Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:19, 14 maj 2015

Do góry
Ice Dance lubią wilgoć, u mnie mają za sucho, nie wyglądają źle, ale stoją w miejscu. Jak widziałam jakiego potwora Ania Mała Mi wyhodowała.. masakra!
60 sztuk? wow. Myśle że trzeba lać... brzozy to pijaki, straszne.

pozdrawiam!!!
Ogródek w którym klon osłupiał:) 14:20, 14 maj 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Plan na ogródek mi się oczywiście zmienił prawie cały Naoglądałam się brzóz u rodziców w ogrodzie i stwierdziłam, że nie kupuję ich, są za duże dla mnie, zbyt wyraziste, za dużo by się działo na tak małej przestrzeni. Miałabym 2 klony palmowe i trzy brzozy jakoś mi to nie pasowało. Zamiast brzóz będzie moja pewnie nieudolna podróbka ogrodu zaprojektowanego przez Toma Stuarta Smitha:

https://www.pinterest.com/pin/347199452492857970/
https://www.pinterest.com/pin/405253666441434320/
https://www.pinterest.com/pin/508554982893884963/

Będą "porozrzucane" cisy typu "Wojtek" super wąskie w kwiecisto trawiastych rabatach z kulami bukszpanu lub azaliami żeby zostało coś na zimę.
Jestem na 95% pewna tego planu, już się nie miotam jak wcześniej.
Minimalizm mi się naprawdę podoba i chciałam go stworzyć w tym ogródku ale chyba jeszcze do niego nie dorosłam.

Kobieto, skąd tyś go wytrzasnęła ! odpadam, to jest cudowne...
http://www.tomstuartsmith.co.uk/projects/private-gardens/wiltshire-garden]
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:41, 14 maj 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Oooo... Czyli nie tylko u mnie Ice Dance nawaliły... ale ja mam ponad 60szt.pod brzozami, aż żal patrzeć Może brzozy wypijają im całą wodę i mają za sucho? A w jakich warunkach u Ciebie rosną?
Niestety, klonik nie z tych co by sam z siebie coś Wczesną wiosną bardzo mocno ciacham, a potem na bieżąco - rogi

U mnie Ice Dance rosną na patelni. Na wierzchu mam czarnoziem, ale głębiej sam piach. W korze i w towarzystwie bukszpanów.
Nie mam nawadniania...ale staram się podlewać często. Buksy tam nie narzekają w każdym razie
Po zimie liście do połowy były brązowe... a teraz taż się zebrać nie mogą. Zakwitły i wyskubałam im wszystkie kłosy. Zobaczymy co dalej.

Też ciachłam klona ostro i myślałam, że raz wystarczy To teraz już wiem co robić. Za nożyce i biegiem ciachać znów
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:35, 14 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Nie za ma co

Ice Dance też mam brzydkie bardzo....a tak je chwaliłam do tej pory.

Aaaaa obcinasz klonika cały czas!!! A ja goopia myślałam, że on tak sam z siebie rośnie ładnie w kulkę
Hehehehehe

Oooo... Czyli nie tylko u mnie Ice Dance nawaliły... ale ja mam ponad 60szt.pod brzozami, aż żal patrzeć Może brzozy wypijają im całą wodę i mają za sucho? A w jakich warunkach u Ciebie rosną?
Niestety, klonik nie z tych co by sam z siebie coś Wczesną wiosną bardzo mocno ciacham, a potem na bieżąco - rogi
Ogród z tatarakiem w tle 08:23, 14 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Kolejna brzozowa powstała, wspaniale jest mieć taki zakątek w ogrodzie
Ja nie mam miejsca ale za płotem rosną brzozy to sobie podziwiam
Różowe żurawki robią niesamowitą robotę na rabatach
Super zmieniasz ogród Kasiu

Olu dziękuje za miłe słowa.
Brzozowa jeszcze w powijakach, bo i brzozy małe i lawenda mini, ale już wszystko rośnie i z roku na rok będzie coraz piękniej

Brzozy są malownicze i maja dobry wpływ na człowieka- dobrze Olu, że masz je w sąsiedztwie.

Zurawki są świetne i masz rację- stanowią niewątpliwą ozdobę.

pozdrawiam.
Ogród z tatarakiem w tle 07:42, 14 maj 2015

Do góry
Kolejna brzozowa powstała, wspaniale jest mieć taki zakątek w ogrodzie
Ja nie mam miejsca ale za płotem rosną brzozy to sobie podziwiam
Różowe żurawki robią niesamowitą robotę na rabatach
Super zmieniasz ogród Kasiu
Ogródek w którym klon osłupiał:) 22:15, 13 maj 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Plan na ogródek mi się oczywiście zmienił prawie cały Naoglądałam się brzóz u rodziców w ogrodzie i stwierdziłam, że nie kupuję ich, są za duże dla mnie, zbyt wyraziste, za dużo by się działo na tak małej przestrzeni. Miałabym 2 klony palmowe i trzy brzozy jakoś mi to nie pasowało. Zamiast brzóz będzie moja pewnie nieudolna podróbka ogrodu zaprojektowanego przez Toma Stuarta Smitha:

Będą "porozrzucane" cisy typu "Wojtek" super wąskie w kwiecisto trawiastych rabatach z kulami bukszpanu lub azaliami żeby zostało coś na zimę.
Minimalizm mi się naprawdę podoba i chciałam go stworzyć w tym ogródku ale chyba jeszcze do niego nie dorosłam.

O jej! Moje klimaty!

Tylko czy kiedykolwiek będę tak mieć w swoim ogrodzie...?
Czasem słońce czasem deszcz 21:48, 13 maj 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
Hej, witam się, masz ciekawy projekt zakątek brzozowy super - to doorenbosy ? - nie czytałam dokładnie wątku a pewnie było

ślicznie ci rośnie bukszpan i wreszcie zobaczyłam jak wyglądają podpory do hortensji

witam również podpory to zło konieczne u mnie bo wcześniej moje hortensje były tak powyginane że leżały na ziemi, może to im pomoże się wyprostować
bukszpanów u mnie mnogość, rosną jako tako
brzozy to doorenbosy
Ogródek w którym klon osłupiał:) 21:39, 13 maj 2015

Do góry

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:28, 13 maj 2015

Do góry
monitka napisał(a)
Kurcze naprawdę masz taką plagę szkodników? szok...
U mnie na razie róże wszystkie ładne i mam nadzieję że tak zostanie

pozdrawiam Madżenko

Mszyc mało, rzekłabym bardzo mało... Ale gąsienic cała chmara... Od dwoch lat uwielbiają brzozy, wisnie pissardi a teraz do tego dołączyły purpurowe buki.... Nie wiem co to za cholerstwo, bo gałezie łyse zostaja bez lisci...
Ogród Magdalenka 07:28, 13 maj 2015

Do góry
Madziu, Kasia u mnie napisała, że kupowała brzozy w Botaniku
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:27, 13 maj 2015

Do góry
Mazan napisał(a)
Ciekawa wypowiedź Madżenki. Na moje rośliny raczej patrzą i pytają jak to zrobiłem, że np. zwykłe brzozy, których tu pełno tak inaczej wyglądają. Kilku 'obserwatorów' nawet spróbowało przyciąć swoje i cieszą się jak dzieci, że też takie mają.

Pozdrawiam

Welerek pewnie masz piękny ogród i najważniejsze, że zdrowy. Też bym się popatrzyła
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:22, 13 maj 2015

Do góry
Ciekawa wypowiedź Madżenki. Na moje rośliny raczej patrzą i pytają jak to zrobiłem, że np. zwykłe brzozy, których tu pełno tak inaczej wyglądają. Kilku 'obserwatorów' nawet spróbowało przyciąć swoje i cieszą się jak dzieci, że też takie mają.

Pozdrawiam
Dogonić marzenia... 05:08, 13 maj 2015

Do góry

Szkoda że te brzozy aż koło Poznania A może ktos wie gdzie znaleźć podobne (mogą być mniejsze) koło Warszawy?

http://pl.krzewyozdobne.pl/oferta/ro%C5%9Bliny-li%C5%9Bciaste/?page=4&details=D#paging
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:10, 12 maj 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Agatko jak ja Ci zazdroszczę tak bujnych roślin, u mnie na ogrodzie na razie wszystko malutkie dobrze , że chociaż przydomowy pustką nie straszy, choć nie są to rośliny docelowe ( mam na myśli drzewa).
Witam z pod Krakowa.

Hey Sylwia witam i ja...z czasem i u Ciebie się zagęści pomału będziesz oddalć się od przedogródka, i w końcu miejsca Ci zabraknie ale sadź duże drzewa grupami, taka moja rada na początek, dęby i sosny, i brzozy, mi się sieją same, nawet klony, jak chcesz mogę ci podesłać
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 22:00, 12 maj 2015

Do góry
aga_pe napisał(a)
Madzia mam porównanie, tylko zdjęcie trochę ciemne
młode brzozy kupowane wiosną 2012

aktualne (nie patrzeć na zalegające chwaściory )

Aga, bardzo , bardzo dziękuję Szok , te młode jakie śmieszne patyczki a teraz już takie okazy
Te aktualne by mi bardzo pasowały Szukam takich!!!
Ogród w budowie - nieustającej 21:07, 12 maj 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Dużo pięknych fotek, róże i bodziszki mnie zadziwiły, pąki u mnie już duże ale nie mam tej, która kwitnie u Ciebie. Bodziszków trochę mam ale żaden nie kwitnie, ten Renarda, który pokazałaś wydaje się mi nim nie być. Są u mnie na stałej liście zakupowej, nie smakują ani nornicom ani ślimakom.
Szkoda, że tak daleko za tymi bzami trzeba jechać, chętnie bym dołączyła.
Mam też dla Ciebie niespodziankę u siebie.

Pis
Róże pomarszczone już zaczęły kwitnąć na dobre. Nevada i Margaret Hilling mają pąki z widocznymi płatkami i jak nie będzie zimno i mokro, powinny się zaraz rozwinąć.

Na zdjęciu ten różowy bodziszek to nie jest bodziszek Renarda, pisałam o nim że malizna po podziale, nawet nie wiem jak się nazywa, przywieziony z Anglii, Jasia ma jego drugą połowę.
O bodziszku Renarda napisałam dalej że też kwitnie, ale nie zrobiłam mu zdjęcia, bo musiałabym włazić na mokrą rabatę i się schylać, żeby mu zrobić zbliżenie.
Stąd nieporozumienie.

Rabarbarową niespodziankę widziałm i skomenetowałam, polecam wszystkim, bo mnie wyręczyłaś.
Polecam, warto, trzeci post od dołu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1394-ogrod-w-cieniu-brzozy?page=100
Tu ma być ogród :) 19:37, 12 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a jak daleko od domu masz te brzozy posadzone?
Co do zaprojektowania, to nie mam wątpliwości, że dasz radę

Znalazłam właśnie szkółkę, która działa wysyłkowo i ma wszystkie rośliny, które chcę kupić, napisałam im maila, bo nie wiem, czy obowiązują jakieś minimalne ilości roślin w zamówieniu - jak odpiszą to dam Ci znać.

Jakieś 50 m od tarasu (80 metrów od frontowej ogrodzenia) inaczej mówiąc w roku na końcu działki.
Tu ma być ogród :) 18:36, 12 maj 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Właśnie pomysł by zagajnika xmial jednak formalne charakter wziął się stąd,że cały mój ogród taki jest i nie wiem czy taka sbobodna rabata tam pasowała i czy ja potrafię taka zaprojektować.

a jak daleko od domu masz te brzozy posadzone?
Co do zaprojektowania, to nie mam wątpliwości, że dasz radę

Znalazłam właśnie szkółkę, która działa wysyłkowo i ma wszystkie rośliny, które chcę kupić, napisałam im maila, bo nie wiem, czy obowiązują jakieś minimalne ilości roślin w zamówieniu - jak odpiszą to dam Ci znać.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:18, 12 maj 2015

Do góry
Szkoda że te brzozy aż koło Poznania A może ktos wie gdzie znaleźć podobne (mogą być mniejsze) koło Warszawy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies