce zamówiłam u p. Emila, ale nie odpowiedział, nie dzwoniłam, bo funduszy brakło, przedogródek wymaga zmian, liliowce muszą poczekać, może będą tańsze
Luki 22:10, 29 kwi 2014

Aniu również pozdrawiam

Agato w zeszłym roku miały dwa metry, ale w tym wyszły o raz grubsze pędy, więc mam obawy, że lilie zawalczą o jeszcze większą wysokość Jak już mają wcześnie kwitnąć, ja poprosze pod koniec czerwca, nic wcześniej, chociaż jedna pomarańczowa azjatycka zakwitnie pod koniec maja. Gdyby nie nornica na jednej rabacie, nie miałbym żadnych strat w liliach, a tak piękny biało różowy bukiet (w zeszłym roku było ponad 120 pojedyńczych kwiatów z 10 cebul) jest już historią

Alka od roku się wybieram, ale jeszcze nie dotarłem. Niestety nie znam opini na temat tej giełdy.

Agania na kwitnienie liliowców jeszcze troszke trzeba czekać, mam nadzieje, że te które jeszcze nie kwitnęły poprawią się w tym roku i może nawe 15-20 nowych kwiatów zobacze. Emilowe przyjdą do mnie w wtorek lub środe. Ja w sumie też nie powinienem zamawiać przy tych wszystkich zmianach, ale nie potrafiłem się powstrzymać, ale nie zaszalałem bardzo.

Dzisiaj wyczaiłem żródło bardzo ładnych turzyc Prairie Faire. Najlepsze, że przejeżdzam tą drogą kilka razy w miesiącu, ale nie sądziłem, że może być tam coś godnego uwagi
GorAna 22:42, 29 kwi 2014

Lukaszu bardzo dziękuję za odwiedziny i pomoc w rozpoznaniu żurawki
Pozdrawiam
Luki 08:53, 01 maj 2014

Wczoraj dostałem ataku i wysadziłem 80% rabaty Teraz czeka mnie wsadzenie z 80 doniczek z roślinami wykppanymi i z mojej własnej szkółki
Znając życie nie będzie mi się podobać i w przyszłym roku znowu będę przesadzał, no ale trudno na pewno będzię lepiej niż było.
Madzenka 09:02, 01 maj 2014

Hi hi kolejna rewolucja?
Rabata z żurawkami piękna, dlatego mimo opuchlaków po weekendzie majowym znów będę sadzić
Lilie czad! Wczoraj poskrzypkę na liliach potraktowałam apaczem bo mi się dobrała do pąków!