Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Typografia ogrodu 14:48, 12 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Piękne brzozy i widzę, że zakupy udane
A kostrzewę co roku cięłam tzn. brałam całą kępę w jedną rękę i drugą nożyczkami ciach Pięknie póżniej przyrastała i podobno to jest sposób aby kostrzewa się nie zestarzała ale tego to już nie potwierdzę bo mam trzeci sezon.

Ale rozumiem ze piszesz o co ci kwiatostanow tak? Bo sama trawę na wiosnę tez przysięgam.
Typografia ogrodu 14:29, 12 maj 2015

Do góry
Piękne brzozy i widzę, że zakupy udane
A kostrzewę co roku cięłam tzn. brałam całą kępę w jedną rękę i drugą nożyczkami ciach Pięknie póżniej przyrastała i podobno to jest sposób aby kostrzewa się nie zestarzała ale tego to już nie potwierdzę bo mam trzeci sezon.
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 12:22, 12 maj 2015

Do góry
Madzia mam porównanie, tylko zdjęcie trochę ciemne
młode brzozy kupowane wiosną 2012

aktualne (nie patrzeć na zalegające chwaściory )
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 11:35, 12 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Brzozy i różaneczniki to nie najlepszy pomysł, bo brzozy są pijaki a Rh też lubią mieć mokrawo.... poza tym i jedne i drugie mają korzenie płytko, będą się kłócić.

Te różaneczniki tam pasują! Zostaw je. Azalie też ładnie będą obok wyglądały.
Tylko musisz im towarzystwo dobrać

Justynko jak dobrze, że piszeszDziękuję.
Właśnie skończyłam sadzić cisy, uffff.
Wpadłam na kawkę i posadzę te rh jak piszesz.Potem ustawię azalie i zobaczę jak to wygląda.Zrobię fotkę

A co pasowałoby do azalii??Bukszpaniki??trawy??A może powtórzyć berberysy??
Mój mały ogród - to mnie wciąga!! 11:30, 12 maj 2015

Do góry
Wiosna w pełni, więc chwyciłam wczoraj za aparat i udokumentowałam ogrodowe zmiany

Nowe donice przy wejściu do domu - nareszcie zrobił się tam ład
\

Trochę koloru przy furtce, żeby od strony ulicy nie było tylko betonowo.

nowym drzewom i krzewom przed ogrodzeniem wyraźnie się podoba, bo pięknie rosną

i tutaj pytanie - czym zielonym zasłonić murek na prawo od klonu? Myślałam o 3 tujach szmaragd, żeby je ciąć w żywopłot - czy one to dobtrze znoszą? Z założenia ma być to coś zimozielonego. To, co tam rośnie zostanie wyeksmitowane.

Zupełnie nowa ścieżka i rabaty. PLSSSSS pomóżcie, jak zagospodarować te 2 puste rabaty, w których na razie stacjonują kosówki?

rabata z ostrokrzewami, szałwią, ostnicą i żurawkami spod Iglicy

szałwie za chwię będa kwitły!

klon palmowy przeniesiony sprzed domu w bardziej słoneczne i reprezentacyjne miejsce - widać, że mu się tu podoba.

i trochę wiosennych kolorów z różnych zakątków ogródka

moje pierwsze kulki

2 brzozy pięknie rosną, a jedna lichutka, nie wiemy dlaczego

a dla dzieci myślę o ogrodowym domku, tylko nie wiem jaki....
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 10:15, 12 maj 2015

Do góry
Brzozy i różaneczniki to nie najlepszy pomysł, bo brzozy są pijaki a Rh też lubią mieć mokrawo.... poza tym i jedne i drugie mają korzenie płytko, będą się kłócić.

Te różaneczniki tam pasują! Zostaw je. Azalie też ładnie będą obok wyglądały.
Tylko musisz im towarzystwo dobrać
Czasem słońce czasem deszcz 05:11, 12 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Musiałam nadrabiać bo miałam zaległości, ale teraz już będę na bieżąco.
Ty u mnie chwalisz zakątek z brzozami, a ja u Ciebie będę chwalić - też jest uroczo i jak Ty masz te brzozy porządnie zabezpieczone!
Jeden mój świerk też ma takie czerwone szyszeczki - fajnie to wygląda

ale u Ciebie prawdziwy zagajnik brzozowy, a u mnie zmieściły się tylko trzy sztuki
Czasem słońce czasem deszcz 23:32, 11 maj 2015

Do góry
Musiałam nadrabiać bo miałam zaległości, ale teraz już będę na bieżąco.
Ty u mnie chwalisz zakątek z brzozami, a ja u Ciebie będę chwalić - też jest uroczo i jak Ty masz te brzozy porządnie zabezpieczone!
Jeden mój świerk też ma takie czerwone szyszeczki - fajnie to wygląda
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:06, 11 maj 2015

Do góry
powojniki tez juz w pakach a rubens szaleje z kiwtnieniem.
Jutro pryskam wszystko Kohinorem, wszędzie jakies dziwne golożery na drzewach (brzozy, buki) mam a roże maja pozwijane listki z kokonem. Nimułka?
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:24, 11 maj 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
U Ciebie jak zawsze pięknie . Rabata przeddomowa bardzo szykowna. Lubię te białe rododendrony, jeśli będę sadzić u siebie to właśnie CW .

