Danusiu matowie zwykłym papierem sciernym ,potem oczyszczam z pyłu,gruntuje i maluje. Elegancko trzyma cały rok.Farba daje efekt matowy i czasami pod koniec lata trochę się przybrudza.Zawsze możesz ja przemalować na kolejny sezon i gotowe.
Dokładnie ta,jest sprzedawana w 1l wiaderkach.
W Niemczech jak patrzyłam na topiary - to mnie nie stać niestety, kombinuję jak tańszym kosztem zrobić, coś co widziałam w Berlinie w Centr. ogr. ale za jakieś 5 tys na nasze
Sprowadzone (2) z Holandii właśnie Inne duże topiary też
Ale sama go formuję, bo był strasznie zaniedbany, kulki się zrastały. Teraz mam nowe "bałwany" po 4-5 kulek - też zaniedbane, ale będę formować na wiosnę.
Danusiu, chętnie się podzielę....
Nie wiem niestety w którym pojemniku ona jest.
Wykopywałam dalie, karpy wkładałam do dużych donic i zaznaczałam każdą gałązką z kwiatem. Zostawiłam w ogrodzie i przyszłam do domu przygotować obiad. Za chwilę wchodzą do domu dwie małe pomocnice trzymając w rękach bukiety kolorowych dalii....Wiesz Babciu ułożymy Ci bukiety w wazonach....
Donice w ogrodzie zastałam bez najmniejszego kwiatka
Teraz powiedz mi gdzie ten kolor mam?
Nie znam też nazwy odmiany, bo dostałam karpę od sąsiadki.
U mnie dwa lata temu opitoliły do cna wszystkie fenkuły W pół dnia. W tym roku wreszcie się odwdzięczyły, fenkuły całe, a pazie latały sobie i dały się fotografować.
ja mam taki wozek na czterech kolkach lekki, zwrotny i mozna go otworzyc jakwywrotke,czyi wysypac zawartosc, uwielbiam go. Emus mi chcial zakosic ale nie dalam wiec kupil sobie dwa nowe.