Elisko, u mnie ta kokoryczka to niespodzianka, nie sadziłam, a mam
Leśne paprocie dostaliśmy od sąsiadów, którzy mają las i widocznie dostaliśmy z kawałkiem kłącza lub nasionami.
Jeszcze podwórko.
Klonik nn, ubiegłoroczny zakup, jest piękny
Angelique dopiero teraz kwitną u mnie, są przepiękne!!!!! Będę je na pewno dosadzać w kolejnych miejscach jesienią. Jestem ciekawa, czy powtórzą, bo słyszałam że u niektórych niezawonie co rok powtarzają..
Zakupy ogrodowe zrobione kupiłam 9 hortensji "Bobo", jestem z nich bardzo zadowolona po zeszłym roku, i mam plan na nowy niskie szpaler Kukliki "Mai Tai" oraz bodziszki "Rozanne"
Trochę mam mało czasu ostatnio i dużo roślina cały czas czeka na posadzenia... Aha!!! Dojechały róże z Niemiec, ze szkółki Kordes - "Garden od Roses" oraz "Madame Anisette", piękne sadzonki, na razie czekają na posadzenie. Póki co, ułożyłam je w jednej linii po obu stronach ścieżki z płyt. Takie poglądowe zdjęcie poniżej.
Aha! wyhaczyłam jeszcze w szkółce bukszpanową kulę w fajnym rozmiarze, trochę podmęczona, bo była wciśnięta pomiędzy inne rośliny, ale planuję ją wyprowadzić Jest już posadzona na rabacie obok dwóch mniejszych kul i teraz tworzą trójkąt
Nowa rabata hostowa
Tu pod kaliną zdarłam włókninę i kamienie uff masakra te kamyczki...
Tu rosły 3 sumaki w rzędzie a teraz będą hosty w cieniu a na słońcu róże
Jakieś kiepskie to moje epimedium nn, ledwo wystaje
Za to hosta White Feather, po zmianie miejsca, jest super
I podwórko.
Ciemierniki cuchnące niezmiennie piękne, choć już zzieleniały