Tulipany w każdej konfiguracji mają wiele uroku, więc nie walcz z Mamą o zmianę dekoracji .

Jak tam brzozy? Pokażesz korę?

Dziękuję CW to najładniejsze rodki, zawsze niezawodnie kwitną i mają fajny zwarty pokrój.

Brzozy już całe zieloniutkie, jak na razie kora łuszczy się tylko na jednej. Zapomniałem o zdjęciu, jutro pokażę
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:12, 11 maj 2015

Do góry
U Ciebie jak zawsze pięknie . Rabata przeddomowa bardzo szykowna. Lubię te białe rododendrony, jeśli będę sadzić u siebie to właśnie CW .

Tulipany w każdej konfiguracji mają wiele uroku, więc nie walcz z Mamą o zmianę dekoracji .

Jak tam brzozy? Pokażesz korę?
Tu ma być ogród :) 21:56, 11 maj 2015

Do góry
Matylda napisał(a)
W jakiej odległości sadziłaś te brzozy od tuj i świerków, i jedne od drugich? Też by mi się marzył kiedyś taki kącik, ślicznie.

Wiem, że odległości jedna od drugiej są w zakresie od 1,5 m do 2 m a od tuj i świerków musiałabym pomierzyć, może jutro mi się uda.
Myślę Dorotko nad tą szałwią, popatrzę co ten sprzedawca jeszcze ma i jakie są o nim opinie.
Tu ma być ogród :) 21:56, 11 maj 2015

Do góry
Matylda napisał(a)
W jakiej odległości sadziłaś te brzozy od tuj i świerków, i jedne od drugich? Też by mi się marzył kiedyś taki kącik, ślicznie.

Wiem, że odległości jedna od drugiej są w zakresie od 1,5 m do 2 m a od tuj i świerków musiałabym pomierzyć, może jutro mi się uda.
Myślę Dorotko nad tą szałwią, popatrzę co ten sprzedawca jeszcze ma i jakie są o nim opinie.
Tu ma być ogród :) 20:30, 11 maj 2015

Do góry
Moja "przyziemna" :) pasja 14:53, 11 maj 2015

Do góry
Ostatnio u Kapiasa byłam, ma brzozy doorenbos taki cały szpaler wystawiony za 150zł,. wys. ok 4,5 metra
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:13, 11 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Ja jak sadziłam moje brzozy to sąsiad się śmiał, że z odkurzaczem będę do niego przychodziła.Doszły kolejne drzewka i teraz już tylko mówi, że las zrobimy hi hi . Też nie chcemy konfliktów, ale kochamy drzewa

Tylko że mój sąsiad się raczej nie śmiał, a poważnie pisał, najwyżej sobie kupie odkurzacz a co mi tam, ja lubię drzewa
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:05, 11 maj 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Już posadzone od 2 lat, oprócz tego, że wypiją to jeszcze świetnie wyglądają, to jedne z moich ulubionych drzew. Nie wiedziałam jak chcę, żeby całość wyglądała, ale wiedziałam, że brzozy musowo muszą być. No i mam kilka naście szt. Dziękuję za życzenia. Też do Ciebie zaglądam.

O to z brzozami mamy tak samo - dla mnie to takie drzewa kojące choć są ich przeciwnicy bo śmiecą. Zreszta co innego posadzić w dużej przestrzeni a ja mam na podjeździe i co posprząta się i jest ale lubię.
Pokaż swoje brzozy - fajnie do brzóz komponują się derenie te z pstrymi listkami albo najlepiej te z pędami zimą czerwonnymi / sibirika/ i te z zielonkawymi - w dużej przestrzeni fajnie.

pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:52, 11 maj 2015

Do góry
Już posadzone od 2 lat, oprócz tego, że wypiją to jeszcze świetnie wyglądają, to jedne z moich ulubionych drzew. Nie wiedziałam jak chcę, żeby całość wyglądała, ale wiedziałam, że brzozy musowo muszą być. No i mam kilka naście szt. Dziękuję za życzenia. Też do Ciebie zaglądam.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:44, 11 maj 2015

Do góry
Jakie brzozy.... Jaki ambrowiec... Olbrzym! (Mój to wypierdek przy Twoim) Istny szał! Pięknie.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:40, 11 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
bardzo ladne drzewka, szczegolnie buczki

brzozy ladnie sie wkomponują w tym miejscu

Dziękuję bardzo
Wcześniej nie byłam jakąś zagorzałą zwolenniczką buków, ale jak zobaczyłam tego mojego zieloniutkiego to tak mnie zauroczył (eMa też), że nie mogłam sobie odmówić i jeszcze dokupiliśmy mu 2 braciszków a co tam ... niech ma towarzystwo
Brzozy na razie chudzinki, powiewają sobie na wietrze - trzeba im zmyślną kompozycję na tej długiej rabacie zrobić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies