Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 18:15, 12 cze 2021

Do góry
Przerwa w opadach była na szczęście krótka .

A tymczasem jest... Pachnie wakacjami, wolnością i swobodą

Kolejne czekają w kolejce
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:11, 12 cze 2021

Do góry
Basiek strach się bać

nutkajski Pendula, świerk Glauca Pendula, serbski Pendula Bruns..................serbski Pendula Graben wymaga pilnie wsparcia

Zieleń, drewno i antracyt 17:56, 12 cze 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Piękny mak. Mam identyczny mój miał być biały. Przez dwa lata nie raczył zakwitnąć. Teraz dopiero 3 kwiatki wypuścił. Róż kwitnących zazdroszczę. Moje dopiero w pąkach.

Mój też w zeszłym roku nie kwitł, w tym ma kwiatów sporo.
Większość róż mam jeszcze w pąkach i piwonie też czekają. Babcina jest bardzo blisko.

Glina i zielsko 17:49, 12 cze 2021

Do góry
Jednak bedą buki i hortensje silver dollar.
Siostra pomogła i przekopałyśmy z zielska kawał ziemi.
Posadzone buki na przemian z hortensjami .
Sadzonki hortek malutkie z wiosennego szalu zakupowego z biedry.
Na poczatku i na koncu rabatki bukowej w celu symbolicznego oddzielenia rabaty od tui posadziłam trawy pampasowe bo tylke te ruszyly z zakupionych różnych w necie w marcu.

Zdjecie robocze bo wygonił nas deszcz. Robota szla dobrze ale do 13
bylam w pracy wiec plan nie zostal zrealizowany z powodu deszczu.
Nie skonczyłyśmy kopać pod róże.
Wiec moje pięknosci nadal w doniczkach.

W workach po ziemi i korze jest perz i inne ziele

Jutro ciag dalszy roboty jesli nie bedzie deszczu.
Ogród pod lasem 17:02, 12 cze 2021

Do góry

Ogród pod lasem 17:01, 12 cze 2021

Do góry
Nikt mnie nie pyta co słychać, więc powiem Wam, że okay Zazieleniło się

Ogród Basi i Romka 16:59, 12 cze 2021

Do góry

Co to za róża, już w pełnym rozkwicie?
Ten irys jest cudny, ja też zapisuję się w kolejkę jak już będziesz ich mieć tyle że zaczniesz wywalać
Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 16:44, 12 cze 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Zajaweczka
Biforek i afterek

Cały domek ci rozwalili a ty się cieszysz
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:34, 12 cze 2021

Do góry

Madame Plantier jest boska i ma zapach starych róż, kwitnie raz, po kwitnieniu mocna cięcie

Namierzam babcię, moja już też kwitnie, jak zrobię zdjęcia to podejrzysz i porównamy

Ona jest jaka ? Krzaczasta? A płatki się szybko osypują, bo tak kojarzą mi się te babcine róże?
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:29, 12 cze 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Ha ha
Właśnie grzmi, zawierucha straszna, oby nie było gradu
U ciebie podobny klimat Dario.

Alchymist spodobał mi się u Kindzi, u niej już nie ma, a mój ma 4m, mąż prowadzi je po pniu drzew; cięcie było słabe, bo co wysoko nie sięgałam, tylko, co niżej; jednak jej to nie zaszkodziło i kwiecia pełno na górze i niżej, teraz początek. Sfociłam z każdej strony, aby ją tobie zobrazować.
na górze

dół co cięty

z boku

Oj dziękuję Ci bardzo za zobrazowanie Alchymist, masz mnóstwo pąków to faktycznie początek. Ta odmiana jest cudna

No właśnie gdzieś ją widziałam a to możliwe, że u Kindzi na siatce a potem pomyliłam i Mirki się pytałam o nią Co się z nią stało u Kindzi?

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:28, 12 cze 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Wow! Jaka piękna irysowa rabata! Żeby nie to, że mam już piwoniową, a formuję liliowcową, natychmiast Irysy poszłyby na wspólną rabatę, ale może jeszcze się namyślę i przy liliowcach miejsce znajdę.

Gratuluję. Zawsze to wygodniej współnie roślinki pielęgnować.
Haniu już miałam z irysów zrezygnować, leżały wykopane na trawniku, a moj eM wytyczył nową rabatę, przekopał i wszystkie posadził. tak więc irysy pozostały

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:16, 12 cze 2021

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:15, 12 cze 2021

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:14, 12 cze 2021

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:14, 12 cze 2021

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:39, 12 cze 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Aniu! Ależ u Ciebie różności. Podziwiam, jest pięknie.
Pozdrawiam.
Alu dzięki chłodnemu majowi czerwiec bucha kolorami, zabrał show majowi

Choroby trawnika 15:35, 12 cze 2021

Do góry
Trawa siana 20 dni temu, nasiona Barenbrug Water Saver, podlewana regularni max co dwa dni, nie nawożona.
Przed sianiem rozrzucony obornik granulowany bydlęcy i wymieszany z ziemia (po wysianiu przyszedł deszcz, obornik się rozłożył).
Zaczyna się dziać coś z trawa obecnie jakieś żółte źdźbła trawy, całe kępki miejsca porażone czymś ? To jakas choroba ? Brak wody chyba odpada ? Obornik nie ma tyle azotu żeby spalić trawę przynajmniej tak mi się wydaje. Co teraz zrobić ? Oczywiście trawnik opielony ręcznie z chwastów będzie. Może rozrzucić nawóz? Brak azotu w glebie? Kupiłem nawóz Florovit szybki efekt do trawników i tam pisze ze można siać na nowo założę trawniki. Pomocy !

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 15:33, 12 cze 2021

Do góry
Trawa siana 20 dni temu, nasiona Barenbrug Water Saver, podlewana regularni max co dwa dni, nie nawożona.
Przed sianiem rozrzucony obornik granulowany bydlęcy i wymieszany z ziemia (po wysianiu przyszedł deszcz, obornik się rozłożył).
Zaczyna się dziać coś z trawa obecnie jakieś żółte źdźbła trawy, całe kępki miejsca porażone czymś ? To jakas choroba ? Brak wody chyba odpada ? Obornik nie ma tyle azotu żeby spalić trawę przynajmniej tak mi się wydaje. Co teraz zrobić ? Oczywiście trawnik opielony ręcznie z chwastów będzie. Może rozrzucić nawóz? Brak azotu w glebie? Kupiłem nawóz Florovit szybki efekt do trawników i tam pisze ze można siać na nowo założę trawniki. Pomocy !

Kłopoty - problemy z trawnikiem 15:31, 12 cze 2021

Do góry

Plamy na trawniku 15:27, 12 cze 2021

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies