Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:22, 30 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Bardzo ładnie prezentują się główkowate na rabacie

PS Muszę pomyśleć o nich jeszcze w jednym miejscu
Malutki pod lasem 23:34, 29 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
No to może te bonie zrobić takie przygaszone, beżowo-piaskowe? Wtedy słup nie będzie się gryzł?

Renia co do ogrodzenia to jeszcze nie wiem. Na razie czarna dziura, Kiedyś właśnie w moim zamyśle było zrobienie go z tej żółtej cegły

A może zrobisz ze trzy warianty kolorystyczne swojego domku w tym programie, który masz w tej dyskusji podlinkowany i zaproponujesz głosowanie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:28, 29 cze 2016

Do góry
Luteczka napisał(a)
No ja myślę że się cieszysz
Wszyscy ci jej zazdroszczą a to tutaj o czymś świadczy a poza tym ile osób natchnełaś przy okazji pomysłami

Miłe to kiedy inni chcą naśladować Tym bardziej cieszy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:27, 29 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Bywa

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:23, 29 cze 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Renia , ścianka i wszystko wokół niej jest i bedzie WOW

Będzie Dzięki Ewelina
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:19, 29 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Renia no ja się nie dziwię, że jesteś zadowolona z tej rabaty Jak jeszcze ścianka będzie skończona, to wydaje mi się, że to będzie jedno z ładniejszych miejsc na Ogrodowisku i takie do pokazywania jako wzór do naśladowania
Pięknie będzie

Aniu najważniejsze, że mi się w końcu podoba
Bo jakoś cały czas nie dawało mi spokoju to miejsce ... było nijak ... za płasko ... dzięki kilku dobrym duszyczkom, pomocy wielu, wsparciu wszystkich, którzy mnie tutaj odwiedzają w końcu się udało!!!
Może nie jestem zbyt wylewna ale naprawdę bardzo, bardzo ale to bardzo się cieszę z mojej rabaty ze ŚŚ i ścianką
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:18, 29 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No nie wiem, nie wiem... myslę, ze jesteś takin facetem, który ciągle potrafi zaskakiwać

Bywa
Malutki pod lasem 23:01, 29 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)

Sylwia, no błagam... Klinkier blachą?

No wiesz ja sobie klinkier oblożylam styropianem i tynk machnełam na to
Malutki pod lasem 22:57, 29 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Renia tylko u mnie te kominy są dwa i dość widoczne z ulicy.

Nie pasi mi ten żółty kolor A będziesz jakoś nawiązywac ogrodzeniem do tego żóltego?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:55, 29 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak Ty mnie dobrze znasz

No nie wiem, nie wiem... myslę, ze jesteś takin facetem, który ciągle potrafi zaskakiwać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:53, 29 cze 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
ale miałam nadrabiania, czytania, oglądania i pasjonowania sie dyskusją...
Cieszę sie że dylemat jałowce czy szmaragdy rozstrzygnięty, co do innych decyzji to Mandzęn ma racje, musisz nabrac dytansu, odpocząć i swiezym okiem spojrzec.

Z róż polecam Chippendales, z0bacz jak u mnie szaleje w tym roku...długo i obficie kwitnie, nie choruje, i jest jak kameleon kolorystyczny, im zimniej tym bardziej łososiowa, morelowa, im cieplej tym bardziej bladoróżowa. Ma trwałe kwiaty w porównaniu np z Queen of Sweden, to terminatorka. Namówiła mnie na nią 3 lata temu Kasia-Luiza i chwała jej za to że ja posłuchałam

Czy miałabys czas w sobotę ( 10 minutek) zebym podjechała po werbenkę ?

Decyzja juz podjęta - będą smaragdy
Nad niczym innym się już nie zastanawiam ... teraz trzeba dbac o to co już jest Gryzła mnie bardzo ta rabata przy jałowcach ... dwa podejścia do niej miałam i ciągle mi nie pasowało ... na szczęście teraz jestem z niej mega zadowolona Uważam, ze to jest to!!! Na pewno wymaga jeszcze trochę pracy ale ten kierunek jest naprawdę strzałem w dziesiątkę!!!

Reszta na priv
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:47, 29 cze 2016

Do góry
admete napisał(a)
Reniu ścianka wymiata!!!!!
a jak już skończysz wszystko dookoła, wyjdzie jeden z piękniejszych i oryginalniejszych zakątków ogrodowych na ogrodowisku

a co do pomarańczowości do żurawki - może moja Goldelse?
widziałaś pewnie u mnie jak ona sie przebarwia......kwiat w trakcie rozwijania sie ma tyle odcieni pomarańczu że powinien zgrać się z żurawkami

tylko róża z opisu nie jest wysoka, ale za to cała obsypuje sie kwiatami i ma powtarzać kwitnienie , mojej część kwiatów już wycięłam, ale bardzo długo się trzymają.....i już widzę nowe

Może i oryginalny będzie z tą półokrągłą ścianką
Muszę przypomnieć sobie u Ciebie tą różę zresztą uwielbiam zdjęcia Twojego pięknego ogrodu ... z przyjemnością obejrzę je raz jeszcze
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:43, 29 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Renia, Ty jesteś dobra kolorystycznie. Zajrzyj do mnie i coś podpowiedz

Byłam
Anulajda w raju 22:41, 29 cze 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Śmieciuchem to ona nie jest dopiero wczoraj zebrałam pierwsze przekwitłe dwa kwiaty a jak nie zdążysz to ona ma duże płatki to łatwo pozbierać

Dzięki a czy z daleka bardziej jest biała czy jednak różowa?
Malutki pod lasem 22:30, 29 cze 2016

Do góry
Powiem tak ... jak dla mnie jasnoszary jest ładny i nie podkreślałabym okien ciemniejszym tynkiem ... jedynie fundament zrobiłabym w kolorze ciemniejszej kostki brukowej ... żółtym kominem nie przejmowałabym się ... jak Cię będzie drażnił przemalujesz ... a może coś fajnego do tego czasu wymyślą
Malutki pod lasem 22:26, 29 cze 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Przy dobrze wykonanych parapetach (z kampinosem) nigdy pod parapetem nie będzie zacieków.

to prawda
Malutki pod lasem 22:21, 29 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Dach jest czarny Rynny, parapety też.

Renia, ogrodzenia jeszcze nie mam To co widać na obrazku. Przemalowanie kominów nie wchodzi raczej w grę

Marzena, nie mogę czekać, bo ja nie mam tynku.

A planujesz w przyszłości powtórzyć tą cegłę w ogrodzeniu?
Ogród z pergolą 14:16, 29 cze 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Jak jest dostęp do mszyc to tak jak Ewa po prostu je ściągam rękoma.
Jak są kolejnego dnia to powtarzam. Chyba że nie zauważę i opanują całą roślinę to wtedy chemia.
Moja Princess też ma takie żółte liście ale nawet nie przyszło mi do głowy że coś nie tak jest i też jest z tego roku.

Przybijam piąteczkę Ani
Ja tam na początku zawsze zgniatam te robaczki ... jak jest ich dużo lub takie maciupkie, że ściągając je mogłabym uszkodzić roślinę to pryskam tylko raz i jest czysto Żółknące liście obrywam.
Malutki pod lasem 12:41, 29 cze 2016

Do góry
A dach masz ciemnobrązowy czy grafitowy?
Malutki pod lasem 12:37, 29 cze 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Jasno szary tynk, ciemno szare bonie...ale podmurówka powinna "stać solidnie" jak dla mnie - ciemno szara i wtedy słup do podmurówki (pasowałby do schodów)....komin można przemalować, a nie dopasowywać wszystko do niego.

Jeśli tylko można przemalować komin to głosowałabym podobnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies