początek rabaty, pierwszy od ulicy musi być kolorowy. Już kolejne rosliny zawiązuja pąki.
Azalia japońska Sylwester dalej Orlice i Maruszka Sylwester już zaczyna zagłuszać koleżanki a były sadzone w jednym czasie.
Przede mną masa pracy z remontem a później z urządzaniem mieszkania. Wkrótce się przeprowadzam.
Dzisiaj ciąg dalszy koszenia trawy. Skończyłem na działce warzywnej. Przy okazji zabrałem się za wycinanie trawy wokół krzewów i drzew owocowych. Już dawno to planowałem. W kółka po trawie nasypałem kompostu i przykryłem skoszoną właśnie trawą.
Przystrzygłem również ligustrowy żywopłot w Przedogródku.
Pierwszy raz kwitnie magnolia. Kupiłem ją za radą Agatki.
Dopiero co u Gosi widziałam rutewkę, a też miałam już ją sfoconą i tak mi się buzia uśmiechnęła na ten widok
A to mnie zaskoczyło, bo się nie spodziewałam zupełnie, że wysieje mi się miodunka
Fragment cienistej - parzydełko
Burza kwiatów na epimediach - wdzięczne z nich cholery
A to moja baccatowa szkółka - ukorzeniam obcięte z moich cisowych poduch rokujące patyki - 3 mam już ukorzenione, kilka w tle wsadziłam niedawno - zobaczymy co z tego kiedyś będzie.
Po wczorajszej burzy i gradzie ostał sie jeno tulipanowy las pałek
A to moja świecznica, którą dostałam ukopaną od włascicielki wynajmowanego w zeszłe wakacje domu
Wysiało mi się coś w 2 miejscach i się zastanawiałam co to za roślinka - dałam zakwitnąć - może wykorzystam na dniach do moich gipsowych wycisków
Zawilec wielosieczny, zgapiony od Tar, w wersji białej.
Szafirek Green Pearl
Klon shirosawy z tulipanami Dolls Minuet. Tulipany pięknie powtórzyły kwitnienie, ale dla mnie ta kombinacja zbyt energetyczna.
Pod tulipanami berberys Admiration. Tak wygląda ten berberys w cieniu.
Jest to moja pierwsza przygoda z różami więc proszę o pomoc czy oby na pewno wszystko jest ok z moimi roślinami.
Na zamieszczonym zdjęciu posadzone są 4 róże rabatowe Pomponella z gołego korzenia ( sadzone październik 2020 r ) Moje pytanie brzmi czy to jest normalne że w maju one są takie małe ? po ilu sezonach mogę spodziewać się pierwszych kwiatów ?
Róże w trakcie sadzenia nie dostały żadnego nawozu zgodnie z zaleceniami aby nie przypalić korzeni oraz na wiosnę też nic nie było sypane, mam zamiar podsypać nawozem dopiero w czerwcu.
Z góry dziękuje za odp.
Zdjęcie zrobione trzy dniu temu.