Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

kamila66 11:35, 29 cze 2016

Jeszcze Ci napiszę abyś kominem się nie przejmowała bo szary podobno pasuje do wszystkiego taką wypowiedź słyszałam w telewizji od jakiegoś znanego projektanta czy fugi przy kominie są szare?
Agatek 11:45, 29 cze 2016

hihi ja też jestem za zdaniem Zbyszka, jasny domek, ciemna podmurówka
ewentualnie jak chcesz szary to jasne błonie jak napisała Beata
ja raczej byłabym za ciepłymi kolorami masz drewno i okna w takim kolorze to byłoby przytulnie

może coś takiego:

albo pod komin

zdjęcia z netu, usunę jak popatrzysz
marzena_p 12:12, 29 cze 2016

Masz fajny żywy domek, ja na twoim miejscu jeszcze bym nie zmieniała koloru. Poczekaj z 6 lat tynk się wybrudzi , zniszczy i wtedy zmienisz kolor. Też mam zielony domek , przynajmniej widoczny z daleka .
ren133 12:34, 29 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
Potrzebuje pomocy i to dość szybko
Wiecie jak wygląda mój dom. Dla przypomnienia:

Zdjęcia stare, ale na szybko nic nie znalazłam aktualniejszego. I teraz tak muszę kolorystycznie go przerobić
Zielony tu nie pasuje do niczego, wszystkie chodniki, płytki na schodach i tarasie szaro-grafitowe. Pomysły:
1) Tynk na całości jasno szary a bonie dookoła okien żółte, bo kominy są żółte. Kiedyś jeszcze zrobimy podmurówkę z cegiełek i słup.
2) Tynk jasno szary, bonie ciemno szare, a podmurówka i słup tylko z cegiełek pasujących do komina.
3) tak jak w dwójce, tylko słup też ciemno szary.

?????????? Nie będę sugerować do której wersji ja się skłaniam. Dodam tylko, że balustrady będą drewniane, takie "X" pod kolor okien, wiaty

Aniu
A nie masz czasem gdzieś jeszcze elementów tej żółtej cegły np w ogrodzeniu?
ren133 12:37, 29 cze 2016

Sylvana napisał(a)
Jasno szary tynk, ciemno szare bonie...ale podmurówka powinna "stać solidnie" jak dla mnie - ciemno szara i wtedy słup do podmurówki (pasowałby do schodów)....komin można przemalować, a nie dopasowywać wszystko do niego.

Jeśli tylko można przemalować komin to głosowałabym podobnie
Zana 12:37, 29 cze 2016

Ja bym zrobiła bardo mocno rozbielony beż (ale w takim zimnym odcieniu, bez akcentu pomarańczy/moreli w kolorze). Dach jest w tonacji szarej czy brązowej, bo źle widzę? Szary piękny, ale bardziej mi pasuje do stylu nowoczesnego, a Twój jest tradycyjny. I nie malowałabym innym kolorem wokół okien i drzwi, chyba że takim dosłownie o ton ciemniejszym.

No to domieszałam z koncepcją
ren133 12:41, 29 cze 2016

A dach masz ciemnobrązowy czy grafitowy?
AnnaCh 12:49, 29 cze 2016

Dach jest czarny Rynny, parapety też.

Renia, ogrodzenia jeszcze nie mam To co widać na obrazku. Przemalowanie kominów nie wchodzi raczej w grę

Marzena, nie mogę czekać, bo ja nie mam tynku.
ZieloneWrota 12:56, 29 cze 2016

Aniu, a co byś powiedziała na połączenie koloru, jeśli bardzo chcesz szary na dodatki w szczytach i na wykuszu z tak zwanej deski elewacyjnej tylko nie z drewna? nakłada się na klej
Iwcia 13:00, 29 cze 2016

Zajrzałam się przywitać. Też mam zielony dom ale taki bardziej w kolorze mięty i ...też marzy mi się już przemalowanie. Zaplanowałam szarości i biel. Pozdrawiam
A u ciebie widziałabym biel złamaną