Witajcie. Co zrobić z tym trawnikiem? Niestety jest rzadki i ma pełno chwastów. Założony w zeszłym roku na starym trawniku. Niestety za poradą znajomego daliśmy nawóz właśnie rok temu i chyba trochę za dużo i wyszło jak wyszło. A teraz dalej wyglada kiepsko i ilość chwastów przyprawia mnie o ból głowy.
Marta! Ale się napracowałaś, aż czuję kręgosłup od samego patrzenia.
Ale za to, jakie efekty, już się pięknie prezentuje, a jak urosną hortensje i trawki, super!
Mirello, dziś wydarzenie dnia to spacer po Twoim ogrodzie! Wszystko bardzo zdrowe, bujne, cudownie zestawione, klony grają kolorami wespół z rododendronami, koronkowe główki czosnków zostawiają piękny cień na ścianie, trzmieliny rozjaśniają, krajobraz wokół godnie dopełnia. Bardzo Ci dziękuję za spacer, zdjęcia albumowe.
Ostatnie chwile dla magnolii, potem ją poprzycinam żeby się zagęściła.
Miejsce dla ciemierników znalazło się od strony wejścia do domu na kuchennej szczególnie gdy wysadziłam Palibina. Ile ja tu zmian zrobiłam to trudno uwierzyć. Ale na mokrym terenie trudno dobrać rośliny. Teraz ściółka z liści leży, a ciemierniki muszą nabrać masy.
Nie mogłaś wcześniej wkleić tych zdjęć?
Nie mam w okolicy sosen i sądziłam, że to coś w rodzaju ochojnika zaatakowało mi kosówki. Pół dnia to zrywałam do wora. Dopiero Tarcia mnie uświadomiła, że to kwiaty.